Ei nyt, nukuttaa ja kirja on kesken! Kuva: Shutterstock
Ei nyt, nukuttaa ja kirja on kesken! Kuva: Shutterstock

Makaa selälläsi ja ajattele isänmaata. Naurattaahan se, mutta eivät viktoriaanisen ajan ohjeet ole ihan vieraita nykynaisellekaan.

Ole vaikea ja etäinen, mutta lastenteon hetkellä kiihkeä, neuvoivat opaskirjat 1800-luvun naisia Englannissa. Tässä 8 tärkeintä vinkkiä!

1. Älä vaikuta liian kiinnostuneelta

Tämän tiesivät jo viktoriaanisen ajan englantilaiset, ja – käsi sydämellä – kukapa meistä 2000-luvun naisista ei olisi joskus turvautunut tähän vippaskonstiin. 

Kun esittää vaikeasti tavoiteltavaa, muuttuu melko varmasti kiinnostavaksi ja tavoiteltavaksi tyypiksi.

Viktoriaanisen ajan naisille oppaan kirjoittanut Ruth Smythers tosin lisäsi tähän tärkeän tarkennuksen: Naisen kannattaa antaa vähän, harvoin ja ennen kaikkea vastahakoisesti. Muutoin vaarana on, että avioliitto, joka olisi voinut olla täysin asiallinen, muuttuu orgioiksi.

2. Älä koskaan harrasta seksiä

Jos ja kun avioliittoon on kuitenkin astuttu, seksuaalinen kanssakäyminen on välttämätön paha, joka on vain kestettävä.

Yhdyntä on parhaimmillaan ällöttävää, pahimmillaan kivuliasta, Ruth Smythers opastaa nuoria aviovaimoja samassa vuonna 1894 ilmestyneessä oppaassaan.

Viisas nuori vaimo sallii korkeintaan kaksi lyhyttä seksuaalista kanssakäymistä viikossa ja tekee parhaansa vähentääkseen sen määrää. Tässä kaikki keinot ovat sallittuja: esitä nukkuvaa tai sairasta, tai tee klassikko ja vetoa päänsärkyyn.

3. Seksiä vain pimeässä...

Jos seksin harrastamista ei voi välttää mihinkään edellä mainittuun tekosyyhyn vedoten, yhdyntä tulee ehdottomasti suorittaa pimeässä.

4. ...ja tietenkin vaatteet päällä!

Tämä ohjehan sopii hienosti Suomen leveysasteille! Ruth Smythersin mukaan aviovaimot eivät turhaan hanki miehilleen pyjamia ja suosi itse paksuja puuvillayöpaitoja. Näitä käteviä asuja kun ei tarvitse riisua seksiä harrastettaessa, jolloin mahdollisimman vähän lihaa ja ihoa tulee paljastetuksi.

5. Flirttailu on pahasta

Maailma tarvitsee naisia ja yksiköitä kuten aviopari, jotka pystyvät tarjoamaan kodin ja hoitamaan ihmisversoja, pohtii Henry Hanchett seksuaaliterveyttä käsittelevässä oppaassaan. 

Hänen mukaansa on flirttailevien naisten syytä, jos miesten täytyy hakea helpotusta oloonsa bordellista ja sen jälkeen levittää erilaisia tauteja.

6. Ei itsetyydytykselle

Ei liene mikään yllätys, että viktoriaanisen ajan Englannissa ketään ei kehotettu hakemaan onnea oman käden kautta. Masturbaation väitettiin aiheuttavan lakastumista, kuihtumista ja elinten kasvun pysähtymistä.

7. Rakkaudettoman liiton rumat lapset

Viktoriaanisena aikana uskotiin myös, että jos avioliitto ei perustunut todelliseen rakkauteen, jälkeläiset syntyivät rumina, happamina ja hengeltään köyhinä.

Jotta maailmaan syntyisi kauniita lapsia ei heidän alullepanohetkensä siis kai voinut olla ihan laimea? Miten ihmeessä hienot englantilaiset rouvat pärjäsivät tämän ristiriidan kanssa!

8. Tanssi siittiöt ulos

Osattiin tuolloin myös antaa ehkäisyneuvoja siltä varalta, että joku olisi harrastanut seksiä muussa kuin jälkeläisten siittämistarkoituksessa.

Becklardin Fysiologia -teoksessa opastetaan, että ehkäisynä saattaa toimia, jos seksin jälkeen tanssii muutaman minuutin ennen nukahtamista. Tai ottaa paukun. 

Lähde: Refinery29.com

Lue myös:

Älä vain säästä seksiä hääyöhön

Ei tee mieli seksiä – mikä auttaisi?

Pariskuntien 6 yleisintä seksiongelmaa – löydätkö omasi listasta?

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys

 

Kysyimme lukijoiltamme, miten parisuhteen vallanneesta seksittömyydestä pääsee eroon. Koostimme vastauksista parhaat vinkit.

