Petra on ollut sängyssä 130 miehen kanssa. Hän nauttii seksistä ja etsii samalla sitä oikeaa.

Kuva Lauri Mannermaa

Siististi pedatun parisängyn yläpuolella riippuu peili. Se on silmiinpistävän iso pienessä makuuhuoneessa: koko sängyn levyinen ja metrin korkuinen.

Keittiön puolella kahvi lorisee pannuun. Petra, 32, kaivelee kuppeja kaapista ja availee muovikuoresta kaupan vadelmaista pullapitkoa.

– Onhan se peili hieno sisustuselementti, hän sanoo venyvällä Pohjois-Karjalan murteellaan.

– Mutta kyllä se on hankittu siksi, että näkee, mitä sängyssä touhutaan.

Petra on harrastanut seksiä noin 130 miehen kanssa. Hänen elämäänsä on mahtunut pitkiä parisuhteita, mutta nyt hän on jälleen sinkku.  

Espooseen Petra muutti pari vuotta sitten töiden perässä Joensuusta. Hän työskentelee esimiehenä myyntialalla.

Vuokrakaksion harmahtavat seinät ovat jo rispaantuneet ja pintaremontin tarpeessa. Kirjahyllyyn on aseteltu liuta punaisia ja sinisiä palkintoruusukkeita. Niiden omistaja, mustanvärinen snautseri nimeltään Viivi, makaa lattialla, vikisee ja tuijottaa tuuheiden kulmakarvojensa alta laminaatille vierähtänyttä tennispalloa.

– Mitä sinä vilkuilet siinä, onko kuuma? lepertää Petra.

Viivin purentavika on aiheuttanut sen, ettei kaksikko enää kierrä kilpailuja. Koira on Petralle kuitenkin niin rakas, ettei hän raaski enää työpäivän jälkeen lähteä pois kotoaan. Siksi miehet tulevat yleensä treffeille Petran luo.

Petra tönii syrjään pöydällä hurisevaa mustaa läppäriä, kun hän asettelee pöydälle kahvikuppeja. Sen avulla hän löytää miehet Suomi24-sivuston treffipalstalta.

Omassa nettiprofiilissaan Petra kertoo itsestään ja määrittelee, minkälaista miestä etsii. Profiiliin liittämässään valokuvassa Petra näyttää hyvältä ja itseltään. 

Klik, klik, ja tietokoneen ruudulle ilmestyy kuva miehestä, joka poseeraa hymyillen ja valtava hauki kädessään.

– Tälle miehelle kirjoitin takaisin, mutta hän ei ole enää vastannut. Iski kai paniikki.

– Tuon näen ensi sunnuntaina. Myös huomiseksi olen sopinut treffit, Petra sanoo ja nauraa rehevästi.

Jokin aika sitten Petra harrasti seksiä kuuden eri miehen kanssa yhden viikon aikana. Sitä seuraavalla viikolla miehiä oli viisi. Osa heistä oli Petran vakkareita eli miehiä, joiden kanssa Petra ei seurustele mutta harrastaa seksiä säännöllisesti.

Mies syksyksi

"En etsi pelkkää seksiä vaan kaiken tarkoituksena on löytää se oikea. Seksi merkitsee minulle kuitenkin niin paljon, että kumppanin on oltava taitava ja nautittava seksistä yhtä lailla. Kesän ajattelin vielä sinkkuilla, mutta tavoitteeni on, että viimeistään loppukesästä minulla on mies.

Haluan vahvaluontoisen miehen. 

Hänellä täytyy olla päämääriä. Vaadin myös älykkyyttä, koska en pidä itseäni tyhmänä. Rakastan keskusteluja ja nautin flirtistä ja huulenheitosta. Nykyään olen myös alkanut tietoisesti hakea sellaista miestä, joka kunnioittaa naista, sillä sellaista on yllättävän vaikea löytää. Edellinen poikaystäväni ei kunnioittanut minua lainkaan.

Miehen on ehdottomasti tykättävä myös Viivistä. Hänen on ymmärrettävä, että koira on minun lapseni, eikä sitä saa kohdella miten sattuu. Muutama vakkari on saanut jäädä sen takia, että he ovat alkaneet komennella Viiviä liikaa.

Pyrin siihen, etten koske varattuihin miehiin. Aina miehet eivät kuitenkaan kerro seurustelevansa, tai sitten he kertovat puolisostaan vasta seksin jälkeen. Se on typerää.

Jos minä seurustelen, en petä. Haluan luotettavan ja uskollisen suhteen, sillä muuten en voi kuvitella olevani onnellinen.

Ikäviä yllätyksiä

Netti on kätevä tapa löytää seuraa, sillä sieltä löytyy paljon fiksuja ja hyvännäköisiä tyyppejä, jos jaksaa etsiä. Chatissa miehen älykkyys selviää jo parista lauseesta. En jaksa pitkää viestiesileikkiä, sillä haluan nähdä miehen mahdollisimman nopeasti kasvotusten.  

Tapaamiset sovitaan yleensä minun luokseni. Seksistä vihjaillaan usein jo viesteissä, joten tiedän yleensä etukäteen, jos siihen edetään.

Suomi24:n treffipalstalla on mielettömän paljon käyttäjiä. Jos etsii 25–40-vuotiasta miestä Uudeltamaalta, haku löytää heitä niin paljon, ettei kaikkia jaksa lukea kerralla. Pelkästään eilen sain parikymmentä yhteydenottoa.

Nettitreffit voivat osoittautua myös ikäväksi yllätykseksi. Miehillä on joskus ylenpalttinen käsitys omasta komeudestaan. He saattavat laittaa nettiin kolme neljä vuotta vanhan kuvan, minkä jälkeen kiloja onkin tullut parikymmentä lisää.

Viime aikoina huonoja kokemuksia on riittänyt. Sen vuoksi päätin ryhtyä taas käymään kesällä baareissa. Helsingissä seuraa löytyy parhaiten pubeista. Siellä on helppo jutella, koska ihmiset eivät liiku isoissa kööreissä. Klubeilla en juurikaan viihdy, ja esimerkiksi Tigerin kaltaiset yökerhot ovat mielestäni pintaliitopaikkoja. Siellä miehet metsästävät typeriä glitter-tyttöjä, eivätkä tällaiset maalta tulleet tallerot erotu joukosta. Sellaiset miehet eivät ole kiinnostuneita siitä, mitä naisen pään sisällä on, mutta eipä niiden miesten omassakaan päässä ole mitään.

Viime lauantaina kävelin baarissa yhden ihanan näköisen miehen miehen ohi. Olin jo lähdössä kotiin, kun pyörähdin ympäri, palasin hänen luokseen ja tarrasin pyllyyn kiinni. Mitä sitä turhaan jallittamaan? Seuraavana päivänä olin kotona vasta viideltä iltapäivällä. Olen joskus luonteeltani vähän äijämäinen.

Baareissa ja netissä on kummassakin puolensa. Netti on baaria parempi kohtaamispaikka siksi, että baarissa tulee yleensä valvottua liian myöhään ja juotua alkoholia. Selvin päin on helpompi arvioida, onko jokin siirto järkevä vai ei. 

Netissä miehiä ehtii myös bongata enemmän kuin baareissa.

Fantasiat toteutettu

Kertoja, joita kadun? Hah, arvaa montako! Varsinkin 16–19-vuotiaana tuli käytyä läpi kaikenmaailman örkit. Teininä mentiin baariin, pokattiin mies ja aamulla todettiin, että ei helvetti. Niinä vuosina harrastin seksiä noin 50 eri miehen kanssa.  

19-vuotiaana aloitin parisuhteen, joka kesti kymmenen vuotta. Sen jälkeen minulla on ollut 80 miestä lisää. Joskus yritin pitää heistä päiväkirjaa, mutta huomaan unohtavani miehen nimen nopeasti, jos hän on ollut täysi floppi.

Enää minun ei tarvitse kokeilla kaikkea kuten nuorempana. Miehet kysyvät usein chatissa, onko minulla fantasioita, mutta ne kaikki on jo toteutettu.

Osa tapaamistani miehistä etsii selvästi itselleen kumppania. Toiset ovat huithapeleja, jotka eivät etsi mitään. 

