Mutta kun se on niin hyvää! Kuva: Shutterstock
Mutta kun se on niin hyvää! Kuva: Shutterstock

Seksi entisen kumppanin kanssa on ihan ok – tietyissä tapauksissa.

Seksi ei mutkista asioita. Yleensä tunteet tekevät elämästä hankalampaa, muistutetaan Refinery29-sivuston artikkelissa, jossa käsitellään seksin harrastamista entisen kumppanin kanssa.

– Yleisesti en suosittele harrastamaan seksiä, jos teillä on ollut eksänne kanssa vakava suhde, sivuston haastattelema Amelia McDonell-Parry, The Frisky -sivuston päätoimittaja sanoo.

– Se haavoittaa ja saa aikaan draamaa. Mutta jos on olemassa joku, jota tapailit hiljattain ja jonka kanssa teillä todella kipinöi seksuaalisesti, muttei romanttisesti, miksei sitä voisi silloin tällöin pitää vähän hauskaa yhdessä?

On myös pari poikkeustapausta, jolloin seksi eksän kanssa on sallittua:

Muutto uuteen kaupunkiin voi olla hyvä hetki ottaa yhteyttä opiskeluaikaiseen ihastukseen, joka sattuu asumaan lähistöllä – kunhan keksii hyvän tekosyyn. Kun soitat tyypille, että olo uudessa kaupungissa tuntuu vähän yksinäiseltä ja kämpästäkin katkesivat sähköt, ymmärrystä luulisi heruvan ainakin leffaillan verran.

Viikko tai kaksi lohtua saa kuitenkin luvan riittää, ettei homma mene säälittäväksi.

Pitkinä pyhinä, kun muut ovat lähteneet sukuloimaan, kaksi yksinäistä voi kohdata toisensa. Kotipaikkakunnalle reissatessakin saattaa törmätä tuttuihin – ja pyhinä nautitut juhlajuomat yleensä saavat liberaalimmalle tuulelle.

Matkoilla, kun kumpikin on irtautunut arjestaan, on ihan ok pitää hauskaa yhdessä, mutta sutina kannattaa rajata tiukasti vain ja ainoastaan reissuun. Kotona ne syyt, joiden takia erositte, nousevat pian helposti takaisin pintaan.

Kun aikaa kuluu tarpeeksi, ja kumpikin seurustelee välillä tahoillaan, entisen suhteenne muistot alkavat haalistua. Se, että olet siirtynyt etsimään tosissasi uutta suhdetta, on merkki siitä, että saatat olla valmis myös seksisuhteeseen eksäsi kanssa. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että himoitset eksääsi muutenkin kuin vain hyvän seksin takia, olet vaarassa. Eksäseksiin tulee suhtautua aina varovasti ja miettiä, miksi hänen kanssaan oikeastaan halusikaan sänkyyn.

Vieläkö kiinnostaa? Tehdäänpä loppuun yksi harjoitus.

Kuvittele, että olette eksäsi kanssa Ikeassa ostamassa valaisimia, loihtimassa illallista kahdestaan alusta asti ja ylipäätään olemaan yhdessä isolla y:llä.

Tunsitko vatsassasi pienintäkään perhosen siiveniskua? Jos et, seksistä eksän kanssa tuskin tulee ongelmia.

Lue myös:

Mistä puhutte seksin jälkeen? Tämän puheenaiheet paljastavat suhteestanne

Kumpi tekee aloitteen seksiin? Ja mitä väliä?

30 asiaa, jotka voittavat seksin mennen tullen

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys