Leena, 48, lähti vuosi sitten hakemaan netistä elämänkumppania. Sitä ei ole löytynyt, mutta seksiseuraa kyllä.

”Aloin pitää miehistä kirjaa viime syksynä. Nauroin ystäväni kanssa, kuinka paljon minulla on miehiä: parhailla viikoilla viisi! Vuoden aikana niitä on ollut kymmeniä, ei sentään satoja.

Tässä yksi merkintä kirjastani: ’Kari, Iskuri-palstan kautta, korvarenkaat ja punaiset silmät, raju valko-sipulinhaju. Varastomies, tarjosi seksiä jopa kotonaan. En kiinnostunut. Pelkäsin, että on joku huumehörhö.

Kun laitoin ensimmäisen nettiprofiilini vuosi sitten, luulin, että nyt jo seurustelisin. Nyt ajattelen, että perskuta, jos en löydä netistä ihmissuhdetta, haen seksiä.

Olen saanut hyvää seksiseuraa, mutta kehtaako sellaista sanoa? Se on Suomessa edelleen tabu.

Olen seksuaalisesti viriili ja harrastin kertakäyttösuhteita ennenkin, mutta netti on lisännyt niitä selvästi.

Ensimmäinen nettitapaamiseni oli niin hyvä kokemus, että sain siitä uskoa. Mies pesi kätensä, laittoi vaatteensa siististi pinoon ja kiitti orgasmista. Se teki itsetunnolleni hyvää.

Emme tietenkään voineet tavata miehen luona. Hänellä on vaimo.

Mieluiten pukumiehiä

Minulla on ilmoitus kahdella seuran­hakupalstalla, ja vastailen myös seksipalstan miesten ilmoituksiin. Ihmiset käyttävät eri palstoilla eri nimimerkkiä, mutta
samat tyypit niissä pyörivät.

Joiltakin miehiltä odotan pelkästään hyvää seksiä, toisilta
levollista oloa ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Sänkyyn meneminen ei ole ainoa juttu. Miehen älykkyys kiihottaa minua jo sellaisenaan. Joidenkin kanssa käyn vain kahvilla, ja toteamme, että jatkamme etsintää.

Mitä kalliimpi sivusto, sen tasokkaampia miehiä. Suomi24 on ilmainen, mutta sieltä löytyy hörhöjä. Käytän kalliita palveluja, sillä minua kiehtovat älykkäät pukumiehet, jotka ovat kiertäneet muutakin kuin tahkoa. Kolme kuukautta Match Affinityssä maksaa 117 euroa.

En halua pukumiehiä rahan takia, sillä tulen taloudellisesti hyvin toimeen. Enkä missään tapauksessa ota maksua seksistä.

Seksipalstoilla touhu on rehellisintä. Teerenpeli puuttuu, ja
ukkomiehet kertovat rehellisesti olevansa ukkomiehiä.

Miehet ovat yleensä kuvanneet seksipalstoille itsensä alasti peilin kautta niin, että kasvot puuttuvat. Olen tullut vuoden aikana rohkeammaksi ja rohkeammaksi.
Alkuun katselin miesten  kuvia käsi silmien edessä.

 

Johtaja ja miljonääri

Yksi mies kirjoitti minulle näin: ’Jos kysymyksesi tarkoittaa, olenko valmis seksiin, niin vastaus on kyllä, ehdottomasti! Aion olla ukkomies jatkossakin, mutta nauttia runsaammasta ja monipuolisemmasta seksistä, toivottavasti
sinun kanssasi.’

Mies oli johtajatasoa. Kolmen tunnin sessio hotellin luksus-
huoneessa. Kaksi kondomi­pakettia oli varannut, meni varmaan paketillinen. Yllättävän kiihkeä ollakseen ukkomies.

Ukkomiehet voivat olla aika osaamattomia, koska ovat olleet kolmekymmentä vuotta saman naisen kanssa. Niitä jännittää, ja niillä on suorituspaineita. He  salaavat yleensä henkilöllisyytensä mahdollisimman pitkälle.

Kerran tulin treffeiltä kotiin ja googletin, kenen miljonäärin kanssa oikein olin ollut. Hänen asuntonsa oli kuin galleria ja lounas à la carte -listalta, kun muut tarjoavat hikisen pullasysteemin. Selvisi, että mies omistaa muutaman yrityksen. Hänellä on 28-vuotias naisystävä.

Monella miehellä on deittipalsta auki työpöytänsä koneella. He voivat lähettää kesken päivän tällaisia viestejä: ’Palaveri takana, ja ajattelin sinua.’ Saatan vastata, että haluatko seksiä tänään töiden jälkeen? Miehet tykkäävät, kun seksistä puhuu suoraan.

Itse en käy ikinä työpaikallani netissä.

Yksi mies vieraili luonani niin sanotuissa asiakastapaamisissa. Enää hän ei voi tulla, koska töissä tarkkaillaan hänen ajankäyttöään. Suren sitä.

 

Ukkomiehiä riittää

En ole koskaan uskonut, että valkoisessa tiilitalossa asuu onnellinen perhe, ja se kuva on vahvistunut entisestään. Suomalainen parisuhde ei voi hyvin.

Moni ukkomies on kertonut eläneensä seksittömässä liitossa kaksikymmentä vuotta. Saan varmasti naisten vihat niskaani, kun sanon, että monet naimisissa olevat naiset vetävät haarat kiinni. Jotkut miehet tietysti haluavat muutenkin maistaa kakkua. Eivätkä kaikki hae nuorta naista.

Miehet puhuvat minulle tunteistaan, vaimoistaan ja pari-
suhteistaan. En minä tietenkään kaikkia miesten juttuja usko. Enkä ajattele, että naisen täytyy näyttää kotitöiden jälkeen isorintaiselta hemaisevalta blondilta.

Itse en ole ollut todella pitkässä parisuhteessa. En siis tiedä, mitä se oikeasti on. Jäin 35-vuotiaana leskeksi ja yksinhuoltajaksi. Sen jälkeen minulla on ollut pari muutaman vuoden suhdetta.

Netti on tehnyt naisen tai miehen saamisen helpoksi: muutama viesti, mahdollisesti kuva, sitten treffit. Enää ei tarvitse mennä
kapakkaan. Talvella bongasin paljon rakennusmiehiä ja timpureita.

Vaadin aina kondomia, mutta täytyy sanoa, että jonkun ukkomiehen kanssa olen ollut ilmankin.

 

Turha moralisoida

En moralisoi itseäni. Olen vapaa nainen enkä kenenkään salarakas. Elämäni on myös työtä, siivousta, pyykinpesua ja poikani kanssa olemista. Miksi minun tarvitsisi olla lojaali muille naisille? Usein ajattelen, että kunpa te vaimot tietäisitte. Vaikka ei se mitään parantaisi. Minulla ei ole mitään tarvetta kostaa naisille, sitä tämä ei ole.

Miesten oma moralisointi on heidän juttunsa. Naisiaan pettäviä miehiä en kunnioita kuten muita, mutta jotain niiden elämästä puuttuu.

Yksi ukkomies ehdotti vakituista sänkysuhdetta, mutta hänelle tuli morkkis. Ehkä mies oppi kuitenkin jotain, ehkä vaimo saa nyt
parempaa seksiä.

Välillä mietin, miksi minä nyt törmään miehiin, joilla on oma-tunto, kun en heihin parisuhteissani törmännyt? Kuinka paljon
minun ex-mieheni ovat pettäneet?

En ole naiivi. En kuvittele, että miehet hakevat takiani avioeroa. Mutta jos minulla on tunteita miestä kohtaan ja minut jätetään tekstiviestillä, silloin suutun.

