Malja naiseudelle! Anatomia mahdollistaa meille monenlaisia orgasmeja. Kuva: Shutterstock
Malja naiseudelle! Anatomia mahdollistaa meille monenlaisia orgasmeja. Kuva: Shutterstock

Kohdunkaula tuottaa monille naisille valtavasti nautintoa yhdynnän aikana. Mistä on kyse?

Naisen anatomia ja seksuaalisuus ovat melko mahtavia – voimme kiihottua ja saada orgasmin pelkästä hiplailusta, klitoriksesta ja maagisesta g-pisteestä. Jotkut saavat orgasmin jumpatessaan tai vaikkapa unissaan.

Näiden kaikkien tapojen lisäksi orgasmin voi saada kohdunkaulan stimuloinnista.

Hetkonen, mikä kohdunkaulaorgasmi?

Orgasmin nimestä voi jo tehdä johtopäätöksiä, mutta kohdunkaulan todellinen yhteys orgasmin saantiin on monille hämärä. Kohdunkaula sijaitsee vaginan sisällä, ihan siellä perällä. Se on pehmeä kohta, joka erottaa emättimen kohdusta. Syvyyttä emättimen aukolta kohdunkaulaan on noin 3–6 senttiä naisesta riippuen.

”Kun vagina täyttyy penetraatiossa kirjaimellisesti kokonaan, paineen tuntu saa naiset tulemaan.”

Moni nainen saattaa mielessään ajatella, että seksin aikana penis ja seksilelut vain tökkivät oudosti kohtua – vaikeassa asennossa se voi jopa vähän sattua. Mutta että orgasmi?

Kohdunkaulalla on paikkansa nautinnontuottajana. Kaikilla naisilla on teknisesti mahdollisuus saada orgasmi kohdunkaulan stimulaatiosta, mutta joidenkin mielestä se ei tunnu seksuaalisesti miellyttävältä.

Miltä kohdunkaulaorgasmi tuntuu?

Kohdunkaula erittää seksin aikana nestettä, joka liukastuttaa vaginaa ja tekee seksistä miellyttävämpää. Orgasmin aikana kohdunkaula supistelee. Gynekologi ja kirjailija Sheryl A. Moss kuvailee Marie Clairelle, että kohdunkaulan orgasmi tuntuu "täyttävältä" ja jopa kramppaavalta.

Kohdunkaulan krampit eivät kuulosta nautinnolliselta, mutta jotkut naiset saavat niistä valtavasti mielihyvää. Kun vagina täyttyy penetraatiossa kirjaimellisesti kokonaan, paineen tuntu saa naiset tulemaan.

Joillekin naisille kohdunkaulan stimulointi tuntuu epämiellyttävältä ja kivuliaalta, mutta se on täysin ok. Se on makukysymys, mistä parhaat orgasmit on tehty.

”Kohdunkaulaorgasmia voisi kuvailla hyvin kokonaisvaltaiseksi ja voimakkaaksi koko kehon kokemukseksi.”

Miten kohdunkaulaorgasmi eroaa emätinorgasmista?

Nämä kaksi orgasmia ovat synonyymeja toisilleen. Kohdunkaulan orgasmin tunnistaa kuitenkin siitä, kun orgasmi syntyy syvästä penetraatiosta, täytetystä olosta.

Kohdunkaulaorgasmia voisi kuvailla hyvin kokonaisvaltaiseksi ja voimakkaaksi koko kehon kokemukseksi. Kokemukset vaihtelevat tietysti eri ihmisten välillä, joten ei kannata säikähtää, jos et tunnista emätinorgasmiasi tajunnanräjäyttäväksi.

Moni nainen tarvitsee myös klitoriksen stimulointia saadakseen orgasmin, eli klitoris on kuningatar. Vaikka klitorisorgasmi ja kohdunkaulaorgasmi ovat eri asioita, jälkimmäisen saamisessa klitoriksen samanaikainen koskettelu saattaa auttaa.

Lähde: Marie Claire