Slut-shaming ei ole pelkästään miesten laji, väittää yhdysvaltalaiskysely. Uskoisiko tuota.

Cheekin ja Jukka Pojan kesäkumibiisi on kerännyt närkästystä. Siinä näet vihjataan, että paljon seksiä harrastava mies on kova jätkä, seksistä tykkäävä nainen taas lunttu. Perinteistä perinteisin asennevamma! Sietääkin närkästyä, siskot.

Mutta ennen kuin puhumme liikaa miesten asennevammoista, vilkaiskaamme peiliin. Yhdysvaltalaisessa Cornellin yliopistossa tehtiin kysely 751 opiskelijalle. New York Magazinen ja Science Dailyn yhteenvedon mukaan tutkimuksessa kävi ilmi, että opiskelijanaiset eivät halua ystävikseen seksuaalisesti aktiivisia tyttöjä. Jopa sellaiset, jotka kuvasivat suhtautuvansa ”vapaamielisesti satunnaiseen seksiin ja isoon määrään seksikumppaneita elämän aikana”, hengailisivat mieluummin siveiden naisten kanssa.

Miesten – ja myös naisten – suhtautuminen lunttumaisiin miehiin ei ollut yhtä paheksuvaa. Moni piti heitä oikein haluttuna seurana. Tervetuloa vaan menneisyyteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimusta vetänyt Zhana Vrangalova tuli siihen tulokseen, että naisten mielissä seksistä nauttivat naiset ovat uhka pidättyväisempien naisten parisuhteille, ja että uhkana on se, että seksuaaliset tytöt jäävät kavereitta. Seksuaalisesti aktiivisiksi määriteltiin kyselyssä ihminen, jolle oli parikymppisenä kertynyt parikymmentä seksikumppania.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä kysymys on tietysti se, voiko jenkkikyselystä vetää suoria johtopäätelmiä suomalaisten asenteista? Ehkä ei. Amerikassahan ne kuulemma käyttävät siveyssormuksia ja vastustavat koulujen seksivalistusta. Joten annetaan heidän siellä paheksua rauhassa. Meillä on täällä nyt kesä ja kaupungilla jaetaan kuulemma kesäkumeja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla