Ryan Gosling ja Michelle Williams nähtiin Blue Valentine -elokuvassa niin aidonnäköisessä seksikohtauksessa, että se tuntui todelta myös näyttelijöiden mielestä. Kuva: Reuters
Ryan Gosling ja Michelle Williams nähtiin Blue Valentine -elokuvassa niin aidonnäköisessä seksikohtauksessa, että se tuntui todelta myös näyttelijöiden mielestä. Kuva: Reuters

Jos suuseksisuorituksesta valkokankaalla jaettaisiin Oscar, ehdolla olisivat ainakin nämä seitsemän elokuvaa.

Mies ja nainen makaavat sängyssä päällekkäin. Peitto heiluu. Kohta voihkitaan.

Tältä näyttää tyypillinen seksikohtaus elokuvassa. Mutta missä on suuseksi? Jos elokuvat yrittävät olla realistisia, sitä totta vieköön pitäisi olla enemmän!

Tuoreen italialaistutkimuksen mukaan nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla: klitorista stimuloimalla. Jo pelkästään tästä syystä suuseksikohtauksille olisi kysyntää.

Onneksi niitä löytyy jo joistain elokuvista. Kiitos Refinery29-sivuston, tässä lista elokuvista, joiden parissa hekumoida kun haluaa katsoa melkein aidon näköistä suuseksiä.

Pulp Fiction (1994)

"Will you give me oral pleasure?" Maria de Medeiros eli Fabienne henkäilee poikaystävälleen Butchille, Bruce Willisille, yhdeksänkymmentäluvun kulttielokuvassa. Ja kyllähän Butch antaa! Voisiko tästä päätellä, että suun avaaminen kannattaa?

Boys Don't Cry (1999)

Näyttelijä Hilary Swank sai ensimmäisen Oscarinsa tositarinaan perustuvasta elokuvasta, jossa hän tekee uskomattoman näyttelijäntyön transsukupuolisena Brandon Teenana. Vaikka pysti ei ehkä tullutkaan elokuvan herkällä seksikohtauksella, on se silti maininnan arvoinen. Elokuvassa Brandonin rakasta, Lanaa, näyttelee Chloë Sevigny.

In the Cut (2003)

Salon.comin mukaan yksi elokuvahistorian feministisimmistä seksikohtauksista löytyy eroottisesta trilleristä In the Cut. Siinä Mark Ruffalo antaa Meg Ryanille suuseksiä takaapäin.

A History of Violence (2005)

Mitä tarjottavaa ohjaaja David Cronenbergin aivan älyttömän väkivaltaisella elokuvalla on seksille? Paljon, tai ainakin kahden seksikohtauksen verran. Toisessa niistä huutosakin tytöksi pukeutunut Maria Bello ja Viggo Mortensen hyväilevät toisiaan 69-asennossa.

Kohti uutta (2009)

Ohjaaja Sam Mendes yllätti elokuvansa päätähdet John Krasinskin ja Maya Rudolphin aloittamalla kuvaukset sänkykohtauksella. Vaikka lopputuloksena oli vaivaannuttavaa kohellusta peiton alla, ohjaajan mukaan kohtaus oli juuri (naurettavan) täydellinen.

Tällaistahan se seksi välillä on: vaivaannuttavaa kohellusta. Olisikohan tässä suuseksikohtaus aidoimmillaan?

Black Swan (2010)

Patoutuneita tunteita ja tukahdutettua seksuaalisuutta. Kun puhtoinen Natalie Portman vihdoin päättää pistää ranttaliksi – vaikkakin unissaan – villi Mila Kunis on paikalla.

Blue Valentine (2010)

Ryan Gosling antamassa suuseksiä Michelle Williamsille, uh. Ryan kommentoi myöhemmin Guardianille, että seksikohtaus tuntui aidolta myös näyttelijöiden mielestä.

Eikö riitä? Juuri nyt elokuvateattereissa pyörii kehuja kerännyt Gone Girl, jossa nähdään sitä itseään: Ben Affleck antamassa suuseksiä Rosamund Pikelle. Neljän tähden elokuva on muutenkin katsomisen arvoinen.

Lue myös:

7 parasta seksikirjaa

Katso video: näin kuvataan elokuvan kiihkeä seksikohtaus

Piristystä seksiin – näin opit puhumaan tuhmia

Kysely: Puolet naisista luopuisi mieluummin suuseksistä kuin juustosta

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys