Erittäin keskiverrot kuusi minuuttia se taas kesti. Kuva: Shutterstock
Erittäin keskiverrot kuusi minuuttia se taas kesti. Kuva: Shutterstock

Mies ajattelee seksiä joka seitsemäs sekunti ja muita uskomuksia, joita tiede (tai maalaisjärki) eivät tue. Tässä tulee totuus seksistä:

1. Kengän, korvien tai käsien koko ei kerro mitään peniksen koosta. Tutkimuksia on tehty vaikka kuinka, mutta yhteyttä ei ole löydetty – kengistä pystyy päättelemään jotakin vain tyylitajusta.

2. Keskivertopenis ei ole 18-senttinen. Ainakin yhdysvaltalaistutkimuksissa kooksi on mitattu noin 13–14 senttimetriä.

3. Kondomin käyttö ei pidennä yhdynnän kestoa. Enemmän vaikutusta on miehen iällä. 18–30-vuotiaat kestivät keskimäärin 6,5 minuuttia, kun yli viisikymppiset jaksoivat vähän päälle neljä.

4. Blondit eivät ole brunetteja haluttavampia. Tutkimukset, joissa miehet ovat sanoneet niin, on tehty paikoissa, joissa vaaleaveriköt ovat harvinaisempia. Seksuaalinen aktiivisuuskaan ei ole yhteydessä hiustenväriin.

5. Suurimmalla osalla naisista on karvoja alapäässään. Lähinnä nuoret poistavat kaikki karvansa. Vuonna 2010 tehdyssä kyselyssä, johon vastasi yli 2 400 kaikenikäistä naista, vain 11 prosenttia kertoi pitävänsä alapäänsä jatkuvasti täysin karvattomana.

6. Suurissa rinnoissa ei ole huonompaa tuntoaistia. Rintojen tuntoherkkyyksissä on eroja, mutta hyväily tuskin jää keneltäkään huomaamatta.

7. Seksi ei korvaa kuntosalikäyntiä. Kyllä, kaloreita palaa rakastellessa, mutta yleensä seksi ei kestä kovinkaan pitkään, joten hyöty jää vähäiseksi.

8. Naiset ja miehet pettävät yhtä paljon. Yhdynnöillä mitattuna miehet voittavat, mutta kun muu toiminta otetaan huomioon, kutakuinkin tasoissa ollaan.

9. Miesten seksuaalinen huippu ei ole kovinkaan paljon aiemmin kuin naisilla. Jos ajatellaan seksikertojen tiheyttä, sekä miehet että naiset ovat todennäköisimmin seksuaalisesti aktiivisimmillaan parikymppisinä. Miehet saavat neljästi viikossa seksiä todennäköisimmin kolmi–nelikymppisinä, kun taas naiset lähestyessään kolmikymppisyyttä.

10. Ennenaikainen siemensyöksy ei ole vain nuorten miesten ongelma. Ekoilla kerroilla sitä sattuu yhdelle jos toisellekin, mutta harjoittelu auttaa. Toisaalta jos kyseessä on fysiologinen ongelma, se vain pahenee iän myötä.

11. Mies ei ajattele seksiä joka seitsemäs sekunti. Se tekisi 57 000 kertaa päivässä. Ei kovin mahdollista.

12. Naimisissa olevat masturboivat. Myytin mukaan naimisissa olevat eivät turvautuisi omiin käsiinsä. Höpö höpö. Tutkimuksen mukaan 85 prosenttia naimisissa olevista miehistä ja 45 prosenttia naisista tekee sitä.

13. Myös naiset näkevät märkiä unia. On myytti, että märät unet olisivat vain miesten juttu, vaikka se onkin heille yleisempää. Erään tutkimuksen mukaan 40 prosenttia naisista raportoi kokeneensa joskus sellaisen.

14. E-pillerit eivät lihota. Tästä voi kiistellä loputtomiin, mutta joka tapauksessa: 49 tutkimuksessa, joissa nykyaikaista, vain pieniä määriä hormonia sisältävää e-pilleriä verrattiin placebotablettiin, ei löydetty yhteyttä e-pillerin ja lihomisen välillä. Lihominen on toki mahdollista monista eri syistä, käytti e-pillereitä tai ei.

15. Tulevan lapsen sukupuoleen ei voi vaikuttaa. Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne väitti pilke silmäkulmassaan, että hänen kikkansa toimivat, kun Selänteet tekivät neljättä lastaan (josta todella tuli tyttö, kuten haluttiin), mutta todellisuudessa seksiasennoilla tai muillakaan tempuilla ei pysty vaikuttamaan siihen, tuleeko pienokaisesta tyttö vai poika.

Lähde: Gizmodo


Lue myös:

Hedelmä, joka parantaa seksielämääsi

Kesän kuumin juttu: Helleseksi ilman hikeä

Tulevaisuudessa ehkäisystäsi saattaa huolehtia kauko-ohjattava mikrosiru

Nälkäiset miehet viehättyvät kurvikkaista naisista

Himottaako siihen aikaan kuukaudesta? Anna palaa! Lähes puolet Me Naisten lukijoista kertoo, että heidän kumppaninsa pitää seksistä kuukautisten aikaan. 

On monta pätevää syytä harrastaa seksiä kuukautisten aikaan: seksin harrastamisen tiedetään lievittävän kipuja ja jopa lyhentävän kuukautisten kestoa.

Sotkuista, saattaa ajatella joku. Silti lähes kaksi kolmasosaa Me Naisten lukijoista kertoo harrastavansa seksiä kuukautisten aikaan. Lisäksi 41 prosenttia naisista kertoi, että heidän kumppaninsa nauttii siitä! 

Luvut selviävät suuren menkkakyselymme tuloksista. Kyselyyn on vastannut yli 300 eri ikäistä naista. 

13 % niistä, jotka eivät ole koskaan harrastaneet menkkaseksiä, olisivat valmiita kokeilemaan sitä.

 • Seksiä kuukautisten aikana harrastaa 60 % naisista, joista joka viides tekee sitä aina.
 • 20 % vastaajista kertoo, ettei heidän kumppaninsa pidä menkkaseksistä erityisemmin, mutta harrastaa sitä kuitenkin miellyttääkseen. 
 • 6 % kertoo, ettei heidän kumppaninsa suostuu seksiin kuukautisten aikana.
 • 17 % ei ole uskaltanut ehdottaa sitä. 
 • Niistä naisista, jotka eivät harrasta seksiä kuukautisten aikaan, 13 % olisi valmis kokeilemaan sitä. 

Haluaisitko kokeilla?

Mikäli menkkaseksi houkuttelee, kannattaa tsekata vinkit, jotka olemme koonneet aiheeseen liittyen.

Tärkeintä hommassa on kokeilla rohkeasti uusia asioita ja nauttia niistä. Jos menkkaseksi ei tunnu omalta jutulta, sitä ei ole pakko jatkaa.

Olemme myös testanneet seksitamponia tositoimissa. Kyse on tamponista, joka asetetaan emättimeen ennen yhdyntää, jonka jälkeen seksiä voi harrastaa normaalisti. 

 

Yksitoikkoisuus on seksihaluille hallaa, tasa-arvo mannaa.

Pitkän ja onnellisen parisuhteen salaisuuksia ovat puhuminen ja seksi – ainakin erään tutkimuksen mukaan – mutta miten se seksi saadaan toimimaan ja pysymään mukana pitkässä suhteessa? Siinäpä vasta pulma, joka askarruttaa tutkijoitakin.

The Journal of Sex Research -julkaisussa maaliskuussa ilmestyneessä tutkimuksessa Kristen Mark ja Julie Lasslo kävivät läpi kymmeniä seksuaalista halua käsitteleviä tutkimuksia vastatakseen tähän kysymykseen. 

Ihmeniksiä ei vertaisarvioituja tutkimuksia tarkastelemalla löytynyt, mutta ainakin siitä Markin ja Lasslon artikkeli on hyvä muistutus, että seksuaaliseen haluun parisuhteissa vaikuttavat valtavan monet asiat. 

Tutkijat löysivät peräti 18 erilaista asiaa, jotka säätelevät sitä, pysyykö kipinä hengissä pitkässä suhteessa. Halu ja haluttomuus liitetään usein parisuhteen tilaan, mutta tutkijoiden mukaan seksuaaliseen haluun vaikuttavat tekijät eivät ole vain parin välisiä, vaan myös yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia. 

Yhteiskunnalliset odotukset – tasa-arvo saa peiton heilumaan 

 1. Rajoittavat asenteet, kuten häpeän liittäminen seksiin, eivät ainakaan lisää seksuaalista haluukkutta parisuhteessa.
 2. Seksuaaliseen valta-asetelmaan liittyvät odotukset aiheuttavat haluttomuutta erityisesti miehille. Tutkijoiden mukaan miesten oletetaan olevan seksuaalisesti aggressiivisia ja tavoittelevan valtaa seksissä, mikä sopii huonosti vakiintuneisiin, pitkiin parisuhteisiin.
 3. Tasa-arvon ihanne puolestaan edistää peiton heilumista. Tutkijat arvioivat, että niissä kulttuureissa, joissa sukupuolten tasa-arvo on hyvällä tolalla, seksuaalinen kipinä säilyy paremmin. 
 4. Sukupuoliin liittyvät odotukset vaikuttavat tutkijoiden mukaan seksielämään, mutta eivät niin yksioikoisesti kuin usein ajattelemme. Tutkimukset eivät esimerkiksi tue sitä ajatusta, että miehet olisivat naisia innokkaampia petipuuhiin. 


Ihmisten väliset asiat – yksitoikkoisuus on pahinta

 1. Parisuhteen pituus vaikuttaa tunnetusti haluihin – ainakin naisilla. Heteropareja käsittelevissä tutkimuksissa huomattiin, että miesten halukkuus ei vähene ajan myötä samaa tahtia kuin naisten.
 2. Tyytyväisyys parisuhteeseen ja seksiin johtaa yleensä myös seksuaaliseen halukkuuteen. Tutkijat toteavat, että haluttomuudessa on usein kyse tyytymättömyydestä, ei niinkään siitä, että haluja ei lainkaan olisi.
 3. Seksuaalinen yhteensopivuus on alue, jonka yhteyttä kipinän säilyttämiseen ei ole vielä tutkittu tarpeeksi. Oletus kuitenkin on, että jos pariskunta tykkää sängyssä samoista asioista, on heillä hyvä mahdollisuus säilyttää erotiikka mukana arjessaan.
 4. Yksitoikkoisuutta kannattaa välttää kaikin keinoin. Jos kumppani tuntuu liiankin tutulta ja suhde rutiinilta, kovin kummoisia seksuaalisia haluja ainakaan omaa kultaa kohtaan ei ole odotettavissa. 
 5. Uudet kokemukset piristävät suhdetta. Itsensä haastaminen, uuden oppiminen ja jopa flirtti, kunhan suhteen rajoja ei rikota, tuovat parisuhteeseen säpinää.
 6. Puhuminen edesauttaa tyytyväisyyttä parisuhteessa, ja tyytyväisyys puolestaan pitää seksielämän aktiivisena.
 7. Henkisen läheisyyden kokeminen oman rakkaan kanssa sytyttää seksuaaliset halut niin miehillä kuin naisillakin.
 8. Kumppanin toiveisiin ja tarpeisiin reagoiminen on hyvä merkki vireän seksielämän kannalta. Ihmiset, jotka ovat halukkaita täyttämään toisten toiveita, ovat nimittäin muutenkin halukkaita. 


Yksilölliset ominaisuudet – itsenäisyys antaa tilaa seksille

 1. Stressi ja väsymys eivät tiedä mitään hyvää seksielämälle. Yllätys, yllätys!
 2. Itsetunnon vaikutus seksuaaliseen halukkuuteen on toinen melkoisen arvattava tutkimustulos. Ihmiset, jotka tuntevat itsensä seksikkäiksi ja kokevat ansaitsevansa hyvän seksielämän, ovat muita halukkaampia hyppäämään vällyjen väliin.
 3. Tapa kiintyä toisiin ihmisiin periytyy lapsuudesta ja voi vaikuttaa aikuisena parisuhteessa seksihaluihin. Tutkijat toteavat, että ihmiset, joilla on turvattoman kiintymyssuhteen malli, saattavat olla hyvinkin halukkaita seksiin, mutta motiivina voi olla yritys korjata suhteen puutteita seksillä. 
 4. Itsenäisyys pitkässä parisuhteessakin on seksihalujen kannalta hyvä asia. Me-henkeäkin pitää olla, mutta jos kokee sulautuneensa täysin puolisoonsa, seksin vaatimalle mielikuvitukselle ja yllätyksellisyydelle ei välttämättä ole tilaa.
 5. Kyky keskittyä parisuhteeseen kiireisen arjen keskellä on hyödyllinen, jos mielii pitää seksuaalista kipinää yllä pitkässä suhteessa. Jos pystyy arvostamaan parisuhteen korkealle elämässään ja luomaan sille tilaa ja aikaa, seksuaalisella jännitteellä on hyvät mahdollisuudet kestää aikaa. 
 6. Vetovoima on tietysti tärkeässä roolissa mitä tulee seksuaaliseen haluun. Kyse ei ole siitä, onko yksilö itse vetovoimainen vaan siitä, tunteeko hän vetoa kumppaniaan kohtaan.