Tällä tavalla makoilemalla se orgasmi ei ainakaan tule. Mielikuvitusorgasmia ei lasketa. Kuva: Shutterstock
Tällä tavalla makoilemalla se orgasmi ei ainakaan tule. Mielikuvitusorgasmia ei lasketa. Kuva: Shutterstock

G-piste ja vaginaorgasmit ovat puppua, italialainen tutkimus väittää. Helsingin Sanomien haastattelema Väestöliiton Osmo Kontula on eri mieltä.

Vaginaorgasmi, G-piste-orgasmi... On meillä naisilla vain helppoa, kun orgasmia on ihan joka lähtöön! Juu, juu, siitä vain valitsemaan. No ei nyt aivan.

Jo vuosikymmeniä on kiistelty, onko sellaista asiaa kuin G-piste olemassakaan, ja millä tavalla orgasmin voi saada. Uuden italialaistutkimuksen mukaan kaikki aiemmin opittu voidaan unohtaa: orgasmin saa vain klitorista stimuloimalla.

Tutkijoiden mukaan joka nainen voi saada orgasmin, jos klitorista, naisen erogeenisinta aluetta, kosketellaan tarpeeksi "tehokkaasti".

Väännetään siis rautalangasta. Naiset EIVÄT saa orgasmia penetraatiossa. Eikä emättimen etuseinämässä piile maagista G-pistettä.

Tutkimus tyrmättiin meillä heti. Helsingin Sanomat haastatteli tutkimuksen tiimoilta Väestöliiton tutkijaprofessoria Osmo Kontulaa. Kontulan mukaan alan asiantuntijat eivät pidä italialaistutkimusta luotettavana.

– Jos nainen tunnistaa orgasmin ihan missä tahansa, aivan millaisen kosketuksen ja kiihottumisen tuloksena, kyseessä on mielestäni ihan oikea orgasmi, piti sitä sitten vaginaalisena, klitorisorgasmina tai jonakin muuna orgasmina, Kontula sanoo Helsingin Sanomille.

Tutkimus julkaistiin Clinical Anatomy -tiedejulkaisussa lokakuussa 2014.

Lue myös:

Tutkimus: Lesbot saavat enemmän orgasmeja kuin heteronaiset

Floridalaisnainen: "Saan 50 orgasmia päivässä!"

Etkö saa orgasmia? Älä vaikene, vaan kokeile näitä

Samanaikainen orgasmi – sittenkin mahdollista?