Ollaan herkkien asioiden äärellä.

Onko seuraava tilanne tuttu? Hyppysissäsi on kiinnostava, innokas, himokas ja tarmokas mies. Etenette sänkyyn asti. Yhtäkkiä hänen peniksensä alkaa kiukutella, ratkaisevalla hetkellä. Tunnelma muuttuu raskaaksi. Väärällä tavalla pehmeän hiostavaksi. Kysymykset alkavat sinkoilla aivoissasi. Mistä tuulee? Onko täällä liian kylmä? Olenko minä ällöttävä? Onko hän humalassa? Jännittääkö häntä?

Kyseessä on prinsessapeniksen väliintulo – se haluaa pilata hyvän illan. Prinsessapenis on nirso elin. Sille pitää luoda oikeanlaiset olosuhteet, ja sitä pitää käsitellä sen tykkäämällä tavalla, muuten se alkaa hankalaksi. Prinsessapenis voi olla kiinni tavallisessa miehessä, mutta on myös mahdollista, että se roikkuu penisprinsessassa. Penisprinsessan tunnistaa siitä, että hän loukkaantuu peniksensä puolesta. Sekin on tavallista ja normaalia: mies on herkkä rakkaimpansa suhteen, ja prinsessatyyppinen penis on ailahteleva elämänkumppani, joka helposti orjuuttaa isäntänsä.

Jos prinsessapeniksen omistaja on hieno tyyppi, voi olla, että haluat auttaa molempia esiintymään parhaimmillaan. Tässä glamour.com-sivustolta poimitut toimintaohjeet erityyppisten prinsessojen varalle:

1. Ramppikuumeprinsessa

Tämä penis haluaa miellyttää ja olla paraatikunnossa. Se kuitenkin jäätyy herkästi siinä vaiheessa, kun esirippu nousee ja vaatteet on riisuttu pois.

Toimi näin: Tarvitaan rohkaisua ja paineetonta ilmapiiriä. Kokeile rentouttavaa hierontaa. Muista hivellä erityisesti itsetuntoa. Sen hieronnasta kannattaa aloittaa, ja siirtyä vasta sitten muihin ruumiinosiin.

2. Esileikkilörvähtäjä

Tällainen penis satsaa yhdyntään. Se pysyy hienosti kunnossa, jos keskitytään sen päätapahtumaan, mutta jos huomio siirtyy hetkeksi sinun suuntaasi, se menettää kiinnostuksensa.

Toimi näin: Koeta ottaa prinsessa huomioon myös sillä aikaa, kun sinä olet saamapuolella. Jos kätesi ei yletä, sanallinen huomiointi saattaa riittää. Tuhmuuksia, kehuja, miellyttävää esineellistämistä – sellaisesta se piristyy.

3. Kuminvihaajaprinsessa

Kas, kondomi, lerps. Tämä on hankala tapaus: penis, joka on ehdollistettu vihaamaan kumia.

Toimi näin: Prinsessalle kelpaisi suojaamaton seksi, mutta se ei ole oikein 2000-lukua. Pysy tiukkana, älä suostu sen kaikkiin oikkuihin vaikka se aluksi loukkaantuisikin. Löytyisikö kaupan hyllyltä jokin prinsessalle sopiva vaihtoehto? Siellä on monenlaisia.

4. Asentoherkkä prinsessa

Pärjää parissa perusasennossa ja turbo-moodilla, menettää muuten helposti toimintakykynsä.

Toimi näin: Jos prinsessan lempiasennot eivät tunnu sinulla missään, tarvitaan kompromisseja. Kokeile omaa suosikkiasentoasi ensin, ja vaihda prinsessan suosikkiin, ennen kuin se ehtii suuttua. Toinen vaihtoehto on, että sinun orgasmiisi keskitytään ensin, ja sen jälkeen prinsessa voi jatkaa haluamallaan tavalla.

5. Minuuttiprinsessa

Hyvin kiihottunut, innostunut, erittäin herkkä ja nopea: todellinen prinsessa. Yleinen ongelma, romahduttaa helposti miehen itsetunnon.

Toimi näin: Valitse asento, jossa sinulla on enemmän kontrollia ja sovella start–stop-menetelmää. Muitakin keinoja on, lääkityksestä alkaen, mutta tilanne vaatii kommunikointitaitoja.

Lue myös:

Hupsista! Nämä ovat yleisimmät seksivammat

Oudoimmat seksipulmat ja niiden kummalliset ratkaisut

Näin saat naisen valitsemaan seksin voileipäkakun sijasta

Pariskuntien 6 yleisintä seksiongelmaa – löydätkö omasi listasta?

Himottaako siihen aikaan kuukaudesta? Anna palaa! Lähes puolet Me Naisten lukijoista kertoo, että heidän kumppaninsa pitää seksistä kuukautisten aikaan. 

On monta pätevää syytä harrastaa seksiä kuukautisten aikaan: seksin harrastamisen tiedetään lievittävän kipuja ja jopa lyhentävän kuukautisten kestoa.

Sotkuista, saattaa ajatella joku. Silti lähes kaksi kolmasosaa Me Naisten lukijoista kertoo harrastavansa seksiä kuukautisten aikaan. Lisäksi 41 prosenttia naisista kertoi, että heidän kumppaninsa nauttii siitä! 

Luvut selviävät suuren menkkakyselymme tuloksista. Kyselyyn on vastannut yli 300 eri ikäistä naista. 

13 % niistä, jotka eivät ole koskaan harrastaneet menkkaseksiä, olisivat valmiita kokeilemaan sitä.

 • Seksiä kuukautisten aikana harrastaa 60 % naisista, joista joka viides tekee sitä aina.
 • 20 % vastaajista kertoo, ettei heidän kumppaninsa pidä menkkaseksistä erityisemmin, mutta harrastaa sitä kuitenkin miellyttääkseen. 
 • 6 % kertoo, ettei heidän kumppaninsa suostuu seksiin kuukautisten aikana.
 • 17 % ei ole uskaltanut ehdottaa sitä. 
 • Niistä naisista, jotka eivät harrasta seksiä kuukautisten aikaan, 13 % olisi valmis kokeilemaan sitä. 

Haluaisitko kokeilla?

Mikäli menkkaseksi houkuttelee, kannattaa tsekata vinkit, jotka olemme koonneet aiheeseen liittyen.

Tärkeintä hommassa on kokeilla rohkeasti uusia asioita ja nauttia niistä. Jos menkkaseksi ei tunnu omalta jutulta, sitä ei ole pakko jatkaa.

Olemme myös testanneet seksitamponia tositoimissa. Kyse on tamponista, joka asetetaan emättimeen ennen yhdyntää, jonka jälkeen seksiä voi harrastaa normaalisti. 

 

Yksitoikkoisuus on seksihaluille hallaa, tasa-arvo mannaa.

Pitkän ja onnellisen parisuhteen salaisuuksia ovat puhuminen ja seksi – ainakin erään tutkimuksen mukaan – mutta miten se seksi saadaan toimimaan ja pysymään mukana pitkässä suhteessa? Siinäpä vasta pulma, joka askarruttaa tutkijoitakin.

The Journal of Sex Research -julkaisussa maaliskuussa ilmestyneessä tutkimuksessa Kristen Mark ja Julie Lasslo kävivät läpi kymmeniä seksuaalista halua käsitteleviä tutkimuksia vastatakseen tähän kysymykseen. 

Ihmeniksiä ei vertaisarvioituja tutkimuksia tarkastelemalla löytynyt, mutta ainakin siitä Markin ja Lasslon artikkeli on hyvä muistutus, että seksuaaliseen haluun parisuhteissa vaikuttavat valtavan monet asiat. 

Tutkijat löysivät peräti 18 erilaista asiaa, jotka säätelevät sitä, pysyykö kipinä hengissä pitkässä suhteessa. Halu ja haluttomuus liitetään usein parisuhteen tilaan, mutta tutkijoiden mukaan seksuaaliseen haluun vaikuttavat tekijät eivät ole vain parin välisiä, vaan myös yksilöllisiä ja yhteiskunnallisia. 

Yhteiskunnalliset odotukset – tasa-arvo saa peiton heilumaan 

 1. Rajoittavat asenteet, kuten häpeän liittäminen seksiin, eivät ainakaan lisää seksuaalista haluukkutta parisuhteessa.
 2. Seksuaaliseen valta-asetelmaan liittyvät odotukset aiheuttavat haluttomuutta erityisesti miehille. Tutkijoiden mukaan miesten oletetaan olevan seksuaalisesti aggressiivisia ja tavoittelevan valtaa seksissä, mikä sopii huonosti vakiintuneisiin, pitkiin parisuhteisiin.
 3. Tasa-arvon ihanne puolestaan edistää peiton heilumista. Tutkijat arvioivat, että niissä kulttuureissa, joissa sukupuolten tasa-arvo on hyvällä tolalla, seksuaalinen kipinä säilyy paremmin. 
 4. Sukupuoliin liittyvät odotukset vaikuttavat tutkijoiden mukaan seksielämään, mutta eivät niin yksioikoisesti kuin usein ajattelemme. Tutkimukset eivät esimerkiksi tue sitä ajatusta, että miehet olisivat naisia innokkaampia petipuuhiin. 


Ihmisten väliset asiat – yksitoikkoisuus on pahinta

 1. Parisuhteen pituus vaikuttaa tunnetusti haluihin – ainakin naisilla. Heteropareja käsittelevissä tutkimuksissa huomattiin, että miesten halukkuus ei vähene ajan myötä samaa tahtia kuin naisten.
 2. Tyytyväisyys parisuhteeseen ja seksiin johtaa yleensä myös seksuaaliseen halukkuuteen. Tutkijat toteavat, että haluttomuudessa on usein kyse tyytymättömyydestä, ei niinkään siitä, että haluja ei lainkaan olisi.
 3. Seksuaalinen yhteensopivuus on alue, jonka yhteyttä kipinän säilyttämiseen ei ole vielä tutkittu tarpeeksi. Oletus kuitenkin on, että jos pariskunta tykkää sängyssä samoista asioista, on heillä hyvä mahdollisuus säilyttää erotiikka mukana arjessaan.
 4. Yksitoikkoisuutta kannattaa välttää kaikin keinoin. Jos kumppani tuntuu liiankin tutulta ja suhde rutiinilta, kovin kummoisia seksuaalisia haluja ainakaan omaa kultaa kohtaan ei ole odotettavissa. 
 5. Uudet kokemukset piristävät suhdetta. Itsensä haastaminen, uuden oppiminen ja jopa flirtti, kunhan suhteen rajoja ei rikota, tuovat parisuhteeseen säpinää.
 6. Puhuminen edesauttaa tyytyväisyyttä parisuhteessa, ja tyytyväisyys puolestaan pitää seksielämän aktiivisena.
 7. Henkisen läheisyyden kokeminen oman rakkaan kanssa sytyttää seksuaaliset halut niin miehillä kuin naisillakin.
 8. Kumppanin toiveisiin ja tarpeisiin reagoiminen on hyvä merkki vireän seksielämän kannalta. Ihmiset, jotka ovat halukkaita täyttämään toisten toiveita, ovat nimittäin muutenkin halukkaita. 


Yksilölliset ominaisuudet – itsenäisyys antaa tilaa seksille

 1. Stressi ja väsymys eivät tiedä mitään hyvää seksielämälle. Yllätys, yllätys!
 2. Itsetunnon vaikutus seksuaaliseen halukkuuteen on toinen melkoisen arvattava tutkimustulos. Ihmiset, jotka tuntevat itsensä seksikkäiksi ja kokevat ansaitsevansa hyvän seksielämän, ovat muita halukkaampia hyppäämään vällyjen väliin.
 3. Tapa kiintyä toisiin ihmisiin periytyy lapsuudesta ja voi vaikuttaa aikuisena parisuhteessa seksihaluihin. Tutkijat toteavat, että ihmiset, joilla on turvattoman kiintymyssuhteen malli, saattavat olla hyvinkin halukkaita seksiin, mutta motiivina voi olla yritys korjata suhteen puutteita seksillä. 
 4. Itsenäisyys pitkässä parisuhteessakin on seksihalujen kannalta hyvä asia. Me-henkeäkin pitää olla, mutta jos kokee sulautuneensa täysin puolisoonsa, seksin vaatimalle mielikuvitukselle ja yllätyksellisyydelle ei välttämättä ole tilaa.
 5. Kyky keskittyä parisuhteeseen kiireisen arjen keskellä on hyödyllinen, jos mielii pitää seksuaalista kipinää yllä pitkässä suhteessa. Jos pystyy arvostamaan parisuhteen korkealle elämässään ja luomaan sille tilaa ja aikaa, seksuaalisella jännitteellä on hyvät mahdollisuudet kestää aikaa. 
 6. Vetovoima on tietysti tärkeässä roolissa mitä tulee seksuaaliseen haluun. Kyse ei ole siitä, onko yksilö itse vetovoimainen vaan siitä, tunteeko hän vetoa kumppaniaan kohtaan.