Valitettavan usein ne, jotka olisivat minusta kiinnostuneita, eivät kiinnosta minua pätkääkään. Yleensä he ovat liian kilttejä tai sitten he eivät ole tyylillisesti minulle sopivia. Olen jossain määrin ulkonäkökeskeinen. Pidän siitä, että mies osaa pukeutua ja pitää itsestään huolta. Samaan pyrin myös itse.

Ihastun herkästi ja saan sen takia usein takkiini. Olen kuitenkin myös vahva luonne. Edellisen kerran, kun mies ei ikävä kyllä ollutkaan kiinnostunut, surin vuorokauden ja ajattelin sitten, että no niin, se siitä.

Joskus tämä kaikki tietenkin tökkii. Mietin, miksi en löydä sellaista miestä, joka haluaisi pitää minua kainalossaan aina. Miehet eivät ymmärrä myöskään sitä, että vaikka kyse olisi seksistä ilman tunteita, niin sylissä saa pitää vähän aikaa. Ei tarvitse sanoa heti hommien jälkeen, että kiitti moi, minäpä tästä lähdenkin. Hetken aikaa voisi jutella sylikkäin. 

Kaipaan hellyyttä ja läheisyyttä, mikä osin kai ajaakin tähän. Se, ja tietynlainen huomionkipeys.

Olen saanut myös sukupuolitauteja, vaikka suojaudun aina uusien tuttavuuksien kanssa kondomilla. Se ei kuitenkaan aina pidä tai suojaa täydellisesti. Taudit ovat valitettava haitta, kun harrastaa seksiä useamman kuin yhden ihmisen kanssa.

Ex-poikaystäväni sanoi joskus, että olen ruma ja lihava. Siksi ajattelen vieläkin, etten ole mitenkään erityisen kaunis – tissit ovat pienet ja perse on liian iso. 

Viime viikonloppuna nousin kuitenkin taas kerran jaloilleni, kun mies kehui minua kauniiksi ilman meikkiä ja kaikkine makkaroineni. Haen hyväksyntää, vaikka se onkin vain pieni osa tätä kaikkea.

Ei mitään väärää

Minulla on melko vähän ystäviä. Lähimmät heistä tietävät, kuinka paljon tapailen miehiä, eivätkä he ole koskaan kritisoineet minua. Yksi kaveri on sanonut, että hän haluaisi olla samanlainen kuin minä, mutta luonne ei anna periksi.

Isä ja äiti eivät tätä hyväksyisi. Toisaalta hekin osoittavat tunteensa toisilleen myös fyysisesti. Vanhempani ovat olleet yhdessä yli 30 vuotta, mutta edelleen he pussailevat.

En tee mitään väärää. Ne, jotka ajattelevat, ettei näin saa tehdä, ovat rajoittuneita. Kielteiset asenteet juontavat uskonnollisista näkemyksistä, joiden mukaan esiaviollinen seksi on väärin. Naisen pitää kuitenkin saada nauttia omasta seksuaalisuudestaan ja seksistä aivan kuten miehenkin.

Olen aina tullut paremmin toimeen miesten kuin naisten kanssa. En enää oikein edes luota naisiin, sillä olen ollut koulukiusattu ja naispuoliset ystäväni ovat pettäneet minut. 

Tosin nyt minulla on todella hyvä ystävä. Olen hänelle kiitollisuudenvelassa kaikesta, varsinkin tuon karvakorvan hoitamisesta.

Naisten pitäisi ottaa vähän rennommin ja hyväksyä toiset ihmiset myös seksuaalisesta näkökulmasta. Oma elämänasenteeni on se, että pitää nauttia elämästä eikä pidä ottaa stressiä ja kitistä turhasta. Se vie ainoastaan voimia.

Olen minä kai vähän ylpeäkin kaikista näistä miehistä. Saatan jopa kehuskella kavereille, että sainpahan taas. Varsinkin miehet ovat kateellisia. Olen ainakin saanut kokeilla asioita, joita voin sitten mummona muistella."

Mutta ei huonosta seksistä puhuminen silti mahdotonta ole. 

