Kuvituskuva: Shutterstock
Kuvituskuva: Shutterstock

Pekka, 42, on käynyt maksullisissa 90-luvun puolivälistä alkaen. – Kukaan ei tiedä tästä harrastuksestani.

”Seksinostajia on laidasta laitaan. Koen olevani hyviä kokemuksia hakeva kulinaristi.

Olen 42-vuotias naimisissa oleva perheenisä Länsi-Suomesta. Kävin ensimmäisen kerran maksullisissa 1990-luvun puolivälissä ollessani seksittömässä, väljähtäneessä suhteessa. Se kerta tuli tarpeeseen, vaikka kokemus itsessään ei ollut kummoinen.

Siitä se alkoi – maksullisissa käymisestä tuli tavallaan harrastukseni. Olisin todennäköisesti saanut naisia muutenkin, mutta hain seksikokemuksia nimenomaan erilaisten ihmisten kanssa, sulkia hattuun.

Tein hullun lailla töitä, joten rahaa riitti. Saatoin käydä maksullisissa kahdesti päivässä. Se oli myös tapa palkita itseä ja purkaa stressiä. Pettymyksiä tuli usein, kun en ollut niin valikoiva tyttöjen suhteen. Jonkun kerran käännyin ovelta, kun tuli tunne, ettei tytöllä ole kaikki hyvin.

Ajatukseni maksullisissa käymisestä muuttuivat vasta, kun työt vähenivät huomattavasti, väljähtynyt suhteeni loppui, ja mietin elämäni suuntalinjoja. Päätin hidastaa tahtia ja valita tarkemmin, missä käyn.

Nykyinen liittoni on hyvä joka lailla, myös seksielämämme toimii. Sen takia ostankin seksiä enää pienessä määrin ja hoidan kaiken niin, etten loukkaa kumppaniani. Pääosan vapaa-ajastani vietän kotona ja perheen kanssa.

Käytän maksullisia nykyisin 2–4 kertaa kuukaudessa, ja olen hyvin valikoiva. Osa vakkarisuhteistani on todella pitkiä ja siten sellainen osa elämääni, jota en ole halunnut jättää, vaikka olen parisuhteessa. Nautin siitä, että seksi eri ihmisten kanssa on erilaista. Itse seksiltä olen aina toivonut tavallisia juttuja, sellaista hellää yhdessäoloa.

Keskustelen etenkin vakkareideni kanssa meidän molempien elämästä. Moni saa tytöiltä henkistä tukea. Maailma on mennyt siihen, ettei toisista välitetä. Siksi tekee hyvää puhua luottamuksellisesti jollekulle, joka kuuntelee.

Pitkiä suhteita

Kokemukseni avulla pystyn kuulostelemaan, mitkä tytön tarkoitusperät ovat. Etsin helmiä. Asioin nykyään vain suomalaisten tyttöjen kanssa. Se, että pystyn kommunikoimaan äidinkielelläni, vaikuttaa seksiinkin. Lisäksi tytöllä ei saa ole huumeongelmaa, hänen pitää tehdä hommaa omasta tahdostaan ja henkilökemioiden pitää pelata. Vain silloin kohtaamisesta saa jotain oikeasti irti.

Muutama vakkarini on jo seksityön lopettaneita, mutta meidän asiakassuhteemme on säilynyt. Toissa päivänä kävin yksinhuoltajaäidin luona, jonka olen tuntenut yli kymmenen vuotta. Seksi oli täydellistä, ja väitän, että tunne oli molemminpuolinen. Minulle vastapuolen nautinto on jopa tärkeämpää kuin omani, en halua olla kenestäkään vastenmielinen. Mikäli huomaan, ettei homma toimi, en asioi tytön kanssa uudestaan.

