"Jokos mennään pedin puolelle?" Kuva: Shutterstock
"Jokos mennään pedin puolelle?" Kuva: Shutterstock

Älä nyt ainakaan odota liikoja tai feikkaa.

Oli kuinka itsevarma tahansa, eka kerta uuden kumppanin kanssa luultavasti jännittää. Lopputuloksena voi olla vaivaantunutta puuhastelua, josta kumpikaan ei loppujen lopuksi nauti yhtään tai ainakaan täysin.

Miten siis tehdä siitä nautinnollisempaa? Listasimme Metron innoittamina "paremman seksin sääntöjä". Pätevät ne muuten pidemmässäkin suhteessa.

1. Älä odota liikoja.

Edes vuosikausien vakikumppani ei välttämättä tunne sinua läpikotaisin. Älä siis odota uuden partnerisi heti tajuavan kaikkia tarpeitasi ja halujasi. Ensimmäinen kerta on kuin tutustumisleikki, uteliaisuus ja huomaavaisuus riittävät.

2. Ei se päämäärä, vaan matka.

Ajattele peuhaamista tutkimusmatkana. Sekä sinä että petikumppanisi opitte ensimmäisen kertanne aikana toisistanne paljon uutta. Yhdessä kokeileminen ja hauskanpito voivat osoittautua paljon palkitsevimmiksi kuin pelkkä aktin loppuosuus.

3. Unohda feikkaaminen.

On ymmärrettävää, että haluat niin sanotusti panna parastasi. Näytteleminen on usein oman epävarmuuden peittämistä, vaikka voi tuntua myös kohteliaisuudelta kumppania kohtaan. Jos aiot tavata seksikumppaniasi toistamiseen, ei epätosia kuvitelmia kannata kylvää ekalla kerralla. Ja mikä onkaan feikkaamisen pointti, jos et halua uusintaa? Sinun ei tarvitse miellyttää toista, jos itse et nauti.

4. Rauhallisesti sen alkoholin kanssa.

Uuden kumppanin kanssa sänkyyn hyppääminen voi olla jännittävää. Ei kuitenkaan kannata yrittää rentouttaa itseään liialla viinillä, vaikka pieni rohkaisujuoma voikin olla tarpeen. Humala ei tee kenestäkään seksijumalaa tai -jumalatarta, päinvastoin.

5. Puhu.

Jos et pysty puhumaan kumppanillesi toiveistasi, mieti vielä, onko sänkyyn meneminen hyvä idea vai pitäisikö ensin tutustua paremmin vaatteet päällä. Monesti odottaminen voi olla paras idea nautinnon kannalta. Puhuminen on paras tapa saada haluamansa. Jos partnerisi hinkkaa sinua ihan väärästä paikasta, avaa hyvä ihminen suusi!

6. Tee se ystävällisesti.

Voit olla kumppanisi toiveesta rajukin rakastaja, mutta itsekeskeinen törkimys vetoaa harvaan. Varminta on noudattaa erityistä huomaavaisuutta kumppanin toiveita kohtaan.

7. Älä ujostele turhaan.

Seksi ei ole puuhista siisteintä, hajuttominta tai äänettömintä. Vakipartnerin kanssa näihin juttuihin tottuu ja ne unohtaa, mutta tuntemattoman kanssa luonnollisuudet saattavat häiritä keskittymistä. Yritä kuitenkin nauttia niistäkin. Ujostelu sängyssä ei ole nautinnon kannalta paras idea.

8. Pidä hauskaa.

Ota vaatteet pois, heitä estot ja suorituspaineet nurkkaan ja nauti. Seksin ei tarvitse olla vakavaa eikä ekaa kertaa kannata ajatella täydellisenä suorituksena, kuten ei mitään muutakaan kertaa. Tärkeintä on, että teillä molemmilla on mukavaa.

Kun seksittömyys venyy parisuhteessa pitkäksi, hyvät neuvot ovat tarpeen. Oletko sinä onnistunut päättämään kuivan kauden? Kerro meille miten – voit voittaa palkinnon!

Amerikkalainen laulaja Pink, 38, ei ole koskaan epäröinyt sanoa asioita niin kuin ne ovat. Eikä hän epäröi The Guardianin tuoreessa haastattelussakaan, jossa hän puhuu suorasanaisesti parisuhteestaan ja seksielämästään.

Pink on ollut naimisissa motocross-ajaja Carey Hartin, 42, kanssa hieman yli kymmenen vuotta. Haastattelussa laulaja kertoo, että suhteeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita.

”Välillä tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä Careyssä mistään.”

– On hetkiä, jolloin katson Careyta ja hän näyttää silmiini ajattelevaiselta, loogiselta ja järkevältä. Ajattelen, kuinka täydellinen mies, isä ja puoliso hän on, Pink kertoo.

– Välillä kuitenkin tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä hänessä mistään. Ajattelen, ettei meillä ole mitään yhteistä, en pidä mistään mitä hän tekee enkä halua nähdä häntä enää koskaan. Mutta mieleni muuttuu kahden viikon jälkeen.

Välillä Pinkin ja Careyn suhde ei ole kuitenkaan kääntynyt takaisin raiteilleen huonon vaiheen päätteeksi. Pari erosi vuonna 2007. He kuitenkin palasivat yhteen vuonna 2009.

”Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee.”

Pink kertoo tuoreessa haastattelussa, että myös seksielämän kanssa on ollut suhteessa tekemistä.

– Olet siinä pisteessä, että et ole harrastanut seksiä vuoteen. Mietin, onko tämä nyt suhteemme loppu. Haluanko minä häntä? Haluaako hän minua? Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee, hän kertoo haastattelussa.

Miten kuivan kauden saa päättymään? Kerro meille!

Haastattelussa Pink ei kerro sen enempää siitä, kuinka hän ja Carey ovat saaneet seksielämänsä korjattua pitkän kuivan kauden jälkeen.

Ongelma on kuitenkin tuttu monille pidemmässä parisuhteessa olleille.

Onko sinulla vastaus siihen, miten kuivan kauden voi saada päättymään? Jos on, kerro se meille! Autat samalla jutun teossa.

Kyselyyn voi osallistua nimettömänä. Vastaajien kesken arvomme naissupersankarileffa Wonder Womanin Blu-ray- tai DVD-version (arvo noin 19,95 euroa). Lue lisää elokuvasta tämän linkin kautta.

(Kysely alkaa kuvan jälkeen.)

Auta meitä jutunteossa ja vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Koolla on tutkijoiden mukaan todellakin väliä siinä, kuinka mieluusti mies käyttää kondomia.

Kaikki miehet eivät mielellään käyttäisi kondomia seksin aikana.

Syitä ja selityksiä tähän on lukuisia. Yksi sanoo, että kuminen ehkäisyväline vie nautinnon mennessään. Toinen puolestaan syyttää kondomia siitä, että se tuhoaa seksihetkestä kaiken tunnelman. Kolmas väittää, että penis on yksinkertaisesti niin iso, että kondomi kiristää sitä ihan liikaa.

Jotkut vihaavat kondomin käyttöä niin paljon, että ottavat sen salaa pois yhdynnän aikana. Seksikumppanille täysin törppöä tekoa kutsutaan englanniksi termillä stealthing. Voit lukea aiheesta lisää tämän linkin kautta.

Mutta mikä on yleisin syy sille, miksi miehet eivät välitä kondomeista?

Tutkijoiden mukaan se, että kondomit ovat monelle miehelle liian isoja.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan valtaosa kondomeista on keskiverto penikselle pari senttiä liian suuria. Normaalikokoisen kondomin pituus on noin 17 senttiä. Tutkimusten mukaan penikset ovat puolestaan keskimäärin noin 13 senttiä pitkiä erektiossa.

– Kondomien alkuperäinen idea on se, että kumi on sopiva useimmille miehille. Loppuosan voi jättää rullalle, Debby Herbenick Indianan yliopistosta kertoo New York Timesin haastattelussa.

Liian suuret kondomit ovat kuitenkin monelle epämiellyttäviä. Jos kondomi on liian suuri, se saattaa liukua pois paikaltaan iso tai rullalle jäävä osuus saattaa jäädä epämiellyttävän pitkäksi, jolloin ehkäisyväline puristaa epämiellyttävästi.

Oikeankokoinen ehkäisyväline tekee ihmeitä

Tällä hetkellä markkinoilla on melko vähän erikokoisia kondomeja. MyONE-niminen yritys on yksi harvoista yrityisistä, joka myy kondomeja 60 eri koossa.

New York Timesin haastattelema yrityksen johtaja David Wedel kertoo, että heidän tuotteidensa on tarkoitus taata, ettei kondomi liu’u seksin aikana pois tai aiheuta muita epämiellyttäviä tuntemuksia.

Lisäksi erikokoisten kondomien on tarkoitus vähentää miesten kokemia epävarmuuden tunteita siitä, ettei heidän peniksensä täytä kondomin kokoa. Hänen mukaansa kondomien nimeäminen ”pieneksi”, ”suureksi” tai ”normaaliksi” voi olla kova kolaus itsetunnolle.

– Jos ostaa pieneksi nimetyn kondomin ja se on edelleen liian suuri, kokemus voi olla todella kammottava, hän kertoo.