Vaarana on, että miehiin kiintyy. Tietyt miehet eivät missään nimessä halua kiintymystä. Joskus olisi myös kiva kävellä miehen kanssa reilusti kadulla eikä aina järkeillä mihin voi mennä.

Nykyään käyttäydynkin kuin äijä: sanon vain, että ringaillaan.

 

Omalta pojalta salassa

Nettitouhuistani tietää vain muutama ystävä. Pelkään, että ihmiset luulevat, etten saa miestä muualta.

Olen 15-vuotiaan pojan äiti ja haluan suojella häntä tältä.

Tapaan miehet yleensä muualla kuin kotona. Ehkä kerran parissa viikossa luonani käy joku. Aina
aamupäivisin, kun poika on lähtenyt kouluun.

Poikani tietää, että minulla on ilmoitus yhdellä sivustolla ja että löysin sieltä Juhan, jonka kanssa seurustelin viime syksynä. Hän saattaa sanoa, että taas äiti hakee uutta poikaystävää.

Toisinaan poika kurkkii selkäni takana, kun olen tietokoneella. Häädän hänet pois. Sanon, että nämä ovat minun juttujani ja
minun koneelleni ei saa mennä.

Joskus treffeille lähtiessäni kysyn pojaltani, näytänkö seksikkäältä. Joku kyllä sanoi, ettei lapselta saa sellaista kysyä. Pojan mielestä näytän aina samalta.

Minulla on tietyt treffivaatteet. Olen saanut miehiltä palautetta, että tihkun niissä seksiä. Miehet tykkäävät, kun paita paljastaa rintojen välisen vaon. Miehet tykkäävät myös helmistä. Ukkomiehet toivovat stay-upeja. Alkuun olin sitä mieltä, että ainahan toivoa voi, mutta nyt minusta on tullut niiden suurkuluttaja.

En ole koskaan ajatellut ulko-näköäni niin paljon kuin tämän vuoden aikana. Olen ennenkin huolehtinut itsestäni, mutta nyt panostan kampaukseen ja meikkiin vielä enemmän. Tämä pitää minut fyysisesti hyvässä kunnossa. Monen naisenkin mielestä olen nuorentunut ja kaunistunut.

Yksi tyyppi tosin antoi minulle kotitehtäväksi painoindeksin laskemisen. Ei kuulemma tykännyt vatsastani. Toinen haukkui suonikohjukuningattareksi. Silloin itketti, otti päähän. Eikö tässä
iässä pitäisi olla suvaitsevaisia? Nyt isken samalla mitalla takaisin.

Onhan minulla muutama kilo liikaa, mutta olen oppinut kuvailemaan itseäni nettisanoilla muodokas, kurvikas ja pehmeä. Miehet tykkäävät siitä.

 

Meneekö jo yli?

Äskettäin 32-vuotiaalla sinkkumiehellä oli olohuoneessaan
erektiovaikeuksia. Hyvä nähdä välillä, ettei mies ole mikään kone.

Netti on valtava hiekkalaatikko, aina löytyy joku parempi.

Pisin netistä löytämäni suhde on kestänyt pari kuukautta.
Rakastuin Juhaan, mutta hän sanoi, että otan nettideittailun
liian vakavasti. Myöhemmin kuulin, että hän oli käynyt seurustelummekin aikana deittipalstoilla.

Jossain vaiheessa olin itkuinen, väsynyt ja pettynyt: miksi suhteet aina päättyvät? Olen hämmästynyt, etten ole löytänyt vuoden
aikana parisuhdetta, vaikka olen sosiaalinen. Käyn edelleen myös tanssimassa, mutta vähemmän.

En anna miehille heti omaa kännykkä­numeroani vaan käytän
prepaid-liittymää. Kutsun sitä hotlineksi. Joskus kun joku tuntematon lähettää kalunsa kuvan,
tulee olo, että onko tämä mennyt liian pitkälle.

Jotkut miehet uskovat, että kun naisella on ilmoitus netissä, hänen kanssaan voi tehdä mitä vain. Mutta en halua tehdä mitään pervoa.

Mutta on kännykässä ollut tällainenkin hauska viesti: ’Torttua tekisi mieli maistaa yöpalaksi.’

Myönnän, että olen vähän koukussa. Kun tulen töistä kotiin, katson aina, olenko saanut viestejä.

Unelma toteutui

Olin päättänyt, että ennen kuin täytän viisikymmentä, toteutan kaksi unelmaani: olen puumanainen ja harrastan kimppakivaa.

Kimppakivaa jännitin enemmän kuin mitään pitkään aikaan, mutta se oli ihanaa! Olin vastannut nettiviestiin, jossa tarjottiin kahta miestä. Niillä on neljän
varatun miehen piiri, enkä todellakaan ole siinä ainoa nainen. Se on pitkälle organisoitua toimintaa: siistit ja puhtaat olosuhteet, tarjolla jaffaa ja suklaakeksejä. Kaikki käyttävät kondomia. Keskellä kirkasta päivää, selvin päin.

Pelkäsin, että minua satutetaan, mutta miehet olivat todellisia herrasmiehiä. Kyllä 40+-mies on sängyssä paras.

Nyt odotan, että miehet tulevat kesälomiltaan.

 

Raikas puumasuhde

Oma puumasuhde minulla on ollut vuodenvaihteesta asti, 28-vuotiaaseen Janneen. Tapasin hänet tuttavani syntymäpäiväjuhlissa, ja meillä oli heti todella hyvät kemiat.

Näemme nyt pari kertaa kuussa, yleensä hänen luonaan. Aluksi ajattelin, että eihän toi nuorimies osaa mitään, mutta enää ei tunnu oudolta. Janne on raikas tuulahdus kaljujen, pöhöttyneiden äijien jälkeen.

Välillä saan puhelimeeni kuvan pullistelevista boksereista ja
viestin: ’Mitä puumanainen tekisi tälle?’ Se on nuorenmiehen tyyli, ja huom: hän on vapaa mies.

Meillä on kiintymyssuhde, tykkäämme toisistamme. Joskus Janne sanoo, että kaikki on minun kanssani niin helppoa. Että kunpa olisin parikymmentä vuotta nuorempi.

Olen nettisuhteistani mustasukkainen, mutta yritän olla olematta. Tiedän, etten ole hyvän-näköisten miesten ainoa nainen. Jannesta en ole mustasukkainen. Hänellä voi olla koko viikonlopun muuta naisseuraa, ja silloin
puumanainen saa odottaa.

Jannella on kova tarve perustaa perhe, löytää äiti lapsilleen. Kun hän löytää sen, minun täytyy
tehdä tilaa.

 

Hurja vuosi

Tämä vuosi on ollut hurjempi kuin olisin osannut uneksiakaan. Mutta mitään en kadu. Elämä olisi ollut paljon tylsempää ilman.
Moni viriili nainen menee ihan hukkaan, koska on liian ujo.

Tavoitteenani ei ole kuitenkaan olla netissä loppuelämääni. Toivon vielä löytäväni kypsän parisuhteen, haluaisin olla jollekin se ainoa. Tosin en tiedä, pystynkö enää luottamaan miehiin.” 

Jutussa esiintyvien ihmisten nimet on muutettu.

Tutkimusten mukaan vain harva seksitön suhde on onnellinen. Mutta on niitäkin, jotka ovat ihan tyytyväisiä suhteeseensa seksittömyydestä huolimatta.

”On hyvin vähän seksittömiä suhteita, jotka ovat onnellisia.” Näin on väittänyt tutkimusprofessori Osmo Kontula. Ja samaan viittaa myös Me Naisten lukijoiden kertomukset, joita keräsimme hiljattain. Suurin osa seksittömässä suhteessa elävistä kertoi olevansa tyytymätön parisuhteeseensa. Mutta on niitäkin, joita seksitön suhde ei haittaa – tai ainakin se harmittaa heitä vain harvoin.