En ole joutunut seksinostamiseni takia minkäänlaisiin vaikeuksiin. Kondominkäyttö on itsestäänselvyys, ja käyn puolivuosittain testeissä. En käytä rahaa alkoholiin tai tupakkaan, joten rahanmeno ei haittaa. 80 eurolla saa puoli tuntia, laadukkaat tytöt pyytävät samasta ajasta 120–150 euroa. Vakkareilleni maksan alta satasen, eikä meidän tapaamisillamme ole tarkkaa aikaa.

Oma salaisuus

Seksin ostajista osa ajattelee vain alapäällään eikä käänny ovelta, vaikka olisi kuka vastassa. Yksi asiakaskunta ovat tavalla tai toisella rajoittuneet, joiden on vaikea saada seksiä muualta. Muun muassa heidän takiaan toivon, että yhteiskunta suhtautuisi suvaitsevaisemmin.

Mutta myös järjestäytynyttä rikollisuutta on. Jos eri tyttöjen profiilikuvat on otettu samaa taustaa vasten, on aika selvää, mistä on kyse. Ostajalla pitäisi olla rohkeutta soittaa poliisille, jos huomaa jotain epäilyttävää. Se pohdituttaa, miksei poliisi tehokkaammin ratsaa paikkoja, joissa todennäköisesti paritetaan.

On jokaisen oma asia, miten ansaitsee elantonsa, vaikka sitten myymällä itseään, kunhan siihen ei ole pakotettu. Seksityön tekeminen ei näy päällepäin. Kerran tunnistin ilmoituksen tytön lähikauppamme myyjäksi, mutta tyttö ei muuttunut silmissäni mitenkään huonommaksi ihmiseksi.

Kukaan ei tiedä tästä harrastuksestani. En kerro, vaikka muut kertoisivat kokemuksiaan. Eksäni oli hyvin mustasukkainen ja tuomitsi seksityön jyrkästi, joten opin hyväksi jälkien peittelijäksi, ja tapa salailla jäi päälle.

Nykyinen kumppanini on avarakatseisempi ja veikkaan, että hän voisi hyväksyä seksinostamiseni. Meillä on kuitenkin pienet lapset, ja elämäntilanne ei tunnu oikealta hetkeltä kertoa. Jos kumppanini tekisi seksityötä tai hänellä olisi suhteemme ulkopuolella seksisuhde, olisin sinut sen kanssa. Hän saisi siten todennäköisesti jotain sellaista, mitä ei saa minulta.

Minulle parisuhde merkitsee rakkautta ja yhteisten lasten kasvatusta, arjen ilojen ja surujen jakamista. Seksi muiden kanssa ei ole väärin, kun pelissä ei ole rakkautta.”

Seksityö Suomessa

– Ihmiskauppa, paritus ja seksityö ovat eri asioita.

– Ihmiskaupassa seksin myyjä on uhri, joka on alistettu esimerkiksi erehdyttämällä. Parituksessa joku muu hyötyy taloudellisesti seksinmyyjän työstä. Seksityö perustuu vapaaehtoisuuteen ja itsenäisyyteen.

– On vaikea arvioida, kuinka moni tekee Suomessa seksityötä: arviot vaihtelevat 4000:sta 15000:een.

– Seksityöläisissä on niin satunnaisesti seksiä myyviä, ihmiskaupan uhreja kuin laillisia yksityisyrittäjiäkin.

– Seksityöläiset liikkuvat paljon sekä Suomen sisällä että eri maiden välillä. On arvioitu, että 50–75 prosentilla Suomen seksityöläisistä on tullut ulkomailta.

– Vuonna 2006 Suomessa kiellettiin lailla seksin ostaminen ihmiskaupan tai parituksen kohteelta.

– Paraikaa käsiteltävän lakimuutosehdotuksen mukaan seksin ostaminen parituksen tai ihmiskaupan uhrilta tulisi rangaistavaa, vaikka seksin ostaja ei tietäisikään, että seksin myyjä on ihmiskaupan tai parituksen uhri.

– Vuosina 2006–2013 poliisin tietoon tuli 379 seksikaupan kohteen hyväksikäyttöä, eli nyky-lainsäädännön mukaista seksinostorikosta. Niistä tuomioita annettiin 42 rikoksesta.

