Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock
Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock

Kaikista eniten vaikeuksia on yhden illan juttujen kanssa, kertoo kyselymme.

Kannattaa valita kumppani, jonka kanssa on hyvää seksiä. Näin voi päätellä esimerkiksi Väestöliiton viime vuonna julkaistusta perhebarobetrista. Siitä selvisi, että tyydyttävällä seksielämällä on merkittävä yhteys onnellisuuteen ja siihen, kuinka tyytyväinen on parisuhteeseensa.

Tutkimusten valossa ei yllätä, että myös Me Naisten lukijoista yli 60 prosenttia on valmis päättämään suhteen, jos seksielämä tökkii. Moni haluaa parisuhteelta sitä, että sängyssä kaikki menee mukavasti.

Lue myös: Kuinka pitkään huonoa seksiä pitää sietää? Seksiterapeutti kertoo, milloin kannattaa erota – ja milloin ei

Taannoisessa kyselyssämme selvitimme, millaista on naisten mielestä huono seksi ja millaisista merkeistä tunnistaa huonon rakastajan.

Lisäksi kysyimme lukijoiltamme, millaisessa suhteessa saa todennäköisimmin huonoa seksiä.

Uuden tuttavuuden kanssa eniten vaikeuksia...

Ehdottomasti suurin osa vastaajista (36 prosenttia) oli sitä mieltä, että huonointa seksiä saa yhden illan juttujen kanssa. Uuden ihmisen kanssa petipuuhien pelisäännöt eivät ole aina ihan selkeitä, minkä vuoksi monella vastaajalla on yhden illan juttujen kanssa ikäviä kokemuksia:

”Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen.”

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli mielestäni erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen seksikumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32

”Kaikista huonoin kokemukseni oli baarista napatun miehen kanssa. Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen. Seksi ei ollut hyvää, koska en ollut kiinnostunut miehestä sen syvemmin.” Nainen, 30

”Eräs uusi tuttavuus tivasi vain suihin ottamista heti. Hän ei antanut ennen sitä edes suudella suulle. Mielestäni se oli niin outoa, että lähetin tyypin hei kotiin.” Nainen, 64

Lue myös: Uusi irtoseksi-ilmiö huolestuttaa: kondomi pois salaa kesken seksin

...mutta kyllä pitkissä parisuhteissakin on haasteensa

Seuraavaksi eniten haasteita petipuolella on lukijoidemme mukaan pitkässä parisuhteessa. Moni vastaajista kokee, ettei saa kumppaniltaan tarpeeksi seksiä, seksi on liian arkipäiväistä tai että toinen suhtautuu petipuuhiin liian itsekkäästi.

Monelle isoin ongelma parisuhteessa on se, ettei seksiä yksinkertaisesti ole. 

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni.”

Jos ongelma on seksin määrässä, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula suosittelee seksisopimusta. Siinä pariskunta kirjaa ylös kalenteriin päivät, jolloin ryhdytään petipuuhiin.

– Seksistä sopiminen toimii kiireisessä arjessa, etenkin lapsiperheiden apuna. Vanhemmilla on vähän vapaa-aikaa, eikä spontaanille seksille ole tilaa arjessa, hän kertoi hiljattain Me Naisille.

Kaipaatko lisää neuvoja siihen, kuinka voisit saada parempaa seksiä parisuhteessa? Lue täältä seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen vinkit. 

Hyväilyseksi – jota aikaisemmin saatettiin pettingiksikin kutsua – on taas täällä.

Onko pussailu, halailu ja koskettaminen seksiä? Kyllä, sanovat seksuaalisuuden ammattilaiset. Väestöliiton mukaan hyväilyseksiä halutaan yhä enemmän tuoda yleiseksi seksin harrastamisen muodoksi seksuaalikasvatuksen kautta. 

Hyväilyseksi, eli englantilaisittain petting, on kehon hyväilyä yksin tai kumppanin kanssa. Se on toiseen tutustumista ja nautinnon tuottamista.

Lue myös: Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen kertoo, että seksuaalivalistuksessa ollaan pyristelemässä eroon yhdyntäkeskeisyydestä. Seksin käsite laajenee jatkuvasti ja seksuaalikasvatus muuttuu.

– Seksiä on pidetty pitkään yhdyntäkeskeisenä, ja muunlainen nautinnon tuottaminen on unohdettu. Seksin on ajateltu sijaitsevan genitaaleissa.

”Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.”

Pietikäinen muistuttaa, että kehossa on paljon muitakin herkkiä alueita ja kohtia genitaalien lisäksi. Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.

Kenelle hyväilyseksi sitten sopii? Pietikäisen mukaan tietysti kaikille, mutta siitä on erityistä apua erilaisiin seksielämän haasteisiin. Hyväilyseksi on aikuisille sopiva seksin muoto, vaikka siitä on totuttu puhumaan nuorten kanssa.

– Hyväilyseksi sopii pariskunnille, joilla on esimerkiksi halun puutetta. Hyväilyseksiä kannattaa kokeilla myös silloin, jos on vaikeutta saada orgasmia.

– Kehoa herätellään ensin kosketuksen kautta, eikä mennä heti genitaaleille. Pysähtyminen kehon äärelle ja seksin lähtöpisteeseen palaaminen on äärimmäisen tärkeää, Pietikäinen sanoo.

Kun seksi muuttuu arkiseksi, on aika heittäytyä luovaksi.

Jokaisen parin kannattaa ainakin kerran luoda yksi seksin bucket list. Kun seksi muuttuu arkiseksi tai ideat ovat vähissä, bucket listilta saa helposti lisää virikettä sänkyyn. Siksi mekin kokosimme aiemmin 20 vinkin listan asioista, joita kannattaa kokeilla sängyssä.

Mutta mitä tehdä, kun kaikki edelliset on jo kokeiltu? No tietenkin testata jotain uutta!

Näistä vinkeistä voi napata seksiin aivan uutta vauhtia omien rajojen puitteissa:

”Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.”

 1. Katsokaa pornoa yhdessä. Valitkaa kumpikin mieluiset videot, jotka katsotte. Saatte varmasti aikaan keskustelua ja ehkäpä jotain muutakin.
 2. Kokeilkaa sadan eri seksiasennon haastetta.
 3. Katsokaa toistenne masturbointia. Yksityisestä tulee yhteistä, mikä on äärimmäisen kiihottavaa.
 4. Yrittäkää yhdessä saada nainen ejakuloimaan. Googlettelemalla löytyy erilaisia ohjevideoita naisen ejakulaatioon. 
 5. Kokeilkaa pepputappeja seksin aikana. Pepputapit antavat yhdyntään lisää tuntoa.
 6. Harrastakaa intiimiä seksiä kylvyssä tai poreammeessa.
 7. Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.
 8. Metsässä luonnon helmassa harrastettu seksi on äärimmäisen romanttista. Kunhan muistaa viltin pepun alle.
 9. Menkkaseksi on asennekysymys ja todellinen mahdollisuus.
 10. Kokeilkaa rohkeasti roolileikkiä, jossa toinen on alistava ja toinen alistuva. Vaihtakaa rooleja.
 11. Lähettäkää toisillenne tuhmia kuvia kesken päivän. Töihin saa aivan uutta puhtia!
 12. Varatkaa kalentereistanne aika erityiselle luksusseksille
 13. Nakuilkaa enemmän yhdessä – nakuilu johtaa helpommin rakasteluun.
 14. Menkää yhdessä ostoksille seksikauppaan tai surffatkaa sellaiseen netissä. Voitte saada uusia ideoita ja virikkeitä.
 15. Leikitelkää aistien kanssa ”poistamalla” yksi aisti, esimerkiksi sitomalla silmät.
 16. Yrittäkää Suurta Loppuhuipennusta, eli samanaikaista orgasmia.
 17. Pidättele hengitystäsi orgasmin aikana – huhujen mukaan tämä voimistaa orgasmia. 
Skylla

17 uutta asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Minä olisin ehdottanut höyrytettyjä nakkeja kystän eli kypsän sipulin kanssa. Toinen idea olisi etunojapunnerrukset takaperin kerien. Sitten voisi aina piereskellä kilpaa. Mikään ei latista romantiikkaa ja vetovoimaa paremmin kuin perusteellinen tutustuminen toisen ihmisen tapoihin kaivella nenää tai korvia, nautiskella eli syödä leikkaamiansa varpaankynsiä tai varvasvälimuhennosta sati päätellä pierun hajusta, että vaimo on näköjään syönyt taas liian raakaa kaalia, kun haaveilee vegaaniudesta...
Lue kommentti