Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Lontoolaisen yliopiston tutkimus osoittaa, että muodokkaat naiset ovat erityisen haluttuja taloudellisesti kovina aikoina.

Miehet kiinnostuvat nälkäisinä erityisesti muodokkaista naisista, väittää Westminsterin yliopistossa Lontoossa tehty tutkimus.

Daily Mail -lehden mukaan ilmiön uskotaan selittyvän evoluutiolla. Aikana, jolloin ruokaa oli niukemmin saatavilla, uhkeat muodot viittasivat siihen, että niiden kantajalla oli pääsy tavallista runsaammille ruokavarannoille.

Lontoolaisyliopistossa tehdyssä tutkimuksessa 124 miehelle näytettiin ruumiinrakenteeltaan erilaisten naisten kuvia. Ne miehistä, jotka katsoivat kuvia nälkäisinä, pitivät isorintaisia naisia merkittävästi muita naisia viehättävämpinä.

– Kun miehet ovat nälkäisiä, he kiinnostuvat vähän suuririntaisemmista ja suurikokoisemmista naisista. Nälkäisiä naisia puolestaan viehättävät lihaksikkaat miehet, sanoo tohtori Viren Swami.

Tutkijoiden mukaan suuririntaiset ja lanteikkaat naiset ovat kautta historian nauttineet tavallista suuremmasta suosiosta taloudellisesti vaikeina aikoina. Psykologit uskovat tämän johtuvan siitä, että kurvikkuus henkii vahvuutta ja hyvinvointia kovina aikoina.

Lue myös:

Seksifantasia tarvitsee aikaa kypsyäkseen

Puolet miehistä unelmoi vieraista naisista

8 seksifaktaa, jotka jo toivottavasti tiedät