Mitä ongelmia maksullisessa seksissä on? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 49/2014.

Lue myös:

Luksus-seksityöntekijä kertoo: Tällaisia ovat asiakkaani

Aamurakastajat ovat lempeitä työkavereita, iltarakastajat onnenpotku puolisolle.

Edestä vai takaa, päällä vai alla. Nämä seksin vedenjakajat kertovat ihmisen syvimmästä olemuksesta aivan yhtä paljon kuin miten päin vessapaperirullaa kuuluu pitää tai kummalla puolen sänkyä nukkuu mieluummin.

Yksi mieltymyskysymys on myös se, milloin seksi on yksinkertaisesti parasta – eli aamulla vai illalla.

Lempiaikasi lemmiskelylle voi paljastaa sinusta paljonkin yllättäviä asioita muun muassa iästäsi, sukupuolestasi ja luonteenpiirteistäsi. Listasimme niistä olennaisimmat!

Orgasmit aamulla, kiitos!

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Mutta mitä aamusekstaus kertoo sinusta?

  1. Olet aurinkoinen työtoveri. Ken aloittaa aamunsa orgasmilla, ei voi nousta sängystä huonolla jalalla. Aamuseksiä saanut työkaveri on energinen ja täynnä iloa.
  2. Olet perheetön. Arjessa ei paljon aamuseksiä harrastella, jos lapset nousevat sängystä jo ennen kukonlaulua. Lapsettomat pariskunnat tai sinkkuihmiset ovat aamuisin vapaita naiskentelemaan vaikka tuntitolkulla, kun aamupuuroa pitää olla keittämässä ainoastaan itselle. Lapsettomuuden luksusta!
  3. Olet aamuvirkku. Yllätystieto: jos nautit aamuisesta peuhaamisesta, olet luultavasti aamuihminen muutenkin. Ja aamuihmiset ovat tunnetusti säntillisiä, aikaansaavia ja tunnollisia tyyppejä.
  4. Olet mies. Miesten testosteronitaso on korkeimmillaan heti aamusta, kun keho on saanut latautua rauhassa yöunien aikana. Miehet ovat tyypillisesti siis kiihottuneessa tilassa aamulla.
  5. Olet älykäs. Tutkimuksien mukaan aamuseksi boostaa muistin toimintaa, kielitaitoa ja avaruudellista hahmotuskykyä. Kyllä kannattaa laittaa hösseliksi siis!

Orgasmit lisäävät luovuutta ja luovat ihmiset saavat parempia orgasmeja.

Oi armas ilta!

Iltaihmisille ja pitkistä yöunista nauttiville aamuseksi voi olla turhanpäiväistä suorittamista. Sen lisäksi, ettet nauti aamuista, iltaseksin suosiminen voi kieliä sinusta näin:

  1. Olet keski-ikäinen. Unen ja kehon tutkijan Paul Kelleyn mukaan ihmisen libido muuttuu vuosikymmenien kuluessa. Kun nukkumaanmenoaika aikaistuu, myös seksiä harrastetaan alkuillasta.
  2. Seksi on sinulle ohjelmanumero. Et harrasta nopeaa aamuseksiä, vaan elät pitkistä seksisessioista, joihin kuuluu villejä fantasioita, perusteellinen esileikki ja muuta akrobatiaa. 
  3. Tai saatat vaalia perinteitä. Konservatiivinen seksin harrastaja nauttii orgasminsa saunan jälkeen lauantai-iltaisin, ja tästä kaavasta ei sovi poiketa edes lomasesonkina. Luotat varmaan ja tuttuun. 
  4. Iltavirkku on myös ihan paras puoliso, koska energiaa riittää rakasteluun, jutusteluun – ja vaikka voikkareiden tekoon myöhään illalla. 
  5. Olet luova rakastaja. Iltaihmisten luovuus kukkii erityisesti yön pimeinä tunteina, joten löydät aamurakastelijoita paremmin uusia tapoja harrastaa seksiä. Ja kaiken kukkuraksi orgasmit lisäävät luovuutta ja luovat ihmiset saavat parempia orgasmeja. Win-win.

