Ei nyt, nukuttaa ja kirja on kesken! Kuva: Shutterstock
Ei nyt, nukuttaa ja kirja on kesken! Kuva: Shutterstock

Makaa selälläsi ja ajattele isänmaata. Naurattaahan se, mutta eivät viktoriaanisen ajan ohjeet ole ihan vieraita nykynaisellekaan.

Ole vaikea ja etäinen, mutta lastenteon hetkellä kiihkeä, neuvoivat opaskirjat 1800-luvun naisia Englannissa. Tässä 8 tärkeintä vinkkiä!

1. Älä vaikuta liian kiinnostuneelta

Tämän tiesivät jo viktoriaanisen ajan englantilaiset, ja – käsi sydämellä – kukapa meistä 2000-luvun naisista ei olisi joskus turvautunut tähän vippaskonstiin. 

Kun esittää vaikeasti tavoiteltavaa, muuttuu melko varmasti kiinnostavaksi ja tavoiteltavaksi tyypiksi.

Viktoriaanisen ajan naisille oppaan kirjoittanut Ruth Smythers tosin lisäsi tähän tärkeän tarkennuksen: Naisen kannattaa antaa vähän, harvoin ja ennen kaikkea vastahakoisesti. Muutoin vaarana on, että avioliitto, joka olisi voinut olla täysin asiallinen, muuttuu orgioiksi.

2. Älä koskaan harrasta seksiä

Jos ja kun avioliittoon on kuitenkin astuttu, seksuaalinen kanssakäyminen on välttämätön paha, joka on vain kestettävä.

Yhdyntä on parhaimmillaan ällöttävää, pahimmillaan kivuliasta, Ruth Smythers opastaa nuoria aviovaimoja samassa vuonna 1894 ilmestyneessä oppaassaan.

Viisas nuori vaimo sallii korkeintaan kaksi lyhyttä seksuaalista kanssakäymistä viikossa ja tekee parhaansa vähentääkseen sen määrää. Tässä kaikki keinot ovat sallittuja: esitä nukkuvaa tai sairasta, tai tee klassikko ja vetoa päänsärkyyn.

3. Seksiä vain pimeässä...

Jos seksin harrastamista ei voi välttää mihinkään edellä mainittuun tekosyyhyn vedoten, yhdyntä tulee ehdottomasti suorittaa pimeässä.

4. ...ja tietenkin vaatteet päällä!

Tämä ohjehan sopii hienosti Suomen leveysasteille! Ruth Smythersin mukaan aviovaimot eivät turhaan hanki miehilleen pyjamia ja suosi itse paksuja puuvillayöpaitoja. Näitä käteviä asuja kun ei tarvitse riisua seksiä harrastettaessa, jolloin mahdollisimman vähän lihaa ja ihoa tulee paljastetuksi.

5. Flirttailu on pahasta

Maailma tarvitsee naisia ja yksiköitä kuten aviopari, jotka pystyvät tarjoamaan kodin ja hoitamaan ihmisversoja, pohtii Henry Hanchett seksuaaliterveyttä käsittelevässä oppaassaan. 

Hänen mukaansa on flirttailevien naisten syytä, jos miesten täytyy hakea helpotusta oloonsa bordellista ja sen jälkeen levittää erilaisia tauteja.

6. Ei itsetyydytykselle

Ei liene mikään yllätys, että viktoriaanisen ajan Englannissa ketään ei kehotettu hakemaan onnea oman käden kautta. Masturbaation väitettiin aiheuttavan lakastumista, kuihtumista ja elinten kasvun pysähtymistä.

7. Rakkaudettoman liiton rumat lapset

Viktoriaanisena aikana uskotiin myös, että jos avioliitto ei perustunut todelliseen rakkauteen, jälkeläiset syntyivät rumina, happamina ja hengeltään köyhinä.

Jotta maailmaan syntyisi kauniita lapsia ei heidän alullepanohetkensä siis kai voinut olla ihan laimea? Miten ihmeessä hienot englantilaiset rouvat pärjäsivät tämän ristiriidan kanssa!

8. Tanssi siittiöt ulos

Osattiin tuolloin myös antaa ehkäisyneuvoja siltä varalta, että joku olisi harrastanut seksiä muussa kuin jälkeläisten siittämistarkoituksessa.

Becklardin Fysiologia -teoksessa opastetaan, että ehkäisynä saattaa toimia, jos seksin jälkeen tanssii muutaman minuutin ennen nukahtamista. Tai ottaa paukun. 

Lähde: Refinery29.com

Lue myös:

Älä vain säästä seksiä hääyöhön

Ei tee mieli seksiä – mikä auttaisi?

Pariskuntien 6 yleisintä seksiongelmaa – löydätkö omasi listasta?