Me Naisten Rakkauden erotuomari -juttusarjassa asiantuntijat auttavat ihmissuhdeongelmissa ja -kiistoissa.

Kysymys: Kumppanini puhuu liian avoimesti entisestä todella villistä seksielämästään. Tiedän, että hän on ollut todella aktiivinen aiemmin, mutta asialla mässäily ärsyttää. Onko oikein pyytää häntä pitämään tarinat itsellään?

Seksologi Leena Hattunen vastaa:

"Toki! Ymmärrän hyvin, että toista ärsyttää, jos kumppani kehuu ja retostelee menneellä elämällä. Nykyiselle puoliskolle tulee helposti sellainen olo, että menneisyydessä kaikki oli hyvin ja nyt huonosti.

Avoimien ihmisten mielestä on kiva jutella menneisyydestä. Jos tällaisen ihmisen kanssa parisuhteessa olevalla on heikko itsetunto, voi hän kokea huonommuutta "tylsyydestään".

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä kannattaa myös keskustella. Ärsyyntynyt kumppani voi kysyä: "Miksi haluat puhua niin paljon menneisyydestäsi?" tai "Olisiko mahdollista keskittyä tähän suhteeseen ja hetkeen?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osalta meistä puuttuu myötäelämisen kyky. He eivät välttämättä tajua, mistä toiselle kannattaa puhua ja mistä ei, ja mikä voi tuntua kuulijasta pahalta.

Tällaisella omasta menneisyydestä puhumisella saatetaan myös vahvistaa fantasioita, tavoitella jonkinlaisia kiksejä tai pönkittää omaa itsetuntoa ja ylemmyydentunnetta."

Rakkauden erotuomari -juttusarjassa pyydämme asiantuntijoita ratkomaan lukijoiden parisuhdepulmia ja -kiistoja. Kaikki ratkotut pulmat vastauksineen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla