Kuvauksissa ammattivalokuvaaja korostaa kuvattavan parhaita puolia. Kuva: Shutterstock
Kuvauksissa ammattivalokuvaaja korostaa kuvattavan parhaita puolia. Kuva: Shutterstock

Ammattilaisella otetuilla alastonkuvilla voimaannutaan seksuaalisesti ja pidetään suhteen kipinää yllä.

Sensuelleihin boudoir-kuvauksiin hakeutuvat morsianten lisäksi nyt myös reilusti aikuiset naiset. Aamulehti kertoi tällä viikolla, että keski-ikäisten naisten alastonkuvausten suosio on kasvanut.

Helskiläinen valokuvaaja Mirkku Merimaa kertoo, että vähäpukeisia boudoir-kuvia otetaan joskus itselle, mutta usein ne suunnataan lahjaksi kumppanille. Merimaa kuvaa huomenlahja- ja boudoir-kuvien lisäksi muun muassa naisille suunnattuja elämyspaketteja.

– Kuvauksiin hakeudutaan parisuhteen eri vaiheissa: jotkut haluavat elvyttää vanhaa suhdetta, ja jotkut ilahduttavat uutta kumppania sensuelleilla, kauniilla valokuvilla. Elämyksestä hakevat nostetta myös hiljattain eronneet, Merimaa sanoo.

Piristysruiske suhteelle ja itselle

Sensuelleja kuvia itsestään tahtovat kaiken ikäiset naiset. Merimaan kuvaamista naisista vanhin alastonmalli on ollut noin 60-vuotias.

– Boudoir-kuvia otetaan alusvaatteilla tai ilman. Täysin alasti otetut kuvat koetaan usein seksuaalisesti värittömäksi, joten kuvia otetaan mielummin kauniissa alusvaatteissa. 

Kuvilta toivotaan sensuellisuutta ja hyvää makua, joten kuvat eivät ole yleensä äärettömän rohkeita. Seksikkäät kuvat ovat ennemminkin piristysruiske suhteelle ja itselle.

– Jotkut kuvaajat ottavat sitten rajumpia kuvia, Merimaa sanoo.

Unohda häpeä

Merimaa järjestää Ihana Nainen -kuvauksia naisille, johon kuuluu ammattilaisen tekemä meikki, stailaus, kampaus ja valokuvaussessio. Nämä kuvaukset toteutetaan vaatteet päällä, ja niissä keskitytään myös sisäiseen kauneuteen. 

Merimaa on kuvauksissa huomannut naisten kehittävän kuvauksissa seksuaalisuuttaan.

– Heikkoudet ja häpeät jätetään taakse näissä kuvauksissa. Suomalaiset ovat alastomuuden kanssa sinut lähinnä saunoessa ja uidessa, mutta pinnan alla vapaudutaan. Keski-ikäiset ja keski-iän ylittäneet naiset haluavat ja uskaltavat näyttää myös seksikkäämpää puoltaan.

Kun seksittömyys venyy parisuhteessa pitkäksi, hyvät neuvot ovat tarpeen. Oletko sinä onnistunut päättämään kuivan kauden? Kerro meille miten – voit voittaa palkinnon!

Amerikkalainen laulaja Pink, 38, ei ole koskaan epäröinyt sanoa asioita niin kuin ne ovat. Eikä hän epäröi The Guardianin tuoreessa haastattelussakaan, jossa hän puhuu suorasanaisesti parisuhteestaan ja seksielämästään.

Pink on ollut naimisissa motocross-ajaja Carey Hartin, 42, kanssa hieman yli kymmenen vuotta. Haastattelussa laulaja kertoo, että suhteeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita.

”Välillä tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä Careyssä mistään.”

– On hetkiä, jolloin katson Careyta ja hän näyttää silmiini ajattelevaiselta, loogiselta ja järkevältä. Ajattelen, kuinka täydellinen mies, isä ja puoliso hän on, Pink kertoo.

– Välillä kuitenkin tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä hänessä mistään. Ajattelen, ettei meillä ole mitään yhteistä, en pidä mistään mitä hän tekee enkä halua nähdä häntä enää koskaan. Mutta mieleni muuttuu kahden viikon jälkeen.

