Seksielämää uhkaa nykypäivänä moni asia. Kuva Shutterstock
Seksielämää uhkaa nykypäivänä moni asia. Kuva Shutterstock

Lopeta älypuhelimen näpräys kotona, jos mielit saada lisää sutinaa vällyjen väliin.

1. Älypuhelin ja Facebook. Missourin yliopiston tutkimuksen mukaan kumppanin jatkuva Facebookissa roikkuminen aiheutti konflikteja parisuhteessa. Mitä enemmän partneri uppoutui sovelluksen pariin, sitä mustasukkaisemmaksi puoliso tuli.

Pistä siis älypuhelimille ja tietokoneille porttikielto makuuhuoneeseen. Käytä herätyskellona mieluummin oikeaa kelloa kuin puhelinta. Älä näprää tekniikkaa myöskään ruokapöydässä vaan keskity huomioimaan kumppanisi, vinkkaa Daily Mail.

2. Avioliitto. Brittiläisen deittisivusto Loving linksin kyselytutkimuksen mukaan peräti 60 prosenttia ihmisistä kertoi avioliiton pilanneen heidän seksielämänsä. Ennen avioliittoa seksiä harrastettiin keskimäärin neljästi viikossa, mutta kolmen avioliittovuoden jälkeen enää kerran viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kumiankat. Kyllä, nuo viattoman näköiset muovilelut ovat yksi syy naisten heikentyneeseen libidoon. Kumiankat ja muut taipuisat muoviesineet sisältävät muovia pehmentäviä ftalaatteja, ja naiset, joiden kehoissa niitä esiintyi paljon, valittelivat uuden tutkimuksen mukaan menettäneensä kiinnostuksen seksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

The Telegraphin haastattelema asiantuntija suosittaa, että ftalaatteja voi vältellä syömällä mahdollisimman vähän prosessoitua ruokaa. Korvaa siis roskaruoka ja muoviin pakatut tuotteet pakkaamattomilla, tuoreilla luomuvaihtoehdoilla.

4. Pomo. Jos myötäilet ja mielistelet pomoasi, seksielämäsi ei todennäköisesti ole kummoisella mallilla. Yalen yliopiston tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka hyväksyivät työpaikan epätasa-arvoisuuden, kärsivät huonosta seksuaalisesta itsetunnosta ja nautinnon puutteesta. Asiasta raportoi ensimmäisenä Men’s Health.

Lue lisää:

Juha Vuorinen: "Alkoholi tuhosi seksielämästäni kaiken kiinnostavan"

Seksologi kertoo, miksi seksiä kannattaa harrastaa

Ei tee mieli seksiä – mikä auttaisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla