Tällä katseella pääsee alkuun. Kuva: Shutterstock
Tällä katseella pääsee alkuun. Kuva: Shutterstock

Varoitus siveyden sipuleille, nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. Seuraa naisen käyttöopas kaikille miehille ja naisille elämän hyviin hetkiin.

Tämä oli kyllä odotettavissa. Me Naiset listasi 30 seksiä parempaa asiaa, ja tuloksena oli loukkaantumisia. ”Mitä paskaa. Ilmankos sitä piparia on niin harvoin tarjolla” totesi ensimmäinen kommentoija. Osuiko hän naulan kantaan? Radio Aallon aamushowssa Kimmo Vehviläinen totesi, että naistenlehden toimituksessa lienee hätätilanne: kukaan ei selvästikään saa hyvää seksiä. Hän myös tarjoutui vapaaehtoiseksi korjaamaan tilannetta Me Naisten toimitukseen.

Onko Kimmo oikeassa?

Voittaako voileipäkakku todella?

Listauksessa oli mukana huumoria ja saatavuusasioita: jos hyvääkin seksiä saa kolme kertaa viikossa ja voileipäkakkua vain kerran vuodessa, yhden seksikerran vaihtaminen voileipäkakkuun (huom, lohivoileipäkakkuun) ei ole uhraus vaan järkiteko. Jos sekä voileipäkakkua että seksiä on tarjolla vain kerran vuodessa, tilanne muuttuu! Vaaka kallistuu vahvasti seksin puoleen.

Mutta selittelyt sikseen. Olettakaamme, että saamme surkeaa seksiä ja Kimmo Vehviläisestä ei riitä kaikille. Näillä Askmen-sivuston klitoriksenkäsittelyohjeilla – huom, sekä tytöt että pojat, nämä ovat molemmille – tulee kivaa.

1. Tarkista sen sijainti

Se on siellä, missä sisemmät häpyhuulet kohtaavat edessä. Siitä näkyy vain huppu, varsinainen paisuvaiskudos on elimistön sisäpuolella. Kiihottuessa klitoris suurenee ja tulee esiin.

2. Ole varovainen sen kanssa

Siinä on paljon hermopäätteitä, se on hyvin herkkä kosketukselle. Jos sitä koskettaa suoraan (kaikki eivät tykkää, tarkista suusanallisesti), kannattaa opetella hyvin pehmeä kosketus. Oikeaa voimakkuutta voi testata hieromalla omaa peukaloa ja etusormea vastakkain niin hitaasti ja kevyesti, että sormien uurteet tuntuvat. Kun onnistuu, kosketus on oikeantyyppinen.

3. Hahmota, milloin tunnelma vaihtuu

Kiihottuminen ei mene suoraviivaisesti: hennosta alusta pikkuhiljaa kiihtyen, lopulta räjähtävään finaaliin. Tiessä orgasmiin on intensiivisiä vaiheita ja suvantokohtia. Siksi kiihottamisessa kannattaa tarkkailla kohteen reaktioita. Välillä hänestä tuntuu yhdentekevämmältä kuin toisina hetkinä, mutta ei silti ole syytä paniikkiin (kiihottaja) tai syyllistymiseen ja nautinnon teeskentelyyn (kohde).

Ei ole kiire, aaltoilu kuuluu asiaan, seuraava hyväntuntuinen kohta on tulollaan. Pysy tilanteessa läsnä, nautiskele, vaihda välillä tulokulmaa mutta älä hötkyile.

4. Unohda määränpää

Nyt ollaan hienovirityksen parissa. Päämäärättömässä seksissä ei toteuteta mitään aivojen määrittelemää vuokaaviota eikä koeteta saada erityisesti mitään tapahtumaan. Siinä vain annetaan kehon johdattaa.

Tällaista seksiä yllättävän harvat harrastavat. Kokeneet kuitenkin kertovat, että se on voittamattoman kivaa – siksi, että keho on näissä asioissa fiksumpi kuin aivot. Jos antaa kropan viedä, on luvassa nautinnollisempia hetkiä kuin ne, joita aivot osaavat odottaa. Aivoilla on taipumus alkaa suorittaa.

5. Opettele, mihin kohtiin klitorista voi koskea

Kun kosketus alkaa olla oikealla voimakkuudella ja oikealla suunnalla, huomaa, että klitoris on pienestä koostaan huolimatta monipuolinen elin. Vähän erisuuntainen hipaisu tuntuu aivan erilaiselta kuin edellinen, ja aavistuksen kovempi taas erilaiselta.

Suuseksin parhaudesta puhutaan paljon, mutta etusormi on myös yllättävän näppärä väline: se on suunniteltu erityisesti hienomotoriikkaan. Etusormella kannattaa etsiä esimerkiksi napakymppiä napakympistä. Klitoriksessakin on nimittäin erityisen herkkiä alueita, kun kokeilet hyvin varovasti sieltä hupun sisältä.

Lue myös:

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

Miehet kertovat: tämän takia lähettelen naisille peniskuvia

Lue ja nauti: 7 parasta seksikirjaa viikonlopuksi