Välillä Pinkin ja Careyn suhde ei ole kuitenkaan kääntynyt takaisin raiteilleen huonon vaiheen päätteeksi. Pari erosi vuonna 2007. He kuitenkin palasivat yhteen vuonna 2009.

”Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee.”

Pink kertoo tuoreessa haastattelussa, että myös seksielämän kanssa on ollut suhteessa tekemistä.

– Olet siinä pisteessä, että et ole harrastanut seksiä vuoteen. Mietin, onko tämä nyt suhteemme loppu. Haluanko minä häntä? Haluaako hän minua? Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee, hän kertoo haastattelussa.

Miten kuivan kauden saa päättymään? Kerro meille!

Haastattelussa Pink ei kerro sen enempää siitä, kuinka hän ja Carey ovat saaneet seksielämänsä korjattua pitkän kuivan kauden jälkeen.

Ongelma on kuitenkin tuttu monille pidemmässä parisuhteessa olleille.

Onko sinulla vastaus siihen, miten kuivan kauden voi saada päättymään? Jos on, kerro se meille! Autat samalla jutun teossa.

Kyselyyn voi osallistua nimettömänä. Vastaajien kesken arvomme naissupersankarileffa Wonder Womanin Blu-ray- tai DVD-version (arvo noin 19,95 euroa). Lue lisää elokuvasta tämän linkin kautta.

(Kysely alkaa kuvan jälkeen.)

Auta meitä jutunteossa ja vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Koolla on tutkijoiden mukaan todellakin väliä siinä, kuinka mieluusti mies käyttää kondomia.

Kaikki miehet eivät mielellään käyttäisi kondomia seksin aikana.

Syitä ja selityksiä tähän on lukuisia. Yksi sanoo, että kuminen ehkäisyväline vie nautinnon mennessään. Toinen puolestaan syyttää kondomia siitä, että se tuhoaa seksihetkestä kaiken tunnelman. Kolmas väittää, että penis on yksinkertaisesti niin iso, että kondomi kiristää sitä ihan liikaa.

Jotkut vihaavat kondomin käyttöä niin paljon, että ottavat sen salaa pois yhdynnän aikana. Seksikumppanille täysin törppöä tekoa kutsutaan englanniksi termillä stealthing. Voit lukea aiheesta lisää tämän linkin kautta.

Mutta mikä on yleisin syy sille, miksi miehet eivät välitä kondomeista?

Tutkijoiden mukaan se, että kondomit ovat monelle miehelle liian isoja.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan valtaosa kondomeista on keskiverto penikselle pari senttiä liian suuria. Normaalikokoisen kondomin pituus on noin 17 senttiä. Tutkimusten mukaan penikset ovat puolestaan keskimäärin noin 13 senttiä pitkiä erektiossa.

– Kondomien alkuperäinen idea on se, että kumi on sopiva useimmille miehille. Loppuosan voi jättää rullalle, Debby Herbenick Indianan yliopistosta kertoo New York Timesin haastattelussa.

Liian suuret kondomit ovat kuitenkin monelle epämiellyttäviä. Jos kondomi on liian suuri, se saattaa liukua pois paikaltaan iso tai rullalle jäävä osuus saattaa jäädä epämiellyttävän pitkäksi, jolloin ehkäisyväline puristaa epämiellyttävästi.

Oikeankokoinen ehkäisyväline tekee ihmeitä

Tällä hetkellä markkinoilla on melko vähän erikokoisia kondomeja. MyONE-niminen yritys on yksi harvoista yrityisistä, joka myy kondomeja 60 eri koossa.

New York Timesin haastattelema yrityksen johtaja David Wedel kertoo, että heidän tuotteidensa on tarkoitus taata, ettei kondomi liu’u seksin aikana pois tai aiheuta muita epämiellyttäviä tuntemuksia.

Lisäksi erikokoisten kondomien on tarkoitus vähentää miesten kokemia epävarmuuden tunteita siitä, ettei heidän peniksensä täytä kondomin kokoa. Hänen mukaansa kondomien nimeäminen ”pieneksi”, ”suureksi” tai ”normaaliksi” voi olla kova kolaus itsetunnolle.

– Jos ostaa pieneksi nimetyn kondomin ja se on edelleen liian suuri, kokemus voi olla todella kammottava, hän kertoo.