Mitäs siellä autossa oikein tapahtuu? Monen rohkein seksikokemushan se siellä. Kuva: Colourbox
Mitäs siellä autossa oikein tapahtuu? Monen rohkein seksikokemushan se siellä. Kuva: Colourbox

Nyt on kuumaa. Me Naisten kysely selvitti suomalaisnaisten rohkeimpia seksikokemuksia.

Mikä on rohkein seksitempauksesi? Oletko ehkä harrastanut sitä jokea pitkin lipuvassa soutuveneessä niin, että kaikki näkevät?

Ottanut käyttöön käsiraudat pientä Fifty Shades of Grey -sessiota varten?

Me Naisten suureen seksikyselyyn osallistui toukokuussa 764 naista. He vastasivat lukuisiin kysymyksiin. Esimerkiksi: Onko Fifty Shades of Grey -elokuva vaikuttanut seksielämääsi? Onko koolla väliä?

Kävi ilmi, että suomalainen nainen haluaa hyvin tavallista seksiä. Suurimmalle osalle eli 52 prosentille riittää 15–30 minuutin suoritus. Vain viidennes on kokeillut ruoskaleikkejä, suurinta osaa se ei kiinnosta.

Mutta osaa kyllä kiinnosti – samoin muut rohkeantuhmat leikit. Lue vaikka!

Julkisesti – aivan sama, vaikka ihmiset näkevät

”Parkkipaikalla treffit Tinder-matchin kanssa. Harrastimme autossa seksiä päivänvalossa, kun ohi ajoi autoja. Todella kiihkeää ja ihanaa.” Nainen, 39.

”Appivanhempien luona käydessä rakastelimme viereisessä huoneessa niin rajusti, että sängynpohja petti. Meteli oli yöllä hiljaisessa talossa valtava, varsinkin, kun remahdimme nauruun. Kukaan ei kysynyt asiasta mitään aamulla.” Nainen, 42.

”Ryhmäseksi, jossa oli kaksi naista ja kaksi miestä. Tunsin vain naisystäväni. Kaksi miestä olivat vieraita, en tiennyt, mitä seuraa. Mutta kokemus oli miellyttävä. Aikuiset kunnioittavat toistensa mieltymyksiä.” Nainen, 42.

”Kahden miehen kanssa laivan hytin wc:ssä, kun hytissä oli jatkot meneillään.” Nainen, 27.

”Tyydytin kädellä poikaystävääni oopperassa samalla, kun hänen äitinsä istui vieressä.” Nainen, 23.

”Festareilla ulkona puskan juuressa, kun autoja kulki paljon ohitse.” Nainen, 26.

”Piiskausesitys bileissä 150 tyypin katsellessa.” Nainen, 54.

”Saunarannan laiturilla auringon alla. Intiimipaikatkin siinä vähän paloivat, kun tuli nautiskeltua auringonsäteiden lämmöstä ihan joka kohdassa kehoa.” Nainen, 42.

”Varusmiesten siivouskopissa, kun ulkopuoli kuhisi porukkaa.” Nainen, 32.

”Puistossa näkyvällä paikalla paneminen oli melko rohkeaa.” Nainen, 33.

Töissä

”Seksi keskellä työpäivää omalla työpöydälläni... työkaverini kanssa.” Nainen, 43.

”Työpaikalla omalla pisteellä, kun muut olivat jo lähteneet.” Nainen, 36.

”Baari-illan päätteeksi piipahdin erään kuuman insinöörin kanssa tämän työpaikalla ja panimme herra pomon työpöydällä.” Nainen, 24.

”Kesken koulutuspäivän uuden tuttavuuden kanssa.” Nainen, 37.

Kulkuvälineessä

”Kanootissa.” Nainen, 47.

”Nussittiin auton peräkontissa kerrostalojen parkkipaikalla.” Nainen, 27.

”Suuseksi liikkuvassa autossa (kauan sitten).” Nainen, 48.

”Jäin hotellin hissiin jumiin baarituttavuuden kaverin kanssa ja päädyimme panemaan.” Nainen, 24.

”Puolityhjässä lentokoneessa Euroopan taivaan alla.” Nainen, 61.

Porukalla

”Kaverini kanssa olimme samassa sängyssä yhdessä, ja kummatkin harrastivat seksiä baarista raahatun miehen kanssa.” Nainen, 22.

”Ryhmäseksi miesten kanssa. He olivat minua 20 vuotta nuorempia, olikohan niitä nyt 4–5.” Nainen, 44.

Erikoisemmassa paikassa

”Keittiönpöydällä keskellä päivää.” Nainen, 24.

”Harrastin seksiä rivitaloasuntoni katolla keskellä kirkasta tähtiyötä.” Nainen, 24.

”Paneskelu lähtötelineessä urheiluhallissa.” Nainen, 22.

Vaarallisesti

”Peppuseksi. En tykännyt. Olen myös kerran harrastanut suojaamatonta seksiä epämääräisen miehen kanssa, jolla oli ollut menneisyydessä huoria ja huumeita. Aids-testien tuloksia oli sitten kiva odotella. Tulos negatiivinen, kokemus erittäin tyhmänrohkea.” Nainen, 38.

Yllättävän kumppanin kanssa

”Seksi varatun miehen kanssa. Kielletyn hedelmän kokeileminen sai seksin tuntumaan erittäin nautinnolliselta ja tuhmalta.” Nainen, 29.

”Toisen naisen kanssa mieheni katsellessa.” Nainen, 54.

”Tuntemattoman seksideitin tapaaminen ja sidottavaksi suostuminen.” Nainen, 33.

”Toisen naisen kanssa käsipeliä vessassa.” Nainen, 19.

laumaihmiset

Naiset kertovat: ”Tämä on rohkein seksikokemukseni”

Miksi pitäisi olla rohkeaa? Ketä varten te näitä "rohkeita" tempauksia harrastatte? Onko itsensä paljastelu ja nähdyksi tuleminen aina "rohkeaa"? Outoa ja neuroottista miettiä joka ikistä elämän osa-aluettaan, että mitä ne MUUT siitä ajattelee. Onko se nyt MUIDEN mielestä rohkeaa. Hohhoijaa. Booriiing. Tosi rohkeaa olis nykypäivänä sanoa ääneen vaikkapa se, että ei ole harrastanut seksiä vuosiin. Tai että ei edes välitä seksistä. Se on suurin tabu.
Lue kommentti

Alastomuus on ok, aina tunnetta ei tarvita – ja kyllä ilmankin seksiä pärjää.

Oppia ikä kaikki – ja myös erilaiset parisuhdetilanteet. Kun kysyimme sinkuilta, mitä seksi sinkkuna on heille opettanut, erityisen tarkkanäköisiä vastauksia tuli keiltäpä muiltakaan kuin viisikymppisiltä naisilta. 

Näistä keski-ikäisten naisten seksiviisauksista voivat ottaa oppia nuoremmat ja mikseivät vanhemmatkin kansalaiset sukupuoleen katsomatta. 

 1. Minä riitän. ”Olen varmempi itsestäni ja arvostan itseäni.”
 2. Orgasmi kuuluu kaikille. ”Olen tullut itsekkäämmäksi. Toki huomioin myös kumppanini, mutta naisena oma orgasmini on minulle tärkeä asia, joka kumppanini pitää huomioida.”
 3. Eikä siihen tarvita toista ihmistä. ”Kun ei harrasta irtokappaleita, on onneksi olemassa leluja, videita ja omat kädet!”
 4. Seksistä saa nauttia. ”Seksi kuuluu jokaisen elämään. Nuorena olin paljon pidättyväisempi.”
 5. Aina ei tarvita rakkautta. ”Seksiä voi harrastaa ilman sen kummempaa kiintymyssuhdetta tai sitoutumista.”
 6. Kenelläkään ei ole oikeutta satuttaa minua. ”Olen oppinut itsestäni ja seksuaalisuudestani paljon. Minusta on tullut itsevarma ja rakastan omaa vartaloani niin paljon, etten anna toisten satuttaa sitä enää.”
 7. Ikä on vain plussaa. ”Seksi vain paranee iän myötä.”
 8. Ulkonäöstä ei tarvitse hermoilla. ”Jos mies haluaa ja homma laitetaan alkuun, ei hän todellakaan enää siinä vaiheessa välitä jostain vatsamakkarasta tai pömppömahasta. Täytyy osata nauttia!”
 9. Alastomuus on erittäin ok. ”Olen oppinut arvostamaan kehoani, olemaan häpeilemättä alasti sekä nauttimaan, antamaan ja vastaanottamaan.”
 10. Uskallan puhua seksistä. ”Voin tehdä mitä haluan ja uskallan kertoa sen kumppanilleni.”
 11. Kysyn, jos toinen ei uskalla. ”Jos toinen osapuoli ei ilmaise omia mieltymyksiä, täytyy itse kysyä, koska toista voi ujostuttaa puhua niistä asioista.”
 12. Ilmankin pärjää. ”Muut asiat ovat tällä hetkellä tärkeämpiä.”
 13. Hyviä seksikumppaneita on. ”Miehiä on moneen junaan, ja jos epäilet että sinussa on jotain vikaa, et ole vielä löytänyt sitä oikeaa.”

