Poikkeuksellisen voimakas orgasmi, aika kiva tapa herätä. Kuva: Colourbox
Poikkeuksellisen voimakas orgasmi, aika kiva tapa herätä. Kuva: Colourbox

Osa naisista saa jopa moninkertaisia orgasmeja nukkuessaan.

Ihmisen seksuaalisuus on siitä ihmeellinen juttu, että orgasmin voi saada ilman minkäänlaista kosketusta. Kaikki tapahtuu korvien välissä – eikä aina tarvitse olla edes hereillä.

Märillä unilla viitataan usein miehiin ja varsinkin murrosikään, mutta myös moni nainen saa orgasmeja unen aikana.

Orgasmi voi olla seurausta eroottisesta unesta, mutta sen voi saada myös ilman minkäänlaisia seksiin liittyviä ajatuksia. Joskus varsinkin voimakas orgasmi herättää, toisinaan taas ei.

Lue myös: Pomon, julkkiksen vai eksän kanssa? Tämän seksiunesi kertovat sinusta

Siihen nähden, miten yleisiä nukkuessa koetut orgasmit ovat, niistä puhutaan yllättävän vähän. Uniorgasmi on täysin luonnollinen, tavallinen ja terveellinen juttu, huomauttaa seksuaaliterapiaan erikoistunut psykoterapeutti Madeleine Castellanos Sex MD -sivustollaan.

Journal of Sex Research -tiedelehdessä 1980-luvulla julkaistun tutkimuksen mukaan 37 prosenttia naisista on kokenut uniorgasmin ennen 45 ikävuotta. Uudempien selvitysten perusteella määrä voi olla vielä suurempi, sanoo Castellanos.

Yleensä uniorgasmit ajoittuvat REM-uneen, jonka aikana ihmiset myös näkevät eniten unia. Orgasmin ehtii saada myös päiväunien REM-vaiheessa.

Broadly-sivuston jutun mukaan uniorgasmit ovat yleisimpiä 40–55-vuotiailla naisilla.

Vahvempi kuin koskaan?

Jotkut naiset saavat jopa moninkertaisia orgasmeja unen aikana, ja osa pitää unessa saatuja orgasmeja vahvempina kuin valveilla koettuja.

”Nukkuessa ihminen on vähemmän estynyt.”

”Tämä johtuu siitä, että nukkuessa ihminen on vähemmän estynyt ja tietoista itsehillintää on vähemmän”, Castellanos kirjoittaa.

On myös naisia, jotka saavat orgasmin unissaan, vaikka eivät pysty saamaan sitä valveilla lainkaan.

Orgasmin ja unen aikana tietyt osat aivoista ikään kuin kytkeytyvät pois päältä samaan tapaan, joten voimakas kiihottuminen voi olla helpompaa unessa kuin hereillä. Unessa voi myös kuvitella seksiin liittyvän tilanteen ihanteelliseksi eri tavalla kuin tosielämässä: kaikki tapahtuu juuri niin kuin haluaa.

Muut lähteet: Fusion, Psychology Today, Cosmopolitan

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kysely

Oletko kokenut orgasmin nukkuessa?

Kyllä, mutta harvoin.
Kyllä, mutta harvoin.
63.7%
Kyllä, säännöllisesti.
Kyllä, säännöllisesti.
24.6%
En ikinä.
En ikinä.
11.6%
Ääniä yhteensä: 215