Erittäin keskiverrot kuusi minuuttia se taas kesti. Kuva: Shutterstock
Erittäin keskiverrot kuusi minuuttia se taas kesti. Kuva: Shutterstock

Mies ajattelee seksiä joka seitsemäs sekunti ja muita uskomuksia, joita tiede (tai maalaisjärki) eivät tue. Tässä tulee totuus seksistä:

1. Kengän, korvien tai käsien koko ei kerro mitään peniksen koosta. Tutkimuksia on tehty vaikka kuinka, mutta yhteyttä ei ole löydetty – kengistä pystyy päättelemään jotakin vain tyylitajusta.

2. Keskivertopenis ei ole 18-senttinen. Ainakin yhdysvaltalaistutkimuksissa kooksi on mitattu noin 13–14 senttimetriä.

3. Kondomin käyttö ei pidennä yhdynnän kestoa. Enemmän vaikutusta on miehen iällä. 18–30-vuotiaat kestivät keskimäärin 6,5 minuuttia, kun yli viisikymppiset jaksoivat vähän päälle neljä.

4. Blondit eivät ole brunetteja haluttavampia. Tutkimukset, joissa miehet ovat sanoneet niin, on tehty paikoissa, joissa vaaleaveriköt ovat harvinaisempia. Seksuaalinen aktiivisuuskaan ei ole yhteydessä hiustenväriin.

5. Suurimmalla osalla naisista on karvoja alapäässään. Lähinnä nuoret poistavat kaikki karvansa. Vuonna 2010 tehdyssä kyselyssä, johon vastasi yli 2 400 kaikenikäistä naista, vain 11 prosenttia kertoi pitävänsä alapäänsä jatkuvasti täysin karvattomana.

6. Suurissa rinnoissa ei ole huonompaa tuntoaistia. Rintojen tuntoherkkyyksissä on eroja, mutta hyväily tuskin jää keneltäkään huomaamatta.

7. Seksi ei korvaa kuntosalikäyntiä. Kyllä, kaloreita palaa rakastellessa, mutta yleensä seksi ei kestä kovinkaan pitkään, joten hyöty jää vähäiseksi.

8. Naiset ja miehet pettävät yhtä paljon. Yhdynnöillä mitattuna miehet voittavat, mutta kun muu toiminta otetaan huomioon, kutakuinkin tasoissa ollaan.

9. Miesten seksuaalinen huippu ei ole kovinkaan paljon aiemmin kuin naisilla. Jos ajatellaan seksikertojen tiheyttä, sekä miehet että naiset ovat todennäköisimmin seksuaalisesti aktiivisimmillaan parikymppisinä. Miehet saavat neljästi viikossa seksiä todennäköisimmin kolmi–nelikymppisinä, kun taas naiset lähestyessään kolmikymppisyyttä.

10. Ennenaikainen siemensyöksy ei ole vain nuorten miesten ongelma. Ekoilla kerroilla sitä sattuu yhdelle jos toisellekin, mutta harjoittelu auttaa. Toisaalta jos kyseessä on fysiologinen ongelma, se vain pahenee iän myötä.

11. Mies ei ajattele seksiä joka seitsemäs sekunti. Se tekisi 57 000 kertaa päivässä. Ei kovin mahdollista.

12. Naimisissa olevat masturboivat. Myytin mukaan naimisissa olevat eivät turvautuisi omiin käsiinsä. Höpö höpö. Tutkimuksen mukaan 85 prosenttia naimisissa olevista miehistä ja 45 prosenttia naisista tekee sitä.

13. Myös naiset näkevät märkiä unia. On myytti, että märät unet olisivat vain miesten juttu, vaikka se onkin heille yleisempää. Erään tutkimuksen mukaan 40 prosenttia naisista raportoi kokeneensa joskus sellaisen.

14. E-pillerit eivät lihota. Tästä voi kiistellä loputtomiin, mutta joka tapauksessa: 49 tutkimuksessa, joissa nykyaikaista, vain pieniä määriä hormonia sisältävää e-pilleriä verrattiin placebotablettiin, ei löydetty yhteyttä e-pillerin ja lihomisen välillä. Lihominen on toki mahdollista monista eri syistä, käytti e-pillereitä tai ei.

15. Tulevan lapsen sukupuoleen ei voi vaikuttaa. Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne väitti pilke silmäkulmassaan, että hänen kikkansa toimivat, kun Selänteet tekivät neljättä lastaan (josta todella tuli tyttö, kuten haluttiin), mutta todellisuudessa seksiasennoilla tai muillakaan tempuilla ei pysty vaikuttamaan siihen, tuleeko pienokaisesta tyttö vai poika.

Lähde: Gizmodo


Lue myös:

Hedelmä, joka parantaa seksielämääsi

Kesän kuumin juttu: Helleseksi ilman hikeä

Tulevaisuudessa ehkäisystäsi saattaa huolehtia kauko-ohjattava mikrosiru

Nälkäiset miehet viehättyvät kurvikkaista naisista

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys

 

Kysyimme lukijoiltamme, miten parisuhteen vallanneesta seksittömyydestä pääsee eroon. Koostimme vastauksista parhaat vinkit.

1. Ehdota seksiä suoraan.

Aina seksilakon katkeamiseen ei tarvita sen kummempia vippaskonsteja, kertoo 49-vuotias nainen:

”Lapsiperheen arki ja muutenkin raskas elämäntilanne johti meillä siihen, ettei seksiä ollut lainkaan. Kynnys ehdottaa seksiä kasvoi, kun tauko piteni. Yli vuoden kuivan kauden jälkeen tartuin härkää sarvista ja ehdotin seksiä suoraan, kun olimme kahdestaan kotona ja lapset muualla. Puoliso ilahtui ja oli heti mukana. Siitä se sitten lähti.”

”Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

2. Järjestäkää seksille aikaa.

Seksittömyys voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei seksille järjestetä aikaa. Tämän ovat huomanneet niin tutkijat kuin kyselyymme vastannut 42-vuotias nainen. Hänen vinkkinsä kuivan kauden selättämiseen on se, että seksi kannattaa rustata allakkaan:

”Kun seksiä ei kuulunut vuoteen, säikähdin. Ajattelin, että tilanne on mennyt jo liian pitkälle ja kohta se jää päälle. Kerroin huoleni puolisolle. Onneksi hän ymmärsi ja oli samaa mieltä. Seuraava askeleemme oli se, että järjestimme toden teolla kahdenkeskistä aikaa ja rauhaa. Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

3. Keskustelkaa, keskustelkaa, keskustelkaa.

Tutkimusten mukaan ne parit, jotka puhuvat seksistä, myös harrastavat sitä enemmän ja ovat seksielämäänsä tyytyväisempiä. 23-vuotias nainen kertoo, että hänen kuiva kautensa on helpottanut keskustelujen avulla:

”Suhteessamme on ollut seksittömiä aikoja sen takia, että minulla on välillä kipuja, jotka estävät yhdynnän kokonaan. Kumppaniani harmittaa asia todella paljon. Siksi se häiritsee minuakin enemmän. Tilanteeseen on auttanut se, että puhumme ja mietimme asialle myös ratkaisua yhdessä.”

”Pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä.”

4. Osoittakaa hellyyttä muutenkin kuin seksillä.

”Yhdessä vaiheessa suhdettamme seksiä ei ollut melkein vuoteen. Syynä oli kummankin sairastelu, stressi ja rahahuolet, jotka aiheuttivat riitoja. Niinä aikoina parhaiten toimi se, että pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä. Myös sen ymmärtäminen, ettei sairastumiselle voi mitään, auttoi”, 42-vuotias nainen kertoo.

5. Antautukaa irtiottoon!

Joskus arjesta irtautuminen tekee monessa mielessä hyvää. 48-vuotias nainen kertoo, että hänen parisuhteessaan seksitön kausi on aina onnistuttu selättämään lähtemällä lomalle.

”Totaali irrottautuminen arjesta, aurinko ja lämpö toimivat”, hän kertoo.

Myös 45-vuotias vastaaja on samoilla linjoilla:

”Harrastamme seksiä silloin, kun saamme olla kahden. Kaupunkilomat ja pienet irtiotot arjesta ruokkivat parisuhdettamme.”

Jos ulkomaille lähteminen ei onnistu, kokeilkaa matkailua kotikaupungissa! Lue lisää täältä

6. Jos ongelma on kumppanissasi, yritä ymmärtää häntä.

Joskus haluttomuus liittyy voimakkaasti elämänvaiheeseen. Esimerkiksi stressaava työtilanne voi viedä seksi-innon mennessään. Näin kävi myös 52-vuotiaan vastaajan kumppanille:

”Yritin ehdottaa toiselle lääkehoitoa, mutta hän kieltäytyi avusta. Lopulta tilanne hellitti kuukausien jälkeen nopeasti, kun stressi laski. Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta. Se vain pahentaa tilannetta.”

7. Kokeile seksileluja.

Jos kumppanin kanssa seksi ei luista, omasta nautinnostaan voi pitää huolta myös ihan itsenäisesti. Tästä muistuttaa usea kyselymme vastaaja. Joskus oma kiihottuminen voi myös auttaa kumppania innostumaan seksistä:

”Älä pelkää harrastaa itsetyydytystä toisen ollessa läsnä. Se voi auttaa paljon”, vinkkaa 52-vuotias nainen.

”Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta.”

8. Ajattele, että se on vaihe.

Kaikissa suhteissa seksi ei ole aina se ykkösjuttu – eikä tarvitsekaan olla. Siksi pidemmän seksittömän hetken keskellä kannattaa muistaa nämä 45-vuotiaan naisen sanat:

”Syyllisenä tai syyllistettynä ongelma ei mene pois. Siksi kannattaa ennen kaikkea pohtia, mikä riittää teidän suhteessa ja onko molemmat samaa mieltä. Kuiva kausi on jo sanana hupsu. Kannattaa mieluummin ajatella, että nyt elämään kuuluu tällainenkin vaihe.”