Huono seksi. Siitä on tällä viikolla keskusteltu Twitterissä. Aihe nousi puheenaiheeksi, kun Kristen Roupenian Cat Person -niminen seksinovelli julkaistiin New Yorker -lehdessä. Fiktiivisessä tarinassa 20-vuotias nainen ja 34-vuotias mies tapaavat, alkavat viestitellä ja päätyvät lopulta harrastamaan seksiä. Mutta siinä ei ole tarinan päähenkilön eli naisen mielestä kehumista. 

”En haluaisi loukata muuten hyvää ihmistä.”

Aiheesta tuli puheenaihe luultavasti siksi, että huonosta seksistä puhuminen tuntuu yhä olevan monelle vaikeaa. Tämä selviää myös Me Naisten syksyllä tehdystä seksikyselystä. Noin puolet kyselyyn vastanneesta kertoi, ettei ole ottanut huonoa seksiä ikinä puheeksi. Moni vaikenee seksipulmista, koska pelkää loukkaavansa seksikumppaniaan tai puolisoaan.

– En ole puhunut asiasta, koska en haluaisi loukata muuten hyvää ihmistä. Varsinkin, jos nään, että toinen yrittää, kyselyyn vastannut Laila, 42, sanoo.

– En ole kertonut, koska se on monelle miehelle liian rankka asia. Menee miehuus ja itsetunto, kyselyyn vastannut nimimerkki Ikäneito, 64, arvelee.

Myös nimimerkin Ei enää ikinä, 25, mielestä asia on vaikea ottaa puheeksi.

– Olen kertonut, mutta saanut aikaan vain mykkäkoulua. Seksi on herkkä asia ja siitä kritisoiminen loukkaa, hän kertoo.

”Kasvatuksessakin on opittu, että seksiasioista ei puhuta.”

Sexpon seksuaaliterapeutti Anna Kolster on kertonut Me Naisten haastattelussa tunnistavansa ongelman.

– Moni kokee vaikeaksi ylipäänsä puhua konkreettisesti seksistä. Seksuaalisuus on sen verran intiimiä, ja siihen liittyy suurimmalla osalla ihmisistä jonkinlainen häpeä. Kasvatuksessakin on opittu, että näistä asioista ei puhuta, Kolster on sanonut.

Puhu kiertelemättä ja kunnioittavasti

Kolsterin mielestä seksiin myös liittyy edelleen mystiikkaa. Monen haaveissa seksi sujuu aina ihanasti ja itsestään ja riittää, että kemiat ja tähtimerkit vain ovat kohdillaan.

”Tykkäämme eri asioista. Siksi on tärkeää, että seksistä voi puhua ihan konkreettisesti.”

– Se haave on ihan ymmärrettävä, mutta harvemmin se toimii niin. Olemme kaikki yksilöitä ja tykkäämme eri asioista. Siksi on tärkeää, että seksistä voi puhua ihan konkreettisesti, Kolster on miettinyt.

Puhua, puhua ja puhua. Se on siis avain tähänkin ongelmaan. Mutta miten puhua, kun aihe on niin herkkä?

Kolster on ehdottanut, että aluksi voi harjoitella toiveista ja nautinnosta puhumista jollekin muulle kuin sille seksikumppanille, esimerkiksi seksuaaliterapeutille tai ystävälle. Hänestä on tärkeää oppia puhumaan asioista kiertelemättä – siis kertoa suoraan, mistä asennoista tykkää tai miten vaikka suuseksiä harrastetaan.

”Yleensä ihmiset ovat iloisia, kun he pääsevät omien rajojensa yli.”

– Yleensä ihmiset ovat iloisia, kun he pääsevät omien rajojensa ja pelkojensa yli, Kolster on sanonut.

Kumppanin kanssa keskustelun voi aloittaa vaikka toteamalla, että hei, minun on ollut vaikeaa puhua näistä seksiasioista, mutta puhuttaisiinko nyt vähän enemmän. Aihetta ei siis kannata lähestyä syyllistävästä näkökulmasta. Sen sijaan, että toteaa, mitä on tehty tähän asti väärin, voi puhua vaikka siitä, mitä haluaisi kokeilla.

Näytä, mitä toivoisit

Toiveista voi kertoa myös muuten kuin puhumalla. Voi näyttää toiselle, mistä tykkää, osoittaa äänillä, kun tuntuu hyvältä tai siirtää kumppanin kättä. Se on monille usein helpompaa kuin puhuminen. Ja ainakin kyselyyn vastanneen Eldisin, 49, kohdalla tämä on toiminut.