Jos seksi päättyy miehen ennenaikaiseeen laukeamiseen, yhdyntä voi olla pettymys naiselle. Siksi parisuhteen seksikäsitystä kannattaa laajentaa, sanoo seksuaaliterapeutti.

– Istuin miehen syliin vaatteet päällä, hän sanoi "ole liikkumatta" ja tuli sitten korahdellen housuihinsa, kertoo 28-vuotias nainen seksisuhteestaan mieheen, joka sai ennenaikaisia siemensyöksyjä. 

Lähes jokainen mies kärsii elämänsä aikana jossain vaiheessa ennenaikaisesta siemensyöksystä, kertoo Sexpon erityistason seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi. Hän sanoo, että pikainen laukeaminen on varsin yleinen seksuaalisuuteen liittyvä toiminnallinen häiriö – jopa yleisempi kuin erektiöhäiriö tai viivästynyt siemensyöksy.

Vuohtoniemen arvion mukaan noin 15–20 prosenttia suomalaismiehistä saa ennenaikaisia siemensyöksyjä.

– Asiaa on kuitenkin vaikea tilastoida tarkemmin, sillä miehet eivät herkästi puhu ongelmastaan, Vuohtoniemi sanoo.

Sehän on vähän kuin ”edam-juustoa”, eli tietää mitä saa.

Ennenaikainen siemensyöksy voi johtua perinnöllisestä alttiudesta, tuntoherkkyydestä tai keskushermoston toiminnasta. Lisäksi vaivaa selittävät psykologiset tekijät, kuten suorituspaineet, jännitys ja uusi kumppani.

Keräsimme naisilta kokemuksia siitä, miten ennenaikaiset siemensyöksyt vaikuttavat suhteeseen ja seksielämään. Vastaukset jakoivat ihmiset selvästi kahteen eri leiriin. 

Osa vastaajista koki nopean simensyöksyn uhkana koko seksielämälle.

Sehän on vähän kuin "edam-juustoa", eli tietää mitä saa. Ei ehdi nainen nauttia tunteesta, kun alkumetreillä jo aavistaa, että kohta juttu on ohi. Sitten tekisi mieli jatkaa läheisyyttä, mutta pahimmassa tapauksessa siippa kääntää selän ja alkaa kuorsata. Nainen, 52

Se suhde loppui ennen aikojaan kuten seksikin. Ehkä olisi voinut jatkuakin, jos toinen olisi osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa minun nautintoani kohtaan tai ottanut asian jollain tavalla puheeksi. Itselle se oli turhauttavaa: kaksi työntöä, ähinä ja toinen nousee käymään vessassa, jonka jälkeen minä sain pusun otsalle ja hyvän yön toivotuksen. Olin täysin sanaton. Sama "rituaali" toistui kolme kertaa, eikä puhettakaan ongelmasta tai minusta. Koin, ettei minun kannata tähän käyttää yhtään sen enempää aikaani. Nainen, 27

Mies lämmitteli pitkään, mutta tuli nopeasti ensimmäisellä ja toisella kierroksella. Kolmas kerta oli samanlaista salamasanteritouhua. Neljäs kerta samoin, ja viimeisen aktin jälkeen hän rojahti sänkyyn sanoen, ettei jaksa minua enää, olin "imenyt hänestä kaiken". Itse olin aivan pyörällä päästäni, huvittunut, halukas ja turhautunut. Olimme tavanneet Tinderissä, kirjoitelleet kovin intiimejä ja tavanneet aikaisemminkin. Tämän piti siis olla hekuman huippu ja loppuelämän onnellinen alku, yhdessä. Nainen, 46

