Suomalainen ammattidomina Diva Miranda ei ole kuvassa aloittamassa narujumppaa. Kuva: Panu Pälviä
Suomalainen ammattidomina Diva Miranda ei ole kuvassa aloittamassa narujumppaa. Kuva: Panu Pälviä

Ammattidomina Diva Miranda on pakottanut asiakkaitaan urheilemaan. Olisiko fetissitreenistä uudeksi jumppatrendiksi Suomessakin?

Australialainen ammattidomina Mistress Anna on yhdistänyt kaksi lempiasiaansa. Viisi vuotta ammattidominan töitä tehnyt Anna järjestää treenejä, joissa kuntoilu ja dominointi yhdistyvät. Annan treeneihin ottavat osaa asiakkaat, jotka haluavat kiihottumisen ohella treenata tai pudottaa painoa.

Annan fetissitreeneissä on kyykätty ja punnerrettu jo pari vuotta. Australialaissivuston haastattelussa osa asiakkaista kertoo käyvänsä treenaamassa Annan kurissa 1–2 kertaa viikossa.

Hmm. Olisiko tässä bisnesideaksi Suomeen? Onko tamperelaisen ammattidominan Diva Mirandan puoleen jo käännytty urheilumielessä?

– En ole vetänyt treenitunteja, mutta olen kyllä järjestänyt sessioita, joissa olen pannut ihmisiä kuntoilemaan, Diva Miranda kertoo.

Hän on myös antanut etädominointitehtäviä omatoimiseen kuntoiluun esimerkiksi asiakkaille, jotka ovat halunneet laihduttaa. Miranda ei silti povaa fetissitreeneille rahakasta tulevaisuutta Suomessa.

– En usko, että sellaisille olisi tilausta. Tämä on niin pieni maa. Minulla on vain vähän asiakkaita, jotka haluavat dominointia ja liikuntaa. Vaikka heitä olisikin tarpeeksi, he eivät halua nähdä toisiaan vaan pitää huolta yksityisyydestään.

Diva Miranda muistuttaa, että Annan aloittama treenimuoto ei ole uusi juttu. Treenaamiseen pakottavia dominoita on löytynyt jo pitkään muualtakin.

Lue myös:

Diva Mirandan haastattelu: Ammattidominan työ on piiskaamista ja paperihommia

Tutkimus: S/m-seksin harrastajat psyykkisesti terveempiä kuin muut

Jäikö treenit taas väliin? Älä huoli, syytä rintoja!

 

Alastomuus on ok, aina tunnetta ei tarvita – ja kyllä ilmankin seksiä pärjää.

Oppia ikä kaikki – ja myös erilaiset parisuhdetilanteet. Kun kysyimme sinkuilta, mitä seksi sinkkuna on heille opettanut, erityisen tarkkanäköisiä vastauksia tuli keiltäpä muiltakaan kuin viisikymppisiltä naisilta. 

Näistä keski-ikäisten naisten seksiviisauksista voivat ottaa oppia nuoremmat ja mikseivät vanhemmatkin kansalaiset sukupuoleen katsomatta. 

 1. Minä riitän. ”Olen varmempi itsestäni ja arvostan itseäni.”
 2. Orgasmi kuuluu kaikille. ”Olen tullut itsekkäämmäksi. Toki huomioin myös kumppanini, mutta naisena oma orgasmini on minulle tärkeä asia, joka kumppanini pitää huomioida.”
 3. Eikä siihen tarvita toista ihmistä. ”Kun ei harrasta irtokappaleita, on onneksi olemassa leluja, videita ja omat kädet!”
 4. Seksistä saa nauttia. ”Seksi kuuluu jokaisen elämään. Nuorena olin paljon pidättyväisempi.”
 5. Aina ei tarvita rakkautta. ”Seksiä voi harrastaa ilman sen kummempaa kiintymyssuhdetta tai sitoutumista.”
 6. Kenelläkään ei ole oikeutta satuttaa minua. ”Olen oppinut itsestäni ja seksuaalisuudestani paljon. Minusta on tullut itsevarma ja rakastan omaa vartaloani niin paljon, etten anna toisten satuttaa sitä enää.”
 7. Ikä on vain plussaa. ”Seksi vain paranee iän myötä.”
 8. Ulkonäöstä ei tarvitse hermoilla. ”Jos mies haluaa ja homma laitetaan alkuun, ei hän todellakaan enää siinä vaiheessa välitä jostain vatsamakkarasta tai pömppömahasta. Täytyy osata nauttia!”
 9. Alastomuus on erittäin ok. ”Olen oppinut arvostamaan kehoani, olemaan häpeilemättä alasti sekä nauttimaan, antamaan ja vastaanottamaan.”
 10. Uskallan puhua seksistä. ”Voin tehdä mitä haluan ja uskallan kertoa sen kumppanilleni.”
 11. Kysyn, jos toinen ei uskalla. ”Jos toinen osapuoli ei ilmaise omia mieltymyksiä, täytyy itse kysyä, koska toista voi ujostuttaa puhua niistä asioista.”
 12. Ilmankin pärjää. ”Muut asiat ovat tällä hetkellä tärkeämpiä.”
 13. Hyviä seksikumppaneita on. ”Miehiä on moneen junaan, ja jos epäilet että sinussa on jotain vikaa, et ole vielä löytänyt sitä oikeaa.”
Ei seksin vaan erotiikan vuoksi

13 asiaa, jotka kaikkien pitäisi tietää seksistä – viisikymppiset sinkkunaiset kertovat

En jaksa arvostaa tyrkkyjä, jotka lähtevät jokaisen mukaan. Olen pahoillani, mutta meistä ei varmaan tulisi paria, ei edes yhden illan juttua, jos kuulisin, että joku metsästää 50 seksikokemusta muutaman vuoden sisällä pelkästään itsensä takia. Muutoinkin olen aika vanhanaikainen, eli ensin pitää tutustua ja saada tunneyhteys ja luottamus, sitten vasta se intohimo on riittävän syvää.
Lue kommentti

Pyöriikö alakerrassa aavikkopallot? Ei kuitenkaan. Immenkalvon umpeutuminenkin on silkkaa urbaanilegendaa.

Me Naiset kysyi hiljattain sinkuilta, kuinka usein he harrastavat seksiä. Vastaajista joka kuudes on petipuuhissa keskimäärin kerran tai kahdesti viikossa, ja joka viides muutaman kerran kuukaudessa. 35 prosenttia harrastaa seksiä kumppanin kanssa harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

Jos seksiä on harvakseltaan, vaginakin saa olla ihan rauhassa. Mutta kun alakerrassa ei kuhise, voiko se vaikuttaa vaginan terveyteen? Mitä pimpsalle käy, jos sitä ei käytä seksin harrastamiseen?

Monet elävät siinä luulossa, että paikat kiristyvät, mitä vähemmän yhdyntää harrastaa.

Naistentautien erikoislääkäri Katriina Niemelä sanoo, että seksin puuttuminen ei itsessään muuta vaginan olemusta. Niin pitkään kuin naisen hormonitoiminta pysyy normaalina ja lantiopohjalihaksisto kunnossa, ei emättimessä tapahdu supistumisen kaltaisia muutoksia. Muutokset ilmenevät vasta vaihdevuosien alettua.

”Jos ei ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, kannattaa aloittaa itsetyydytyksellä.”

– Kimmoisuus katoaa ja limakalvot voivat kuivua. Mutta jos vanhempana ei juurikaan ole seksielämää, niin vaivoja ei välttämättä edes huomaa, Niemelä sanoo.

Vaginan hyvinvoinnista huolehditaan samalla tavoin – oli seksiä tai ei. Paikat pestään lämpimällä vedellä, eikä hygieniatuotteille ole tarvetta. Kemikaaleilla kyllästettyjä pikkuhousunsuojia kannattaa välttää, ja öisin nukkua ilman mitään alaosaa.

Rakastelu voi silti sattua

Kysyimme aiemmin seksologi Marja Kihlströmiltä voiko emätin jopa muurautua umpeen ja immenkalvo kasvaa takaisin, mutta hänkin kumoaa väitteen pötypuheeksi. Huoltotoimenpiteiksi hän vinkkaa harrastamaan itsetyydytystä, jos muuta yhdyntää ei ole.

– Itsetyydytys ylläpitää lantiopohjan lihaksia ja pitää limakalvot hyvinä. Jos ei ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, kannattaa aloittaa itsetyydytyksellä, Kihlstöm sanoo.

Seksi voikin sattua, jos sitä harrastaa pitkästä aikaa.

Tällöin kyse on juuri limakalvojen kuivuudesta, Niemelä selittää. Limakalvot voivat reagoida ”mekaaniseen ärsytykseen”. Naisen kosteuteen yhdyntätilanteessa vaikuttaa myös psyykkinen puoli: eli onko seksiin virittäydytty tarpeeksi hyvin. Sitä ei moni tule ajatelleeksi.

– Jos seksiä ei ole ollut pitkään aikaan, pelkkä jännitys voi estää limakalvojen kostumista ja sen vuoksi seksi tekee kipeää, Niemelä sanoo.

 Kun nainen on parisuhteessa, jossa seksiä on säännöllisesti, lantiopohjalihakset tottuvat säännölliseen yhdyntään.