Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Seksin harrastaminen kuukautisten aikaan saattaa olla sotkuista puuhaa. Testasimme tamponin, jonka avulla siihen tiettyyn aikaan kuusta voi lemmiskellä muuallakin kuin suihkussa.

Seksi yhdistettynä "siihen aikaan kuukaudesta" herättää kysymyksiä ja jakaa mielipiteet. Joidenkin mielestä se on ällöttävää, toisten mielestä ok. Kuukautisvuoto ei estä seksin harrastamista, mutta tekee siitä tavallista sottaisempaa puuhaa.

Motocross-päivien lemmenhetkiin on ollut jo jonkin aikaa tarjolla apuvälineitä. "Seksitamponi" asetetaan emättimeen ennen yhdyntää, ja sen jälkeen seksiä voi harrastaa normaalisti. Mutta toimiiko se? Tunteeko sen? Testasimme.

Tamponi saa kyytiä

ALKUVALMISTELUT

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yllättävän iso! Se on ensimmäinen ajatus, kun tamponipaketin avaa ja vaaleanpunaisen vaahtomuovipalasen kuorii kääreestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensimmäinen hämmennyksen hetki tulee, kun pitää miettiä, missä asennossa kappale kuuluu työntää sisälle. Tuossa on pieni kolonen, jonka tarkoitus on ilmeisesti helpottaa tamponin poistamista. Se kannattanee jättää uloimmaksi. Sitten ei muuta kuin survomaan, joustava kappale antaa onneksi hyvin periksi. Sinne perällehän se kuitenkin lopulta lykkiytyy, joten olkoon missä asennossa sattuu.

Beppy Wet -mallisessa tamponissa on valmiina kosteutusta, joten sen laitto ei tunnu mitenkään erityiseltä. Kuivan Dry-tamponin käyttöohjeessa neuvotaan, että laitto voi sujua mukavammin, jos tamponia kostuttaa vedellä tai liukuvoiteella. Koska tamponissa ei ole narua, sille voisi olla käyttöä myös esimerkiksi saunoessa, sillä uimahallissa ei tee mieli kuljeskella valkoinen naru jalkojen välissä.


ITSE AKTI

Jahas, kokeillaanpa sitten. Ei tunnu miltään, eikä mieskään hätkähdä. Hän on saanut tiedon kokeilusta etukäteen, mutta kaikki vaikuttaa olevan normaalisti. Hetkisen lemmiskelyn jälkeen vaihdamme asentoa. Ihan kuin tuntisin pienen ylimääräisen hankauksen sisälläni? Mieskin kommentoi, että nyt hänkin taitaa tuntea jotain ylimääräistä.

Pientä hankausta enemmän haittaa, ettei olo ole kovin luottavainen lakanoiden suhteen. Haen varmuuden vuoksi pyyhkeen alle, että pystyisin keskittymään. Ainakaan pidempään sisällä olleen tamponin kanssa en uskaltaisi lemmiskellä, vasta-asetettu tuntuu turvallisemmalta. Itse apuväline ei nautintoa haittaa, mutta tieto siitä hankaloittaa keskittymistä itse asiaan. Ajan kanssa tamponiin ehkä oppisi luottamaan.


LOPPUSIIVOUS

Verta ei ole lemmenhetkien jälkeen missään muualla kuin tamponissa, jes! Ei siis lakanoissa, reisillä eikä miehessä.

Silti tuntuu yhä, että ei kapistus voi aivan satavarma olla. Sienimäinen kappale litistyy yhdynnän aikana pieneksi, joten sen imukyky ei välttämättä ole yhdynnässä paras mahdollinen. Tamponin poistaminen onnistuu kuitenkin melko helposti, vaikka vaatiikin vähän sorminäppäryyttä.

Sinful.fi-verkkokauppa, josta tamponit on saatu testiin, neuvoo, etteivät tamponit välttämättä sovi, jos miehellä on erittäin pitkä penis.

Lue myös:

Näillä vinkeillä taltutat pms-hirviön

Kuukautiskivut vaikuttavat älykkyyteen

Sisältö jatkuu mainoksen alla