1. Ehdota seksiä suoraan.

Aina seksilakon katkeamiseen ei tarvita sen kummempia vippaskonsteja, kertoo 49-vuotias nainen:

”Lapsiperheen arki ja muutenkin raskas elämäntilanne johti meillä siihen, ettei seksiä ollut lainkaan. Kynnys ehdottaa seksiä kasvoi, kun tauko piteni. Yli vuoden kuivan kauden jälkeen tartuin härkää sarvista ja ehdotin seksiä suoraan, kun olimme kahdestaan kotona ja lapset muualla. Puoliso ilahtui ja oli heti mukana. Siitä se sitten lähti.”

”Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

2. Järjestäkää seksille aikaa.

Seksittömyys voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei seksille järjestetä aikaa. Tämän ovat huomanneet niin tutkijat kuin kyselyymme vastannut 42-vuotias nainen. Hänen vinkkinsä kuivan kauden selättämiseen on se, että seksi kannattaa rustata allakkaan:

”Kun seksiä ei kuulunut vuoteen, säikähdin. Ajattelin, että tilanne on mennyt jo liian pitkälle ja kohta se jää päälle. Kerroin huoleni puolisolle. Onneksi hän ymmärsi ja oli samaa mieltä. Seuraava askeleemme oli se, että järjestimme toden teolla kahdenkeskistä aikaa ja rauhaa. Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

3. Keskustelkaa, keskustelkaa, keskustelkaa.

Tutkimusten mukaan ne parit, jotka puhuvat seksistä, myös harrastavat sitä enemmän ja ovat seksielämäänsä tyytyväisempiä. 23-vuotias nainen kertoo, että hänen kuiva kautensa on helpottanut keskustelujen avulla:

”Suhteessamme on ollut seksittömiä aikoja sen takia, että minulla on välillä kipuja, jotka estävät yhdynnän kokonaan. Kumppaniani harmittaa asia todella paljon. Siksi se häiritsee minuakin enemmän. Tilanteeseen on auttanut se, että puhumme ja mietimme asialle myös ratkaisua yhdessä.”

”Pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä.”

4. Osoittakaa hellyyttä muutenkin kuin seksillä.

”Yhdessä vaiheessa suhdettamme seksiä ei ollut melkein vuoteen. Syynä oli kummankin sairastelu, stressi ja rahahuolet, jotka aiheuttivat riitoja. Niinä aikoina parhaiten toimi se, että pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä. Myös sen ymmärtäminen, ettei sairastumiselle voi mitään, auttoi”, 42-vuotias nainen kertoo.

5. Antautukaa irtiottoon!

Joskus arjesta irtautuminen tekee monessa mielessä hyvää. 48-vuotias nainen kertoo, että hänen parisuhteessaan seksitön kausi on aina onnistuttu selättämään lähtemällä lomalle.

”Totaali irrottautuminen arjesta, aurinko ja lämpö toimivat”, hän kertoo.

Myös 45-vuotias vastaaja on samoilla linjoilla:

”Harrastamme seksiä silloin, kun saamme olla kahden. Kaupunkilomat ja pienet irtiotot arjesta ruokkivat parisuhdettamme.”

Jos ulkomaille lähteminen ei onnistu, kokeilkaa matkailua kotikaupungissa! Lue lisää täältä

6. Jos ongelma on kumppanissasi, yritä ymmärtää häntä.

Joskus haluttomuus liittyy voimakkaasti elämänvaiheeseen. Esimerkiksi stressaava työtilanne voi viedä seksi-innon mennessään. Näin kävi myös 52-vuotiaan vastaajan kumppanille:

”Yritin ehdottaa toiselle lääkehoitoa, mutta hän kieltäytyi avusta. Lopulta tilanne hellitti kuukausien jälkeen nopeasti, kun stressi laski. Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta. Se vain pahentaa tilannetta.”

7. Kokeile seksileluja.

Jos kumppanin kanssa seksi ei luista, omasta nautinnostaan voi pitää huolta myös ihan itsenäisesti. Tästä muistuttaa usea kyselymme vastaaja. Joskus oma kiihottuminen voi myös auttaa kumppania innostumaan seksistä:

”Älä pelkää harrastaa itsetyydytystä toisen ollessa läsnä. Se voi auttaa paljon”, vinkkaa 52-vuotias nainen.

”Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta.”

8. Ajattele, että se on vaihe.

Kaikissa suhteissa seksi ei ole aina se ykkösjuttu – eikä tarvitsekaan olla. Siksi pidemmän seksittömän hetken keskellä kannattaa muistaa nämä 45-vuotiaan naisen sanat:

”Syyllisenä tai syyllistettynä ongelma ei mene pois. Siksi kannattaa ennen kaikkea pohtia, mikä riittää teidän suhteessa ja onko molemmat samaa mieltä. Kuiva kausi on jo sanana hupsu. Kannattaa mieluummin ajatella, että nyt elämään kuuluu tällainenkin vaihe.”