Tämä fallosta kannatteleva herra lepäilee roomalaisella aukiolla. Kuva: Shutterstock
Tämä fallosta kannatteleva herra lepäilee roomalaisella aukiolla. Kuva: Shutterstock

Seksikö muka nykyään vapautunutta?

Kuvittelitko seksilelujen ja estottomuuden olevan nykyajan vapautta? Pöh, mielikuva hyveellisyyden värittämästä historiasta on melkoisen väärä. Hiljaa pimeässä ja peiton alla -periaate hiipi kamareihin vasta lähimenneisyydessä. Sen sijaan aiemmin toogat saivat kyytiä, kun pikaisille ehdittiin gladiaattoritaistelujen välissäkin, kirjoittaa The Telegraph.

Nyt Englannissa pääsee perehtymään seksin ja sen harrastamisen historiaan. Lontoossa avatun Seksologian instituutin näyttely osoittaa, että ihmiskunnassa on osattu nauttia lihallisista iloista täysin rinnoin ja estottomin mielin läpi historian. Hurvittelua on kuvattu tarkasti niin kaiverruksiin, patsaisiin kuin maalauksiinkin.

Museon perustajan Henry Wellcomen mielestä fallokset ovat aina kiehtoneet ihmisiä. Teoriaa tukien näyttelyssä onkin lukuisia sukupuolielimiä kuvaavia esineitä, joista osa on esimerkiksi muinaisesta Roomasta ajalta 200 ekr. Kokoelmassa komeilee myös muun muassa kiinalaisia norsunluusta veistettyjä seksiaktia kuvaavia patsaita, muinaisia dildoja ja muita seksileluja.

Lue myös:


Dildomaker teroittaa vihannekset peniksen muotoisiksi


Seksivälinevalmistaja paljastaa – näin teknologia vaikuttaa seksielämään


Orgasmivaara! Älypöksyillä onneen?