Me Naiset
|
Marjut Laukia
Mutta kun se on niin hyvää! Kuva: Shutterstock
Mutta kun se on niin hyvää! Kuva: Shutterstock

Seksi entisen kumppanin kanssa on ihan ok – tietyissä tapauksissa.

Seksi ei mutkista asioita. Yleensä tunteet tekevät elämästä hankalampaa, muistutetaan Refinery29-sivuston artikkelissa, jossa käsitellään seksin harrastamista entisen kumppanin kanssa.

– Yleisesti en suosittele harrastamaan seksiä, jos teillä on ollut eksänne kanssa vakava suhde, sivuston haastattelema Amelia McDonell-Parry, The Frisky -sivuston päätoimittaja sanoo.

– Se haavoittaa ja saa aikaan draamaa. Mutta jos on olemassa joku, jota tapailit hiljattain ja jonka kanssa teillä todella kipinöi seksuaalisesti, muttei romanttisesti, miksei sitä voisi silloin tällöin pitää vähän hauskaa yhdessä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On myös pari poikkeustapausta, jolloin seksi eksän kanssa on sallittua:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutto uuteen kaupunkiin voi olla hyvä hetki ottaa yhteyttä opiskeluaikaiseen ihastukseen, joka sattuu asumaan lähistöllä – kunhan keksii hyvän tekosyyn. Kun soitat tyypille, että olo uudessa kaupungissa tuntuu vähän yksinäiseltä ja kämpästäkin katkesivat sähköt, ymmärrystä luulisi heruvan ainakin leffaillan verran.

Viikko tai kaksi lohtua saa kuitenkin luvan riittää, ettei homma mene säälittäväksi.

Pitkinä pyhinä, kun muut ovat lähteneet sukuloimaan, kaksi yksinäistä voi kohdata toisensa. Kotipaikkakunnalle reissatessakin saattaa törmätä tuttuihin – ja pyhinä nautitut juhlajuomat yleensä saavat liberaalimmalle tuulelle.

Matkoilla, kun kumpikin on irtautunut arjestaan, on ihan ok pitää hauskaa yhdessä, mutta sutina kannattaa rajata tiukasti vain ja ainoastaan reissuun. Kotona ne syyt, joiden takia erositte, nousevat pian helposti takaisin pintaan.

Kun aikaa kuluu tarpeeksi, ja kumpikin seurustelee välillä tahoillaan, entisen suhteenne muistot alkavat haalistua. Se, että olet siirtynyt etsimään tosissasi uutta suhdetta, on merkki siitä, että saatat olla valmis myös seksisuhteeseen eksäsi kanssa. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että himoitset eksääsi muutenkin kuin vain hyvän seksin takia, olet vaarassa. Eksäseksiin tulee suhtautua aina varovasti ja miettiä, miksi hänen kanssaan oikeastaan halusikaan sänkyyn.

Vieläkö kiinnostaa? Tehdäänpä loppuun yksi harjoitus.

Kuvittele, että olette eksäsi kanssa Ikeassa ostamassa valaisimia, loihtimassa illallista kahdestaan alusta asti ja ylipäätään olemaan yhdessä isolla y:llä.

Tunsitko vatsassasi pienintäkään perhosen siiveniskua? Jos et, seksistä eksän kanssa tuskin tulee ongelmia.

Lue myös:

Mistä puhutte seksin jälkeen? Tämän puheenaiheet paljastavat suhteestanne

Kumpi tekee aloitteen seksiin? Ja mitä väliä?

30 asiaa, jotka voittavat seksin mennen tullen

Sisältö jatkuu mainoksen alla