Kuvat
Shutterstock
Kuvassa olevien ihmisten välillä näyttäisi riittävän intohimoa.
Kuvassa olevien ihmisten välillä näyttäisi riittävän intohimoa.

Oletko ollut parisuhteessa yli 10 vuotta? Entä oletko tyytyväinen sinun ja kumppanisi seksielämään? Jos vastasit molempiin kyllä, vastaa kyselyymme!

Nykyään jotkut valitsevat kumppanin lastentekoa varten ja hoitavat seksuaaliset ja romanttiset tarpeet muualla. Näin kertoi psyko- ja seksuaaliterapeutti Oihonna Vilhu hiljattain Me Naisten haastattelussa. Kyseessä on jopa jonkinlainen trendi.

Vaikka Vilhun mukaan yhä useampi tyydyttää seksuaalisia intohimojaan jonkun muun kuin oman kumppaninsa kanssa, on niitäkin joiden seksielämä on kiinnostavaa yhden ja saman kumppanin kanssa vielä vuosien jälkeenkin. Esimerkiksi kolmekymppinen Johanna kertoi Me Naisten haastattelussa pari vuotta sitten, että kahdeksan vuoden jälkeenkään hänellä ei ole mitään valittamista seksielämässä. 

– Edelleen puolisoni haluaa tietää, mitä minä seksiltämme haluaisin. Edelleen kokeilemme uusia juttuja. Nyt meillä on sellainen vähän korni tuhmienpuhumiskausi, jossain vaiheessa katsottiin pornoa ja niin edelleen, Johanna kertoi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tyydyttäväksi koetulla seksielämällä ja parisuhteen onnellisuudella on vahva yhteys. Tähän viittaa ainakin perhebarometri, joka julkaistiin vuonna 2016. Ei siis ole epäilystä siitä, etteikö seksillä olisi vaikutusta siihen, miten pitkään parisuhde kestää. Johannan mukaan hänen parisuhteessaan seksi on se voima, joka saa hänet ja puolison pysymään yhdessä, vaikka välillä olisi vaikeaa. Tosin hyvä seksi edellyttää häneen mielestään puhumista. Sitä, että kertoo rehellisesti ja avoimesti, mistä tykkää ja mitä toivoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kun toiseen voi luottaa, uskaltaa puhua avoimesti omista toiveista. Uskon, että se on ainoa tapa, jolla seksielämää saa uudistettua pitkässä suhteessa, Johanna kertoi.

Onko sinulla samankaltaisia kokemuksia kuin Johannalla, mutta olet ollut vielä pidempään parisuhteessa kuin hän? Jos suhteesi on kestänyt yli kymmenen vuotta ja olette kumppanisi kanssa saaneet pidettyä seksielämänne kiinnostavana, vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn! 

Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla