Seksiaddikti puolustautuu valheilla. Varaudu siihen. Kuva: Shutterstock
Seksiaddikti puolustautuu valheilla. Varaudu siihen. Kuva: Shutterstock

Jos kolme kohdista täsmää, keskustele kumppanisi kanssa.

Addiktioista kirjoittavalla Substance.com-sivustolla ja muun muassa Huffington Postissa julkaistiin loppuvuodesta taiteilijanimellä Brian Whitney esiintyvän seksiaddiktin kirjoitus. Kirjoituksessa hän kertoo olevansa toipuva seksiaddikti ja vinkkaa, miten hänen kaltaisensa ihmisen saattaa tunnistaa.

1. Hän valehtelee koko ajan. Ihan kaikesta. Seksiaddikti elää kaksoiselämää, jonka ylläpito vaatii kekseliäitä valheita ja terävää päätä. Joskus hän saattaa kompastua omiin tarinoihinsa.

2. Hän pettää sinua. Kuka tahansa voi pettää, mutta se saattaa myös kieliä riippuvuudesta seksiin.

3. Hänellä ei ole ollut pitkiä, vakavia suhteita. Jos pettää jatkuvasti, miten suhteen saisi kestämään läpi elämän? Siinäpä se.

4. Hän on koukussa masturbointiin. Harrastaa sitä jatkuvasti, jopa seksin jälkeen.

5. Hän on vähän pervo, pitää tuhmista jutuista sängyssä ja saattaa välillä ajaa sinut oman mukavuusalueesi ulkopuolelle.

6. Et pääse hänen tietokoneelleen tai puhelimelleen, sillä niistä löytyy lukemattomia salaisuuksia, jotka eivät sovi silmillesi. Hän pitää puhelintaan äänettömällä ja vie sen kaikkialle mukanaan. Jos hän on tietokoneella, ei hän varmasti jätä Facebookia vahingossa auki.

7. Hän on äärimmäisen itsevarma ja seksuaalisesti kontrolloiva. Hän johtaa seksiä ja osaa asiansa. Onhan hänellä ollut jo lukemattomia kumppaneita.

8. Hän flirttailee jatkuvasti. Kaikki rakastavat häntä töissä, baarissa, yökerhossa, kotibileissä, kaupassa. Jokainen uusi tuttavuus on hänelle potentiaalinen seksikumppani.

9. Sinua manipuloidaan. Hän jää kiinni valheesta tai petoksesta, mutta onnistuu kääntämään asian päälaelleen. Keskustelun jälkeen kuvittelet olevasi hullu, täysin väärässä ja alat epäillä itseäsi. Kun paljastuminen uhkaa, seksiaddikti käyttäytyy kuin nurkkaan ajettu eläin.

10. Epäilet, että hän on seksiaddikti. Se on hyvin mahdollista, jos tämä on käynyt mielessäsi.

Brian käyttäyneensä kymmenkohtaisen listansa mukaisesti aiemmissa suhteissaan. Vaikka vinkit tulevatkin vain yhdeltä ihmiseltä, ehkä ne voivat auttaa tunnistamaan seksiriippuvaisen. Kirjoittaja muistuttaa, ettei yksi merkki kerro mitään. Kukapa nyt ei olisi vähän tuhma tai haluaisi pitää puhelimensa omanaan? Mutta jos kaikki merkit tai edes kolme niistä täsmäävät, kannattaa asiasta keskustella.

Toisaalta vaikka jokainen kohdista osuisi oikeaan, ei sekään tee sinusta vielä ammattilaista diagnosoimaan seksiriippuvuutta. Se kun on oikea sairaus.

Brianin koko kirjoituksen löydät täältä.

Lue myös:

Toipuva seksiaddikti HS:ssä: En mennyt töihin, vaan jäin kotiin harrastamaan seksiä

Petra, 32: ”Olen ollut sängyssä 130 miehen kanssa”

Perheenäiti ja ekshibitionisti: ”Saatan tyydyttää itseäni bussin takapenkillä”

Eero, 32: ”Olen harrastanut seksiä yli 200 naisen kanssa”