Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock
Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock

Kaikista eniten vaikeuksia on yhden illan juttujen kanssa, kertoo kyselymme.

Kannattaa valita kumppani, jonka kanssa on hyvää seksiä. Näin voi päätellä esimerkiksi Väestöliiton viime vuonna julkaistusta perhebarobetrista. Siitä selvisi, että tyydyttävällä seksielämällä on merkittävä yhteys onnellisuuteen ja siihen, kuinka tyytyväinen on parisuhteeseensa.

Tutkimusten valossa ei yllätä, että myös Me Naisten lukijoista yli 60 prosenttia on valmis päättämään suhteen, jos seksielämä tökkii. Moni haluaa parisuhteelta sitä, että sängyssä kaikki menee mukavasti.

Lue myös: Kuinka pitkään huonoa seksiä pitää sietää? Seksiterapeutti kertoo, milloin kannattaa erota – ja milloin ei

Taannoisessa kyselyssämme selvitimme, millaista on naisten mielestä huono seksi ja millaisista merkeistä tunnistaa huonon rakastajan.

Lisäksi kysyimme lukijoiltamme, millaisessa suhteessa saa todennäköisimmin huonoa seksiä.

Uuden tuttavuuden kanssa eniten vaikeuksia...

Ehdottomasti suurin osa vastaajista (36 prosenttia) oli sitä mieltä, että huonointa seksiä saa yhden illan juttujen kanssa. Uuden ihmisen kanssa petipuuhien pelisäännöt eivät ole aina ihan selkeitä, minkä vuoksi monella vastaajalla on yhden illan juttujen kanssa ikäviä kokemuksia:

”Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen.”

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli mielestäni erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen seksikumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32

”Kaikista huonoin kokemukseni oli baarista napatun miehen kanssa. Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen. Seksi ei ollut hyvää, koska en ollut kiinnostunut miehestä sen syvemmin.” Nainen, 30

”Eräs uusi tuttavuus tivasi vain suihin ottamista heti. Hän ei antanut ennen sitä edes suudella suulle. Mielestäni se oli niin outoa, että lähetin tyypin hei kotiin.” Nainen, 64

Lue myös: Uusi irtoseksi-ilmiö huolestuttaa: kondomi pois salaa kesken seksin

...mutta kyllä pitkissä parisuhteissakin on haasteensa

Seuraavaksi eniten haasteita petipuolella on lukijoidemme mukaan pitkässä parisuhteessa. Moni vastaajista kokee, ettei saa kumppaniltaan tarpeeksi seksiä, seksi on liian arkipäiväistä tai että toinen suhtautuu petipuuhiin liian itsekkäästi.

Monelle isoin ongelma parisuhteessa on se, ettei seksiä yksinkertaisesti ole. 

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni.”

Jos ongelma on seksin määrässä, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula suosittelee seksisopimusta. Siinä pariskunta kirjaa ylös kalenteriin päivät, jolloin ryhdytään petipuuhiin.

– Seksistä sopiminen toimii kiireisessä arjessa, etenkin lapsiperheiden apuna. Vanhemmilla on vähän vapaa-aikaa, eikä spontaanille seksille ole tilaa arjessa, hän kertoi hiljattain Me Naisille.

Kaipaatko lisää neuvoja siihen, kuinka voisit saada parempaa seksiä parisuhteessa? Lue täältä seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen vinkit. 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Ja niin on muuten myös touhulla, jota harrastellaan ennen lapsen syntymää.

Panna, bylsiä, kuksia. Seksin harrastamiselle, seksimiselle eli sekstailulle riittää synonyymejä.

Jo pelkästään stadin slangissa on vähintään 200 seksin harrastamista kuvaavaa sanaa, kerrotaan vuonna 2013 julkaistussa Martti Kahlan kokoamassa Dokasitsä – bylsittekste? -slangisanakirjassa.

Mutta mikä synonyymeistä on paras? Listasimme 40 lennokasta synonyymia seksin harrastamiselle – valitse suosikkisi tai ehdota omaa!

