Me Naiset
|
Päivi Ala-Risku
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kun nainen liikkuu pikadeiteillä pöydästä toiseen, hänestä tulee ihan yhtä halukas kuin miehistä.

Naisten väitetään olevan valikoivempia treffikumppaneidensa suhteen. Ei pidä paikkaansa, perustelee Daniel Bergner uudessa kirjassaan Mitä nainen haluaa? (Siltala)

Monet tutkimukset väittävät, että naiset ovat miehiä krantumpia valitessaan treffikumppaneita. Väitteet pohjaavat pikadeittititutkimuksiin. Pikadeiteillä miehet ja naiset tapaavat kymmenisen kumppania illassa, muutaman minuutin per pari. Tapaamisen jälkeen sekä miehet että naiset rastittavat, haluavatko he uudestaan treffeille juuri tapaamansa henkilön kanssa. Ja katso: tutkimusten mukaan miehet haluavat treffeille järjestään useamman kanssa kuin naiset.

Mutta yhtä asiaa nämä tutkimukset eivät ole ottaneet huomioon, kirjoittaa Bergner.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikissa näissä pikadeittitutkimuksissa miehet olivat niitä, jotka vaihtoivat paikkaa pöydästä toiseen kun taas naiset istuivat aloillaan ja odottivat, että uusi mies ilmestyy heidän pöytäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miksi juuri miehet vaihtoivat pöytiä ja miten se vaikutti lopputulokseen? Tätä aprikoivat psykologit Eli Finkel ja Paul Eastwick. He päättivät tutkia toisin. Tutkijat järjestivät 15 pikadeittitapahtumaa, joihin osallistui 350 miestä ja naista. Puolessa tilaisuuksista miehet vaihtoivat pöydästä toiseen, toisessa puolessa naiset.

Ja mitä selvisi? Se, että jokaisessa tilaisuudessa pöytää vaihtaneet osallistujat ilmoittivat haluavansa useammalle treffille kuin ne, jotka odottivat paikallaan istuen. Siis myös naiset halusivat toisille treffeille useamman miehen kanssa, kun olivat itse päässeet siirtymään pöydästä toiseen ja miehen luota toiselle.

– Tulokset olivat yksiselitteisiä. Sosiaalinen rakenne – ja kenties jokin, joka liittyi fyysisesti aloitteen tekemiseen – vaikutti mielikuviin, päätöksiin, erokseen, kirjoittaa Bergner.

Sisältö jatkuu mainoksen alla