Jos seksielämänne näyttää tältä, kannattaa huolestua. Kuva: Shutterstock
Jos seksielämänne näyttää tältä, kannattaa huolestua. Kuva: Shutterstock

Ikuisuuskysymys sai pätevän vastauksen.

Kuinka paljon seksiä on tarpeeksi? Jokaisella on tähän ikuisuuskysymykseen oma vastauksensa.

Joidenkin – niin kuin vaikka 28-vuotiaan Anniinan – mielestä kolme kertaa päivässä on tarpeeksi. Kun taas toiset – avioliittoon asti seksistä kieltäytynyt pari – eivät harrasta sitä vuosiin.

Mutta jonkinlainen kompromissi sopivasta määrästä olisi hyvä tehdä, ja nyt tieteellä on siihen vastaus. Tuoreen Toronton yliopiston tutkimuksen mukaan seksi kerran viikossa pitää parisuhteen onnellisena, Marie Clairessa kirjoitetaan.

Vaikuttaa kohtuulliselta. Varsinkin, kun tutkimus itsessäänkin on luotettava. Sitä varten nimittäin kerättiin tietoja 40 vuoden ajan ja yli 30 000 amerikkalaiselta. Tulokset julkaistiin marraskuussa Social Psychological and Personality Science -tiedelehdessä.

Tutkimuksen mukaan "mitä enemmän, sitä parempi" -ajattelu ei ole ollenkaan totta. Kun seksiä harrastaa kerran viikossa, se pitää pariskunnan tyytyväisenä. Näin oli riippumatta siitä, minkä ikäisiä parisuhteen osapuolet olivat, kuinka kauan he olivat olleet yhdessä ja mitä sukupuolta edustivat.

Sitä tutkijat eivät saaneet selville, kuinka usein sinkkujen pitäisi harrastaa seksiä ollakseen onnellisia tai oliko seksillä ylipäätään mitään osaa ja arpaa heidän onneensa.

Nyt kun sopiva seksimäärä on saatu selville, kannattaa muistaa tämä: jokaiseen parisuhteeseen kuuluu kuiviakin kausia. Niin kuin Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu terapeutti Maaret Kalliokin muistuttaa: halun määrä vaihtelee, mutta jonkin verran seksiä pitäisi olla aina.

Ei koko totuus

Nyt se on selvitetty: tämän verran parisuhteessa pitäisi harrastaa seksiä

Koko tutkimus on täysin omituinen. Eihän tässä asiassa voi mitata väestön keskiarvoa ja todeta tuloksen olevan ratkaisu kaikille. Kyse on yksittäisen pariskunnan välisen tasapainon hakemisesta. Näin ollen kerran kuussa voi olla sopiva tai kerran päivässä voi olla ihan liian vähän. Riippuu täysin yksilöistä, joista pari muodostuu. Ongelmathan syntyvät juuri sillion kun toinen haluaa kerran kuussa ja toinen kerran päivässä, jolloin kumpikaan ei ole tyytyväinen yhteen kertaan viikossa.
Lue kommentti