Tutkija Osmo Kontulan mukaan vuonna 2050 seksikumppani voi olla täydellinen, sillä se luodaan virtuaalisesti omien halujen mukaan.

Japanilainen seksivälinevalmistaja Tenga on antanut esimakua siitä, mitä tulevaisuuden seksi voisi olla. Se esitteli syksyllä 2013 ensimmäisen versionsa seksisimulaattorista, jossa piirroshahmo tyydyttää Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslasien läpi keinotodellisuutta katsovaa mieskäyttäjäänsä seksuaalisesti.

Helsingin Sanomien haastattelussa tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliistosta totesi, että virtuaaliseksi on yksi vuoden 2050 seksitrendeistä. Trendin yleistyminen on kiinni siitä, miten nopeasti virtuaalisen seksin kaupalliset sovellukset ovat yhä useamman käytettävissä.

– Virtuaalimaailmassa voi luoda itselleen unelmiensa seksikumppanin. Keinotodellisuudessa luotu seksikumppani vastaa luojansa kauneusmieltymystä, käyttäytyy halutulla tavalla ja himoitsee määrättyjä asioita seksuaalisesti, Kontula tarkentaa Me Naisille.

Seksin lisäksi hahmon kanssa ollaan vuorovaikutuksessa ja kommunikoidaan ja sen kanssa voi kokea tunteita.

– Tällainen virtuaalimaailma, jossa voi kokea tunnekokemuksia, kehittyy varmasti 40 vuodessa, Kontula toteaa.

Eikä tarvitse edes odottaa 40 vuotta, sillä jo nyt netin virtuaalimaailmoissa ja aikuisten peleissä hahmoja luodaan seksuaalisiin tarkoituksiin.

– Sellaisia on luotu jo viimeisen kymmenen vuoden ajan. Hahmot ovat tosin vielä aika kehittymättömiä, Kontula sanoo.

Lue myös:

Seksi ei kiinnosta japanilaisnuoria – Suomesta apua?

Seksifantasia tarvitsee aikaa kypsyäkseen