1. Naputella

2. Humputella

3. Laittaa (esim. kettu koloon / postit laatikkoon)

4. Ryhtyä hommiin

5. Antaa mennä

6. Aloittaa bisnekset 

7. Viedä finaaliin saakka

8. Kokeilla onneaan

9. Töötätä 

10. Pölyttää

11. Tampata

12. Tupsutella

13. Tutisuttaa

14. Kutitella 

15. Köllötellä

16. Saksia

17. Lahnailla

18. Laittaa lämmöt päälle

19. Tökötellä

20. Ratsastaa 

21. Hiihtää

22. Vetää pulkkaa

23. Työntää kuulaa

24. Taputella

25. Vetää viikseen

26. Puhaltaa pilliin

27. Käynnistää liimalinko

28. Panna pökköä pesään

29. Sorvata

30. Hinata

31. Vetäistä

32. Päiväkahvitella

33. Keitellä iltateet

34. Katsoa Netflixiä ja rentoutua

35. Leikkiä lääkäriä

36. Hipeltää

37. Ilotella

38. Pärisyttää

39. Pamputtaa

40. Soittaa bongorumpua

Äänestä suosikkiasi jutun lopussa! Tai jos keksit paremman, kerro se kommenteissa.

Kysely

Mikä näistä on mielestäsi paras lempinimi seksille?

Anaaliseksi on melkein jokaisen nuoren ”pakko kokeilla” -listalla.

Nuoret aikuiset ovat huomattavasti avoimempia erilaisille seksikokeiluille kuin 20 vuotta. Tämä selviää tutkimuksessa, joka on julkaistu Journal of Adolescent Health -julkaisussa. 

Lontoolaistutkijat analysoivat yli 45 000 heteroseksuaalin haastattelua, jotka on tehty viimeisen 22 vuoden aikana. Haastateltavat olivat iältään 16–24-vuotiaita brittejä. Yksi asia, jossa tutkijat huomasivat avoimuuden lisääntyneen, oli anaaliseksi. Nuoret suhtautuvat siihen avoimemmin ja mutkattomammin kuin aikaisemmat sukupolvet. Lisäksi nuoret myös haluavat kokeilla anaaliseksiä. Anaaliseksi kokeileminen on tuplaantunut 20 vuodessa. 

– Yksi syy, miksi nuoret ovat niin innostuneita anaaliseksistä, on se, että sitä on perinteisesti pidetty tabuna. Se, että joku asia on tabu, lisää sen houkuttelevuutta. Anaaliseksi on melkein jokaisen nuoren ”pakko kokeilla” -listalla, kliininen seksologi ja American Sexual Health Associationin johtaja Sunny Rodgers kertoo Bustle-sivustolle.

Se, että nuoret ovat avoimempia kokeilemaan anaaliseksiä, ei tietenkään kerro mitään siitä, harrastavatko he sitä säännöllisemmin tai nauttivatko he siitä enemmän kuin vanhemmat sukupolvet.

Me kysyimme runsas vuosi sitten Me Naisten lukijoilta, onko anaaliseksistä tullut arkipäivää suomalaisten makuuhuoneissa. Vastaus kuului: kyllä ja ei. 

83 prosenttia vastaajista kertoi kokeilleensa sitä, mutta säännöllisesti sitä kertoi harrastavansa vain 25 prosenttia. Kyselyyn vastanneita oli noin kuusisataa, ja valtaosa vastaajista oli naisia.

Me Naisten kyselyyn vastanneiden voi ajatella olevan keskimääräistä kokeilunhaluisempaa porukkaa, sillä vuoden 2015 Finsex-tutkimuksen mukaan 36 prosenttia suomalaisista on kokeillut anaaliseksiä. Mutta 1990-luvun alussa samaan kyselyyn vastanneista sitä oli testannut vain 18 prosenttia suomalaisista.

Lue täältä, millaisia kokemuksia vastanneilla oli anaaliseksistä: