Tällä katseella pääsee alkuun. Kuva: Shutterstock
Tällä katseella pääsee alkuun. Kuva: Shutterstock

Varoitus siveyden sipuleille, nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Seuraa naisen käyttöopas kaikille miehille ja naisille elämän hyviin hetkiin.

Tämä oli kyllä odotettavissa. Me Naiset listasi 30 seksiä parempaa asiaa, ja tuloksena oli loukkaantumisia. ”Mitä paskaa. Ilmankos sitä piparia on niin harvoin tarjolla” totesi ensimmäinen kommentoija. Osuiko hän naulan kantaan? Radio Aallon aamushowssa Kimmo Vehviläinen totesi, että naistenlehden toimituksessa lienee hätätilanne: kukaan ei selvästikään saa hyvää seksiä. Hän myös tarjoutui vapaaehtoiseksi korjaamaan tilannetta Me Naisten toimitukseen.

Onko Kimmo oikeassa?

Voittaako voileipäkakku todella?

Listauksessa oli mukana huumoria ja saatavuusasioita: jos hyvääkin seksiä saa kolme kertaa viikossa ja voileipäkakkua vain kerran vuodessa, yhden seksikerran vaihtaminen voileipäkakkuun (huom, lohivoileipäkakkuun) ei ole uhraus vaan järkiteko. Jos sekä voileipäkakkua että seksiä on tarjolla vain kerran vuodessa, tilanne muuttuu! Vaaka kallistuu vahvasti seksin puoleen.

Mutta selittelyt sikseen. Olettakaamme, että saamme surkeaa seksiä ja Kimmo Vehviläisestä ei riitä kaikille. Näillä Askmen-sivuston klitoriksenkäsittelyohjeilla – huom, sekä tytöt että pojat, nämä ovat molemmille – tulee kivaa.

1. Tarkista sen sijainti

Se on siellä, missä sisemmät häpyhuulet kohtaavat edessä. Siitä näkyy vain huppu, varsinainen paisuvaiskudos on elimistön sisäpuolella. Kiihottuessa klitoris suurenee ja tulee esiin.

2. Ole varovainen sen kanssa

Siinä on paljon hermopäätteitä, se on hyvin herkkä kosketukselle. Jos sitä koskettaa suoraan (kaikki eivät tykkää, tarkista suusanallisesti), kannattaa opetella hyvin pehmeä kosketus. Oikeaa voimakkuutta voi testata hieromalla omaa peukaloa ja etusormea vastakkain niin hitaasti ja kevyesti, että sormien uurteet tuntuvat. Kun onnistuu, kosketus on oikeantyyppinen.

3. Hahmota, milloin tunnelma vaihtuu

Kiihottuminen ei mene suoraviivaisesti: hennosta alusta pikkuhiljaa kiihtyen, lopulta räjähtävään finaaliin. Tiessä orgasmiin on intensiivisiä vaiheita ja suvantokohtia. Siksi kiihottamisessa kannattaa tarkkailla kohteen reaktioita. Välillä hänestä tuntuu yhdentekevämmältä kuin toisina hetkinä, mutta ei silti ole syytä paniikkiin (kiihottaja) tai syyllistymiseen ja nautinnon teeskentelyyn (kohde).

Ei ole kiire, aaltoilu kuuluu asiaan, seuraava hyväntuntuinen kohta on tulollaan. Pysy tilanteessa läsnä, nautiskele, vaihda välillä tulokulmaa mutta älä hötkyile.

4. Unohda määränpää

Nyt ollaan hienovirityksen parissa. Päämäärättömässä seksissä ei toteuteta mitään aivojen määrittelemää vuokaaviota eikä koeteta saada erityisesti mitään tapahtumaan. Siinä vain annetaan kehon johdattaa.

Tällaista seksiä yllättävän harvat harrastavat. Kokeneet kuitenkin kertovat, että se on voittamattoman kivaa – siksi, että keho on näissä asioissa fiksumpi kuin aivot. Jos antaa kropan viedä, on luvassa nautinnollisempia hetkiä kuin ne, joita aivot osaavat odottaa. Aivoilla on taipumus alkaa suorittaa.

5. Opettele, mihin kohtiin klitorista voi koskea

Kun kosketus alkaa olla oikealla voimakkuudella ja oikealla suunnalla, huomaa, että klitoris on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen elin. Vähän erisuuntainen hipaisu tuntuu aivan erilaiselta kuin edellinen, ja aavistuksen kovempi taas erilaiselta.

Suuseksin parhaudesta puhutaan paljon, mutta etusormi on myös yllättävän näppärä väline: se on suunniteltu erityisesti hienomotoriikkaan. Etusormella kannattaa etsiä esimerkiksi napakymppiä napakympistä. Klitoriksessakin on nimittäin erityisen herkkiä alueita, kun kokeilet hyvin varovasti sieltä hupun sisältä.

Lue myös:

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

Miehet kertovat: tämän takia lähettelen naisille peniskuvia

Lue ja nauti: 7 parasta seksikirjaa viikonlopuksi

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys

 

Kysyimme lukijoiltamme, miten parisuhteen vallanneesta seksittömyydestä pääsee eroon. Koostimme vastauksista parhaat vinkit.

1. Ehdota seksiä suoraan.

Aina seksilakon katkeamiseen ei tarvita sen kummempia vippaskonsteja, kertoo 49-vuotias nainen:

”Lapsiperheen arki ja muutenkin raskas elämäntilanne johti meillä siihen, ettei seksiä ollut lainkaan. Kynnys ehdottaa seksiä kasvoi, kun tauko piteni. Yli vuoden kuivan kauden jälkeen tartuin härkää sarvista ja ehdotin seksiä suoraan, kun olimme kahdestaan kotona ja lapset muualla. Puoliso ilahtui ja oli heti mukana. Siitä se sitten lähti.”

”Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

2. Järjestäkää seksille aikaa.

Seksittömyys voi johtua yksinkertaisesti siitä, ettei seksille järjestetä aikaa. Tämän ovat huomanneet niin tutkijat kuin kyselyymme vastannut 42-vuotias nainen. Hänen vinkkinsä kuivan kauden selättämiseen on se, että seksi kannattaa rustata allakkaan:

”Kun seksiä ei kuulunut vuoteen, säikähdin. Ajattelin, että tilanne on mennyt jo liian pitkälle ja kohta se jää päälle. Kerroin huoleni puolisolle. Onneksi hän ymmärsi ja oli samaa mieltä. Seuraava askeleemme oli se, että järjestimme toden teolla kahdenkeskistä aikaa ja rauhaa. Totuttelimme seksiin hitaasti uudelleen. Viime kerrasta oli niin pitkä aika, että kyllähän se jo jännitti.”

3. Keskustelkaa, keskustelkaa, keskustelkaa.

Tutkimusten mukaan ne parit, jotka puhuvat seksistä, myös harrastavat sitä enemmän ja ovat seksielämäänsä tyytyväisempiä. 23-vuotias nainen kertoo, että hänen kuiva kautensa on helpottanut keskustelujen avulla:

”Suhteessamme on ollut seksittömiä aikoja sen takia, että minulla on välillä kipuja, jotka estävät yhdynnän kokonaan. Kumppaniani harmittaa asia todella paljon. Siksi se häiritsee minuakin enemmän. Tilanteeseen on auttanut se, että puhumme ja mietimme asialle myös ratkaisua yhdessä.”

”Pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä.”

4. Osoittakaa hellyyttä muutenkin kuin seksillä.

”Yhdessä vaiheessa suhdettamme seksiä ei ollut melkein vuoteen. Syynä oli kummankin sairastelu, stressi ja rahahuolet, jotka aiheuttivat riitoja. Niinä aikoina parhaiten toimi se, että pyrimme arvostamaan toisiamme, selvittämään ristiriidat ja osoittamaan välittämistä muutenkin kuin seksillä. Myös sen ymmärtäminen, ettei sairastumiselle voi mitään, auttoi”, 42-vuotias nainen kertoo.

5. Antautukaa irtiottoon!

Joskus arjesta irtautuminen tekee monessa mielessä hyvää. 48-vuotias nainen kertoo, että hänen parisuhteessaan seksitön kausi on aina onnistuttu selättämään lähtemällä lomalle.

”Totaali irrottautuminen arjesta, aurinko ja lämpö toimivat”, hän kertoo.

Myös 45-vuotias vastaaja on samoilla linjoilla:

”Harrastamme seksiä silloin, kun saamme olla kahden. Kaupunkilomat ja pienet irtiotot arjesta ruokkivat parisuhdettamme.”

Jos ulkomaille lähteminen ei onnistu, kokeilkaa matkailua kotikaupungissa! Lue lisää täältä

6. Jos ongelma on kumppanissasi, yritä ymmärtää häntä.

Joskus haluttomuus liittyy voimakkaasti elämänvaiheeseen. Esimerkiksi stressaava työtilanne voi viedä seksi-innon mennessään. Näin kävi myös 52-vuotiaan vastaajan kumppanille:

”Yritin ehdottaa toiselle lääkehoitoa, mutta hän kieltäytyi avusta. Lopulta tilanne hellitti kuukausien jälkeen nopeasti, kun stressi laski. Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta. Se vain pahentaa tilannetta.”

7. Kokeile seksileluja.

Jos kumppanin kanssa seksi ei luista, omasta nautinnostaan voi pitää huolta myös ihan itsenäisesti. Tästä muistuttaa usea kyselymme vastaaja. Joskus oma kiihottuminen voi myös auttaa kumppania innostumaan seksistä:

”Älä pelkää harrastaa itsetyydytystä toisen ollessa läsnä. Se voi auttaa paljon”, vinkkaa 52-vuotias nainen.

”Nyt yritä olla aina painostamatta toista, jos hän vaikuttaa stressaantuneelta.”

8. Ajattele, että se on vaihe.

Kaikissa suhteissa seksi ei ole aina se ykkösjuttu – eikä tarvitsekaan olla. Siksi pidemmän seksittömän hetken keskellä kannattaa muistaa nämä 45-vuotiaan naisen sanat:

”Syyllisenä tai syyllistettynä ongelma ei mene pois. Siksi kannattaa ennen kaikkea pohtia, mikä riittää teidän suhteessa ja onko molemmat samaa mieltä. Kuiva kausi on jo sanana hupsu. Kannattaa mieluummin ajatella, että nyt elämään kuuluu tällainenkin vaihe.”