Tapailin kerran miestä, joka oli tällainen nopea kaveri... Jopa niin nopea, ettei toisinaan sisään ehtinyt kun jo tuuttasi vaatteille. Jäin itse ilman orgasmia liian monta kertaa. Hän ei pitänyt tärkeänä tyydyttää minua muillakaan tavoilla. Nainen, 44

Merkillepantavaa on, että näitä kokemuksia yhdistää miehen välinpitämättömyys naisen orgasmista. Seksuaaliterapeutti Vuohtoniemi ymmärtää, että nopea laukeaminen voi turhauttaa, jos se tarkoittaa seksin päättymistä. Tärkeää on seksitabujen purkaminen – eli jos mies tuleekin pikavauhtia, seksi voi silti jatkua.

Olen alkanut esittää, että minäkin tulen. Se on helpompaa.

– Seksiä katsotaan kapeasti. Ihmisten pitää päästä eroon ajatuksesta, että seksi on vain yhdyntää ja päättyy laukeamiseen. On paljon eri tapoja harrastaa seksiä, kuten oraaliseksi, käsiseksi, hieronta, seksilelujen käyttö ja niin edelleen.

Ongelma voi paisua suhteessa, jossa ei uskalleta nostaa kissaa pöydälle. Eräs nainen kertoo, kuinka on itse alkanut esittämään omaa orgasmiaan.

Haluaisin puuhastella pidempään, mutta mies laukeaa ennen kuin varttia on kulunut. Olen alkanut esittää, että minäkin tulen. Se on toisaalta helpompi, kuin katsella miehen voivottelua, kun en ehtinyt. Nainen, 34

Toiset kyselyyn vastanneista taas eivät olleet nopeista miehistä moksiskaan.

Pikaisesta laukeamisesta löydettiin Me Naisten kyselyn vastausten perusteella myös hyviä puolia, kuten intohimoisen pikaseksin harrastaminen ja pitkäaikaisen jyystön välttäminen.

Homma ei mene "jyystämiseksi". Kaikki eivät pidä pitkäkestoisesta seksistä. Nainen, 27

Nopea siemensyöksy ei ole juuri häirinnyt. Kun hommat toistaa muutaman kerran, niin mieskin alkaa kestää. Lisäksi arvostan tavallista arkiseksiä. Haluan vain rentoutua orgasmin avulla ja saada hyvät unet. Saan itsekin orgasmin mukavasti mainostauon aikana, joten ihan ok, jos mieskin saa. Nainen, 33

Suikkarissa ei ehdi leuat puutumaan.

Suikkarissa ei ehdi leuat puutumaan. Nainen, 30

Pikapanot on muutenkin hyvästä. Parempaa kuin seksi sellaisen kanssa, joka ei tule millään. Sain pahemmanlaatuisen jännetuppitulehduksen sellaisen kanssa, kun käsipelilläkään ei tullut. Pysyy siis kaikki paikat ehjinä pikalaukeajan kanssa. Nainen, 40

Pari- ja seksuaaliterapeutti Jordan Gray kirjoittaa kotisivuillaan, että pikaseksi jopa parantaa seksielämää ja suhdetta.

Grayn mielestä pikaseksi on hyvällä tavalla ahnetta ja itsekästä. Kun aikaa on vähän, tulee huomanneeksi ja näyttäneeksi toiselle, mitä haluaa. Terapeutti kehottaa esimerkiksi tarttumaan lempipaikkaan toisen kehossa ja koskettamaan itseään kohdasta, joka saa laukeamaan nopeiten.

Kerkeämme usein harrastaa seksiä aamuisin, vaikka extra-aikaa ei paljoa ole. Nainen, 31

Tapaseksin ei tarvitse kestää kauaakaan. Joskus päivä on alkanut seksiaamukahvilla, eli koko loppupäivän hymyilyttää. Nainen, 52

Oikein ihanaa, kiihkeää. Käytämme leluja ja harrastamme suuseksiä. Seksi on parempaa kuin koskaan, vaikka kaikenlaista laukeajaa on tullut tavattua. Seksi ei ole meillä todellakaan mitään pikaseksiä, vaikka vaginayhdyntä ei kestä kauan ja joskus jää kokonaan pois. Muutakin seksiä on olemassa! Simsalabim 39

Nuoruuden pikalaukeajan kanssa siitä tuli lapsi, se oli erityisen hyvää. Nainen, 37

Toistoa, toistoa!

