No niin. Mitenkähän tämän muotoilisi ystävälle? Kuva: Shutterstock
No niin. Mitenkähän tämän muotoilisi ystävälle? Kuva: Shutterstock

Hengitä syvään. Saatoit tehdä todella ison mokan, mutta tilanteen voi vielä pelastaa.

Aika monissa ystävyyssuhteissa vallitsee sanaton (ja toisinaan ihan sanallinenkin) sopimus siitä, että kuormasta ei syödä eli toisen ex-kumppaneihin ei kosketa. Ikinä. Mitenkään.

Hyvistä tarkoitusperistä huolimatta joskus sattuu erehdyksiä. Ja toisinaan ne erehdykset voivat osoittautua myös hyvältä tuntuviksi ratkaisuiksi tai peräti uudeksi parisuhteeksi. Miten silloin käy ystävyyden? Mitä kaverille voi sanoa, kun löytää itsensä tämän exän lakanoiden välistä?

Elite Daily kehottaa toimimaan kinkkisessä tilanteessa näin:

1. Kerro totuus

Totuudella on yleensä aina tapana tulla esiin. Vaikka tilanne tuntuisi kuinka ikävältä tahansa, on parempi, että ystäväsi kuulee asiasta sinulta eikä jotenkin muuten. Jokaisen on siivottava omat sotkunsa, joten kanna vastuusi. Ystävyytenne saattaa joutua kovaan testiin, mutta toisaalta ystäväsi voi luottaa siihen, että olet hänelle aina rehellinen.

2. Et ole yksin syyllinen

Kanna vastuu teostasi, mutta muista, ettet ole ainoa syyllinen. Sinun ei siis pitäisi joutua kantamaan vastuuta yksin. Toki sinun ja ystäväsi välinen luottamus on vain teidän kahden asia.

3. Hyväksy, ettet välttämättä pysty korjaamaan kaikkea

Voi olla, että ystävyytenne muuttuu. Voi olla, että ystäväsi pystyy antamaan anteeksi, muttei unohda. Voi myös olla, että tämä vastoinkäyminen lujittaa ystävyyttänne.

Kävi miten kävi, ystävyytenne ei todennäköisesti säily täysin ennallaan. Mutta älä myöskään rankaise itseäsi loputtomasti. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta tuleviin valintoihisi voit edelleen vaikuttaa.

Ja jos olet onnekas, ystäväsi pitää ystävyyttänne merkittävämpänä kuin hairahdustasi. Ja parhaimmillaan ystäväsi voi jopa osata iloita siitä, että kaksi hänelle merkittävää ihmistä on löytänyt toisensa.

Lue myös:


Mari Sainio: ”Vietämme perhejoulua mieheni ex-vaimon kanssa”


Seksiä eksän kanssa? Tästä tiedät, onko se hyvä idea


Janna Hurmerinta seurustelee Amanda Harkimon exän kanssa


Yhdessä työskentelevä ex-pari Saara Aalto ja Teemu Roivainen: ”Tuntisin pistoksen, jos Teemu löytäisi toisen”