”En saa edes ajatuksen tasolla mielihyvää seksistä.”

Nimimerkki PP, 26, on elänyt viimeisen vuoden seksittömässä suhteessa. Aluksi PP:tä harmitti seksitön suhde, mutta ei enää.

– Vauvamme on viisi kuukautta. Kroppani ei tunnu omalta, joten en saa edes ajatuksen tasolla mielihyvää seksistä, saati sitten käytännössä. Aluksi oli hankalaa, mutta nykyään osaan suhtautua paremmin, PP kertoo.

PP:n parisuhteeseen seksittömyys on vaikuttanut myös niin, että hänellä ja kumppanilla on ollut läheisyyttä enemmän.

Ei jaksa enää

Nimimerkki Kipinä, 44, on ollut parisuhteessa saman ihmisen kanssa 25 vuotta. Niistä viimeiset viisi vuotta ovat olleet seksittömiä.

– Kumpikaan ei vain enää jaksa. Nukumme eri sängyissä. Halaamme satunnaisesti, mutta emme koskaan suutele, Kipinä kertoo.

Kipinää harmittaa vain harvoin, että suhde on seksitön.

”Joskus vitsailemme seksittömyydestä.”

– Ehkä seksuaalinen kipinä ja halu ovat vain hävinneet minusta. Parisuhteeseemme seksittömyys ei vaikuta, koska pystymme puhumaan asiasta. Joskus vitsailemmekin siitä.

Sari, 51, kertoi aikaisemmin Me Naisten jutussa, että hän alkoi nauttia seksistä kunnolla vasta keski-iässä. Myös viisikymppinen Minna löysi seksuaalisuutensa kunnolla vasta 45-vuotiaana itsetyydytyksen ja pornon avulla.

Kipinällä on toisenlaisia kokemuksia.

– Minusta seksi oli parasta parikymppisenä. Kroppa ja itsevarmuus olivat parhaimmillaan. Jos nyt vielä pitäisi seksitellä, niin haluaisin sen olevan hellää ja aikuismaista, Kipinä miettii.

Onnellisempi ilman

Kuusikymppinen Marjaana oli naimisissa 18 vuotta, joista kymmenen oli seksittömiä. 

– Seksittömyys ei häirinnyt minua. En halunnut seksiä enkä tuntenut mitään – seksi tuntui yököttävältä. Olen onnellisempi ilman seksiä, Marjaana kertoo.

”Vasta, kun tunnen oloni hyväksi useammalla elämänalueella, voi olla mahdollisuus, että seksi tulee mieleen.”

Myös nimimerkki Zchinan, 52, parisuhde on jo ohi. Seksi ei ole ikinä ollut hänelle ensisijaista.

– Seksi ei kuulu prioriteetteihini. Vasta sitten, kun tunnen oloni hyväksi useammalla elämänalueella, voi olla mahdollisuus, että seksi tulee mieleen, Zchina kertoo.

Jälkikäteen Zchina on ajatellut, että hänen ja ex-kumppanin olisi kannattanut puhua seksistä – ja seksittömyydestä – enemmän.

– Puhumattomuus etäännytti. Lisäksi meidän olisi pitänyt antaa molemmille tasapuolisesti puheenvuoro. Odotimme selvästi eri asioita, joten odotuksista olisi pitänyt puhua enemmän.

Rakkautta riitää, vaikkei seksiä olekaan

Nimimerkki Matuuta, 53, seksitön suhde ei harmita lainkaan. Hänen yli 30 vuotta kestänyt parisuhteensa on ollut seksitön viisi vuotta.

”Halailemme ja suukottelemme paljon.”

–  Se ei harmita minua, koska suhde toimii muuten hyvin. Meillä riittää rakkautta. Halailemme ja suukottelemme paljon. Seksittömyys johtuu sairauksista, Matuu kertoo.

 

Miksi tyytyä perinteiseen orgasmiin?

Nänniorgasmi

”Nänniorgasmi voi olla nautinnollisempi ja paljon pidempi kuin yhdynnässä saavutettu orgasmi. Itse voisin ”tyytyä” ennemminkin vartin kestävään nänniorgasmiin.” Näin kuvailee 35-vuotias nainen Iso O – Matkaopas huipulle -kirjassa (Kosmos). Kirjan on kirjoittanut erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström, joka pitää Menaiset.fi:ssä Puhu muru -blogia.

Kihlström selittää kirjassa, että joillakin naisilla rinnat ovat hyvin erogeeniset. Siksi niiden hyväily voi aiheuttaa nautinnon tunteita myös klitoriksessa. Nänniorgasmin lisäksi Kihlström kertoo kirjassa, millaisia ovat ASMR-, kipu- ja uniorgasmit sekä ehdollistettu orgasmi.

ASMR-orgasmi

ASMR-kokemus eli autonomous sensory meridian response tarkoittaa sitä, että jokin ääni aiheuttavat nautintoa – esimerkiksi kihelmöintiä ja kylmiä väreitä. Monia se myös kiihottaa. ASMR-orgasmi on usein myös rentouttava ja rauhoittava kokemus. 

Lue lisää ASMR-orgasmista täältä:


Kipuorgasmi

Kipuorgasmi tarkoittaa tietysti sitä, että nauttii kivusta seksin aikana. Eräs 30-vuotias nainen kuvailee Iso O -kirjassa nautintoa näin:

”Nautin kivusta silloin kun sitä rakennetaan hiljalleen, tasaiseen tahtiin huipulle kiiveten. Yleensä tämä tapahuu siten, että sadisti-kumppanini piiskaa miua erilaisilla piiskoilla, hiljalleen siirtyen kevyemmistä raskaampiin ja hellemmistä lyönneistä voimakkaampiin. Se on vähän kuin aalto, jonka päälle on surffaamassa. Joskus se on kuin iso hyökyaalto, jonka päälle päästessään loppu ei tunnu enää kivulta, vaan jokainen piiskan osuminen ihoon tuntuu kuin silkkiseltä silitykseltä. Keho ei enää reagoi näkyvästi ulospäin, sillä se on sulanut yhdeksi nautinnon kokemukseksi, jossa häviää aika, paikka ja ylipäätään kaikki nautinnon ulkopuolinen.”


Ehdollistettu orgasmi

30-vuotias nainen kuvailee Iso O -kirjassa omia ehdollistettuja orgasmejaan, joita hän sai ”isäntänsä” kanssa. Alkuaikoina ne olivat hänestä mahtavia.

”Valtasuhteen alkuaikoina kaikki oli jännää ja alkuhuuman aivokemiat voimakkaita. Isäntä alkoi hallita orgasmejani, kiusasi sessioissa tuntikaupalla eikä antanut lupaa laueta. Kiihotti, kidutti, leikitteli, vietteli uudestaan, tuotti nautintoa eikä vieläkään antanut lupaa laueta, vaikka sitä anelin. Hän ei antanut lupaa laueta, kunnes alkoi laskea kymmenestä alaspäin. Nollan kohdalla oli lupa päästää irti. Millä voimalla ja varmuudella orgasmi silloin aina räjähtikään!”

Uniorgasmi

Uniorgasmin voi saada niin päivä- kuin yöunilla. Joillakin ne voivat olla voimakkaampia kuin valveilla saadut orgasmit. 

– Usein unessa olemme täysin vapaita kaikista estoista, jolloin orgasmin tiellä ei ole mitään valveilla mielessä pyöriviä asioita. Unissa voi myös olla kenen kanssa vain ja kokeilla villeimpiäkin juttuja, Kihlström selittää kirjassa.