Karoliina Vuohtoniemi kertoo, että ennenaikaiseen siemensyöksyyn on olemassa lääkehoitoa. Luonnonmukaisempi keino on kokeilla puristustekniikkaharjoituksia, jolloin mies opettelee hallitsemaan laukeamista.

– Itsetyydyttäessään mies puristaa terskan juuresta juuri ennen laukeamista, jolloin siemensyöksyä ei tulekaan. Sitten voi taas jatkaa tyydyttämistä. Harjoitus vaatii paljon kärsivällisyyttä, Vuohtoniemi kertoo.

Seksuaaliterapeutti muistuttaa, kuinka tärkeää on opetella hiljalleen puhumaan seksistä avoimesti kumppanin kanssa. Sitä kautta pariskunta voi ryhtyä yhdessä kokeilemaan seksin eri muotoja ja löytää tapa, jolla mies ei laukeakaan niin nopeaa. Esimerkiksi kondomin käyttö voi toimia, koska tuntoherkkyys muuttuu ja laukeaminen hidastuu.

Antaa miehen laueta eka, niin kohta saa pidemmän panon.

Mutta kuinka kokemusasiantuntijat eli naiset ovat ratkaisseet tilanteen?

Suosittelen toistoa! Antaa miehen laueta eka, niin kohta saa pidemmän panon. Nainen, 25

Mainostaukojen hyödyntäminen! Nainen, 33

Lääkkeiden sijaan olemme ratkaisseet asian niin, että tyydytämme toisemme yleensä muilla tavoin. Minä pidän käsihoidosta, enkä itse asiassa edes saa orgasmia yhdynnässä muutenkaan. Nainen, 35

Kun seksistä ollaan avoimia ja ongelmaa ratkotaan yhdessä, suhdekin paranee kuin itsestään:

Meillä on tapana harrastaa seksiä kahdesti peräkkäin, jolloin toisella kerralla tuleminen kestää huomattavasti pidempään. Välissä on yleensä kymmenen minuuttin tauko, jonka aikana halailemme ja juttelemme. Tämä lisää läheisyyttä. Nainen, 43

Kostaja

Sängyssäni on salamasanteri! Naiset kertovat nyt, mitä ajattelevat nopeasti laukeavista miehistä – kaksi koulukuntaa

Kaikki ovat vastuussa omista orgasmeistaan. Jos et saa orgasmia, ongelmana ei ole kumppani, vaan sinä itse. Joko et ole osannut ohjata kumppania tekemään mistä sinä tykkäät, tai sitten olet ollut täysin passiivinen ja olettanut että kyllä se kumppani hoitaa asiat. Turha valittaa jos et itse näe vaivaa. Minä pidän naisia, jotka vain makaavat selällään sängyssä, huonoina panoina. T. panomies
Lue kommentti
Rubber dick

Sängyssäni on salamasanteri! Naiset kertovat nyt, mitä ajattelevat nopeasti laukeavista miehistä – kaksi koulukuntaa

Niin,en ymmärrä miksi miestä ajatellaan vain "rakastajana" joka tekee teknisen suorituksen ja toivottavasti ylittäen edellisen olympiaennätyksen. Koko rakastelusessio on ikäänkuin miehen vastuulla. Jos tulet nopeaa,se on miehen vika. Jos nainen ei saa,arvaas kenen vika? En usko että naisen tarvii tällaisia suorituksia ja öaineita kantaa niskassaan,riittää että on oma itsensä - näin minä ainakin ajattelen. Jotenkin kaipais 50/50 mentaliteettiä tähänkin. Toki jos mies tulee nopeaa, ei nainen voi...
Lue kommentti