Pyöriikö alakerrassa aavikkopallot? Ei kuitenkaan. Immenkalvon umpeutuminenkin on silkkaa urbaanilegendaa.

Me Naiset kysyi hiljattain sinkuilta, kuinka usein he harrastavat seksiä. Vastaajista joka kuudes on petipuuhissa keskimäärin kerran tai kahdesti viikossa, ja joka viides muutaman kerran kuukaudessa. 35 prosenttia harrastaa seksiä kumppanin kanssa harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

Jos seksiä on harvakseltaan, vaginakin saa olla ihan rauhassa. Mutta kun alakerrassa ei kuhise, voiko se vaikuttaa vaginan terveyteen? Mitä pimpsalle käy, jos sitä ei käytä seksin harrastamiseen?

Monet elävät siinä luulossa, että paikat kiristyvät, mitä vähemmän yhdyntää harrastaa.

Naistentautien erikoislääkäri Katriina Niemelä sanoo, että seksin puuttuminen ei itsessään muuta vaginan olemusta. Niin pitkään kuin naisen hormonitoiminta pysyy normaalina ja lantiopohjalihaksisto kunnossa, ei emättimessä tapahdu supistumisen kaltaisia muutoksia. Muutokset ilmenevät vasta vaihdevuosien alettua.

”Jos ei ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, kannattaa aloittaa itsetyydytyksellä.”

– Kimmoisuus katoaa ja limakalvot voivat kuivua. Mutta jos vanhempana ei juurikaan ole seksielämää, niin vaivoja ei välttämättä edes huomaa, Niemelä sanoo.

Vaginan hyvinvoinnista huolehditaan samalla tavoin – oli seksiä tai ei. Paikat pestään lämpimällä vedellä, eikä hygieniatuotteille ole tarvetta. Kemikaaleilla kyllästettyjä pikkuhousunsuojia kannattaa välttää, ja öisin nukkua ilman mitään alaosaa.

Rakastelu voi silti sattua

Kysyimme aiemmin seksologi Marja Kihlströmiltä voiko emätin jopa muurautua umpeen ja immenkalvo kasvaa takaisin, mutta hänkin kumoaa väitteen pötypuheeksi. Huoltotoimenpiteiksi hän vinkkaa harrastamaan itsetyydytystä, jos muuta yhdyntää ei ole.

– Itsetyydytys ylläpitää lantiopohjan lihaksia ja pitää limakalvot hyvinä. Jos ei ole harrastanut seksiä pitkään aikaan, kannattaa aloittaa itsetyydytyksellä, Kihlstöm sanoo.

Seksi voikin sattua, jos sitä harrastaa pitkästä aikaa.

Tällöin kyse on juuri limakalvojen kuivuudesta, Niemelä selittää. Limakalvot voivat reagoida ”mekaaniseen ärsytykseen”. Naisen kosteuteen yhdyntätilanteessa vaikuttaa myös psyykkinen puoli: eli onko seksiin virittäydytty tarpeeksi hyvin. Sitä ei moni tule ajatelleeksi.

– Jos seksiä ei ole ollut pitkään aikaan, pelkkä jännitys voi estää limakalvojen kostumista ja sen vuoksi seksi tekee kipeää, Niemelä sanoo.

 Kun nainen on parisuhteessa, jossa seksiä on säännöllisesti, lantiopohjalihakset tottuvat säännölliseen yhdyntään.