”Olen näyttänyt ihan konkreettisesti, mikä tuntuisi hyvältä.”

– Olen kertonut kauniisti, mitä toivoisin, että minulle tehtäisiin. Ja jos toinen ei ole oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitan, olen näyttänyt ihan konkreettisesti, mikä tuntuisi hyvältä, hän kertoo.

Myös 27-vuotias nainen kertoo, että toiveiden näyttäminen on parantanut seksielämää.

– En ole koskaan sanonut, että seksi olisi ollut huonoa, vaan ehdotusten kautta pyrkinyt saamaan asiaa parempaan suuntaan.

Monia nautinnon puutteen kanssa kamppailevia helpottaa jo tavallisten seksimyyttien murtaminen. Kolster on muistuttanut, että ei ole yhtä oikeaa tapaa, jolla seksiä kuuluisi harrastaa, tai kaavaa, jota aktin kuuluisi noudattaa. Myös vaikeudet ovat osa normaalia seksielämää.

”Seksi voi olla mitä vain, mistä te nautitte.”

– Monet esimerkiksi luulevat, että pitäisi saada orgasmi yhdynnässä, vaikka suurin osa naisista ei oikeasti saa. Jos on lähtenyt näyttelemään orgasmia, on aika suuri kynnys monen vuoden jälkeen kertoa, että en saa oikeasti orgasmia näin vaan klitorista hyväilemällä.

– Mutta miksi ei tehdä vain sitä, mikä tuntuu hyvältä? Miksi esimerkiksi yritetään saada orgasmia yhdynnässä, jos vaikka suuseksi tuntuu paremmalta? Seksi voi olla mitä vain, mistä te nautitte, Kolster on sanonut.

Joskus syy huonoon seksiin voi liittyvä esimerkiksi siihen, että limakaivot ovat liian kuivat. Ratkaisu siihen on liukuvoide. Lue lisää:

 

yks yhteen

Huono seksi on vaiettu aihe – naiset kertovat, miksi sitä on niin vaikeaa ottaa puheeksi

Sinkkuaikoina (4vuotta) tuli vastaan hyvin monta ja erilaista kyntäjää. Oli lännen nopeinta ja rautakankea. Ei koskaan ollut sydäntä sanoa, että susta ei panijaa koskaan tule. Yhdelläkin olin niin pieni, että ihan suretti kun oli niin ihana muuten. Sitten on ne miehet, jotka on niin kovakourasia, ettei tajua herkistä osista mitään. Jyystävät vain ilman, että toinen ajattelee, että loppuis jo tämä paska.
Lue kommentti

Kaikki seksikerrat eivät jää mieleen niiden upeuden takia.

Kysyimme syksyllä menaiset.fi:n lukijoilta, millaista on huono seksi. Vastausten perusteella voisi sanoa, että huono seksi on pelkästään sitä itseään. Touhusta puuttuu intohimo, toisen huomioon ottaminen ja kaikki lämpö.

”Huono seksi on pakkopullaa, joka ei tunnu henkisesti miltään”, 29-vuotias nainen kiteytti kyselyssämme.

Lue lisää: Pornon jäljittelyä, mekaanista jynkytystä – 10 naista kertoo, millaista on huono seksi

Pyysimme lukijoitamme myös kertomaan, millainen heidän kaikkien aikojen huonoin seksikokemus oli. Moni kertoi katuvansa yhden illan juttuja ja känniseksiä. Jotkut kertoivat, että jälkikäteen ajateltuna kaikki seksi entisen kumppanin kanssa oli ollut surkeaa.

Tällaiset seksikokemukset kyselyyn vastanneita kaduttivat:

  1. ”Yhdenillanjuttu jonka aamuna kumpikaan ei muistanut toisen nimeä. Toisen luota oli pakko kävellä nolona katukyltin alta, että tietää, mihin taksin pitäisi tulla.” Nainen, 51
  2. ”Huonoin seksikokemus oli ihan liian nopeaa soheltamista. Se tapahtui tyypin kanssa, jota tapailin aikoinaan. Touhu kesti valehtelematta vain puoli minuuttia, jos sitäkään. Suhde loppui sekin lyhyeen.” Nainen, 34
  3. ”Tyyppi kosketteli minua niin kovakouraisesti, että piti melkein estellä. Hän ei osannut kuunnellut toiveita hellästi koskettelusta, vaan vakuutteli, että tykkään kuitenkin. Aamuyöllä heräsin, että hän yritti tulla sisääni. Kokemus oli kaikin puolin epämiellyttävä.” Nainen, 30
  4. ”Kumppani tuli minuutissa, enkä tuntenut sen aikana mitään. Aktin jälkeen hän sanoi, että on pahoillaan ja lähtee pois, jotta voin hoidella itse itseni. Törkeää! Kokemus kadutti. Emme nähneet enää sen jälkeen. Hän laittoi kyllä viestiä, mutta minä en vastannut.” Nainen, 30
  5. ”Huonon seksikokemus oli yhdenyönjutun kanssa. Hän olisi sänkyyn mennessä halunnut, että ajelen häpykarvani. En todellakaan ajele vain yhden illan takia, haloo.” Nainen, 35
  6. ”Kumppanin kanssa ei ollut mitään esileikkiä. Hän vain makasi ja halusi minun tekevän kaiken työn. Hän ei kuunnellut yhtään toiveitani. Lopuksi käskin häntä hoitelemaan itsensä muualla ja aloin nukkua. Myöhemmin selvisi, että tyyppi oli varattu, vaikka olimme tapailleet jo hetken aikaa. Se oli todellinen pohjanoteeraus.” Nainen, 27
  7. ”Friends with benefits -tyyppisessä suhteessa tyyppi keskittyi aina vain itseensä. Hän laukesi aina liian nopeasti – monesti jo ennen kuin ehdimme edes ottaa vaatteita pois. Kun hän oli saanut orgasmin, hän meni suihkuun ja katsomaan telkkaria jättäen minut yksin sänkyyn makaaman. Ei kiitos sellaista enää koskaan.” Nainen, 32
  8. Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen kumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32
  9. ”Eksäni oli manipuloiva narsisti. Hän laittoi pornon pyörimään ja suunnilleen ilmoitti, milloin haluaa saada orgasmin. Oma innostus ei tietenkään ollut huipussaan, joten seksistä ei tullut mitään. Toinen syytti minua siitä, että kaikki oli huonosti. Kaikki oli aina minun syytäni. Rakkaudettomuus ja intohimottomuus oli turhauttavaa ja satutti.” Nainen, 24
  10. ”Entinen aviopuolisoni ei ollut kiinnostunut seksistä tai minusta suhteemme viimeisenä vuonna. Hän kuitenkin tiesi minun olevan hyvin seksuaalinen, joten hän ikään kuin alistui seksiin kanssa. Se oli kammottavan pakotettua. Viimeisen seksikertamme jälkeen oloni oli nöyryytetty ja itkuinen. Naisellisuuteni oli poljettu pohjamutiin. Erosimme sen jälkeen.” Nainen, 54
Vierailija

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Tämä kommentti naiseuden polkemisesta pohjamutiin... vaikuttaa siltä, että naisen itsetunto on hyvin vahvasti sidoksissa seksuaalisesti halutuksi tulemiseen. Pitääkö miehen tuntea tästäkin huonoa omaatuntoa, jos nainen vaan lakkaa kiihottamasta esimerkiksi fyysisten syiden takia? Esimerkiksi vastenmielisen voimakkaan lihomisen ja itsestään piittaamasta lakkaamisen takia?
Lue kommentti
Nollatoleranssi

”Erittäin sikamaista ja vastuutonta käytöstä” – naiset kertovat seksikerroista, jotka olisivat kernaasti saaneet jäädä välistä......

Onneksi kaikki miehet, eivät ole tunteettomia narsisteja, kuten eivät kaikki naisetkaan. On vielä ihmisyyttä, empatiaa ja aitoa välittämistä, kaikki alkaa itsestä ja huono energia kaikkoaa, kuin vesi hanhen selästä, kun on vahvasti oma itsensä.
Lue kommentti