Me Naiset
|
ME NAISET
Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock
Moni pitää huonona seksinä sellaista, jossa kommunikaatiota ei ole. Kuva: Shutterstock

Kaikista eniten vaikeuksia on yhden illan juttujen kanssa, kertoo kyselymme.

Kannattaa valita kumppani, jonka kanssa on hyvää seksiä. Näin voi päätellä esimerkiksi Väestöliiton viime vuonna julkaistusta perhebarobetrista. Siitä selvisi, että tyydyttävällä seksielämällä on merkittävä yhteys onnellisuuteen ja siihen, kuinka tyytyväinen on parisuhteeseensa.

Tutkimusten valossa ei yllätä, että myös Me Naisten lukijoista yli 60 prosenttia on valmis päättämään suhteen, jos seksielämä tökkii. Moni haluaa parisuhteelta sitä, että sängyssä kaikki menee mukavasti.

Lue myös: Kuinka pitkään huonoa seksiä pitää sietää? Seksiterapeutti kertoo, milloin kannattaa erota – ja milloin ei

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taannoisessa kyselyssämme selvitimme, millaista on naisten mielestä huono seksi ja millaisista merkeistä tunnistaa huonon rakastajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäksi kysyimme lukijoiltamme, millaisessa suhteessa saa todennäköisimmin huonoa seksiä.

Uuden tuttavuuden kanssa eniten vaikeuksia...

Ehdottomasti suurin osa vastaajista (36 prosenttia) oli sitä mieltä, että huonointa seksiä saa yhden illan juttujen kanssa. Uuden ihmisen kanssa petipuuhien pelisäännöt eivät ole aina ihan selkeitä, minkä vuoksi monella vastaajalla on yhden illan juttujen kanssa ikäviä kokemuksia:

”Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen.”

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni. Se oli mielestäni erittäin sikamaista, itsekästä ja vastuutonta käytöstä. Samainen seksikumppani oli itsekäs seksissä muutenkin.” Nainen, 32

”Kaikista huonoin kokemukseni oli baarista napatun miehen kanssa. Humalainen yö tuntemattoman ihmisen kanssa aiheutti hirveän morkkiksen. Seksi ei ollut hyvää, koska en ollut kiinnostunut miehestä sen syvemmin.” Nainen, 30

”Eräs uusi tuttavuus tivasi vain suihin ottamista heti. Hän ei antanut ennen sitä edes suudella suulle. Mielestäni se oli niin outoa, että lähetin tyypin hei kotiin.” Nainen, 64

Lue myös: Uusi irtoseksi-ilmiö huolestuttaa: kondomi pois salaa kesken seksin

...mutta kyllä pitkissä parisuhteissakin on haasteensa

Seuraavaksi eniten haasteita petipuolella on lukijoidemme mukaan pitkässä parisuhteessa. Moni vastaajista kokee, ettei saa kumppaniltaan tarpeeksi seksiä, seksi on liian arkipäiväistä tai että toinen suhtautuu petipuuhiin liian itsekkäästi.

Monelle isoin ongelma parisuhteessa on se, ettei seksiä yksinkertaisesti ole. 

”Eräs yhden illan juttuni otti kondomin salaa pois ja laukesi sisälleni.”

Jos ongelma on seksin määrässä, Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula suosittelee seksisopimusta. Siinä pariskunta kirjaa ylös kalenteriin päivät, jolloin ryhdytään petipuuhiin.

– Seksistä sopiminen toimii kiireisessä arjessa, etenkin lapsiperheiden apuna. Vanhemmilla on vähän vapaa-aikaa, eikä spontaanille seksille ole tilaa arjessa, hän kertoi hiljattain Me Naisille.

Kaipaatko lisää neuvoja siihen, kuinka voisit saada parempaa seksiä parisuhteessa? Lue täältä seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen vinkit. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla