Moni kaipaa myös sinkkuna seksiin romantiikkaa. Kuva: Shutterstock
Moni kaipaa myös sinkkuna seksiin romantiikkaa. Kuva: Shutterstock

Me Naiset pyysi sinkkuja jakamaan parhaimmat seksikokemuksensa. Ja hehän jakoivat!

Mistä hyvä seksielämä muodostuu? Tätä kysyimme taannoin sinkuille suunnatussa seksikyselyssämme, johon osallistui 149 lukijaamme.

Vastauksista saimme huomata, ettei avain hyvään seksiin piile ainakaan suhdestatuksessa. Niin sinkkuna kuin varattunakin seksielämä voi luistaa hyvin. 

Kyselymme perusteella sinkkujen tyytytäisyys seksielämäänsä vaihtelee kuitenkin paljon. Yli 37 prosenttia vastaajista kertoo olevansa tyytyväinen seksielämäänsä. Sama määrä vastaajia ilmoittaa olevansa seksielämäänsä tyytymätön. Loput eivät osaa muodostaa mielipidettä tilanteestaan, vaan kertovat, etteivät ole seksielämäänsä suuremmin tyytyväisiä tai tyytymättömiä.

Tyytyväisyydestä tai tyytymättömyydestä viis – kyselymme perusteella valtaosalla sinkuista on ainakin joitain loistavia seksikokemuksia sinkkuajoiltaan.

Pyysimme lukijoitamme kuvailemaan parhaita seksikokemuksiaan sinkkuna. Nämä sanat toistuivat monessa vastauksessa: 

Villiä.

Mutkatonta.

Ihanan uskaliasta.

Loistavan tyydyttävää.

Uusi tuttavuus teki kaiken oikein

Osalle vastaajista sinkkuus on yllätyksellinen ja monipuolinen temmellyskenttä. Moni onkin harrastanut sinkkuna parasta seksiä ennestään tuntemattoman tyypin kanssa. Parhaimmillaan jännityksen tuntu tuo runsaasti kipinää makuuhuoneeseen.

Viisikymppinen Kati kertoo harrastaneensa elämänsä parasta seksiä ihmisen kanssa, joka ei aluksi erityisemmin edes säväyttänyt. 

– Paras seksikokemukseni sinkkuna tapahtui yhden tapaamisen jälkeen. Alku oli nihkeää, mutta jokin kolahti siinä vaiheessa, kun olimme jo lähtemässä koteihimme. Pieni hipaisu synnytti suuren virran kehon läpi. Eksyimme paikalliseen motelliin, jossa harrastimme uskomattoman villiä seksiä vuorokauden, hän kuvailee.

Kokemuksen jälkeen kaksikon välille syntyi lyhytaikainen suhde, joka kuitenkin kariutui pitkään välimatkaan.

”Pieni hipaisu synnytti suuren virran kehon läpi.”

Osa sinkuista pitää sinkkuseksissä mahtavimpana nimenomaan sitä, ettei seksikumppania tarvitse tavata enää uudelleen. Näin parasta seksikertaansa kuvailee parikymppinen Titta:

– Olin vastikää eronnut, kun päädyin opiskelijabileistä erään miehen luo. Olimme humalassa emmekä kumpikaan pystyneet laukeamaan. Me kuitenkin hyväilimme, kiusoittelimme ja suutelimme toisiamme ihan lähekkäin seuraavaan aamuun asti jutellen samalla lempeästi. Aamulla hänen kämppiksensä tulivat paikalle ja joimme yhdessä aamukahvia.

Kaksikko ei vaihtanut yhteystietoja.

– Tapaus oli hauska. Siitä jäi ihana muisto. Oli mahtavaa tulla kosketetuksi ja halutuksi eron jälkeen.

Tuttu kumppani vei nautinnon huipulle

Vain osa sinkkujen seksikumppaneista on tuntemattomia tai puolituttuja. Useammalla kuin joka kymmenennellä kyselyyn vastanneella on vakituinen seksisuhde. Kolmekymppisellä Marjalla on ollut sama seksikumppani jo pari vuotta.

– Hän tietää heikot kohtani. Hän tietää, mistä pidän. Olen kokenut hänen kanssaan upeita orgasmeja. Hänen kanssaan voi kokeilla mitä tahansa, Marja kertoo.

Osalle vastaajista pelkkä seksi ei riitä täydelliseen seksikokemukseen. Moni peräänkuuluttaa romanttisia tunteita. Kolmekymppinen Ulla kertoo harrastaneensa kaikkien aikojen ikimuistoisinta seksiä sinkkuaikojensa ihastuksen kanssa.

– Vietimme useamman päivän vain lakanoiden välissä nauttien. Toiselle oli erittäin tärkeää oppia tuntemaan reaktioni ja se, mistä saan nautintoa.

Seksikokemus on jäänyt viipyilemään hänen mieleensä niin, että siitä on ollut pitkään iloa myös myöhempään elämään.

”Vietimme useamman päivän vain lakanoiden välissä nauttien.”

– Aina kun mietin kokemusta, se saa reaktion minussa aikaan. Tekee joskus töidenkin teosta haastavaa, hän kuvailee.

Kyselymme perusteella moni sinkku harrastaa seksiä entisen kumppaninsa kanssa. Joskus entisen heilan kanssa päädytään vällyjen väliin kuin vanhojen aikojen muistoksi. Näin kävi myös kolmekymppiselle Ainolle.

– Tapasin ex-poikaystäväni pitkästä aikaa baarissa. Siinä jutellessamme yksi asia johti jos toiseen. Lähdimme ”yömyssyille” asunnolleni. Seksi oli jopa parempaa kuin ennen. Aamulla kumpaakaan ei kaduttanut ja me molemmat jatkoimme elämiämme tavalliseen tapaan, hän kertoo.

Yhteinen agenda auttaa

Seksissä pätee usein samat lainalaisuudet kuin muissakin ihmisten välisissä tilanteissa. Nautinnon saamista helpottaa usein se, että kaikki osapuolet ovat hommasta samoilla linjoilla.

Viisikymppinen Karoliina kertoo harrastaneensa ex-puolisonsa kanssa mahtavaa seksiä vuosia eron jälkeen. Tuolloin hänen entinen kumppaninsa oli tahollaan naimisissa, mutta Karoliinan mukaan suhde oli seksitön.

– Hän oli työmatkalla kotikaupungissani ja sovimme tapaavamme pikaisen lasillisen merkeissä hänen hotellihuoneessaan. Kumpikin tiesi heti, mihin tapaaminen johtaisi. Sain kenties elämäni parasta, pitkäkestoisinta, rajuinta ja huomioon ottavinta seksiä, josta nautimme molemmat suunnattomasti.

”Molemmat saivat, mitä halusivat.”

– Molemmat saivat, mitä halusivat. Ei tullut edes mieleen, että tapahtumalle haluaisi tulevaisuudessa jatkoa. Se oli kertaluontoinen rykäisy ja hyvä niin, hän kertoo.

Viisikymppinen Minna kertoo saaneensa parasta seksiä silloin, kun on tavannut uuden ihmisen nimenomaan seksin merkeissä.

– Tapasin tyypin, jonka kanssa alusta asti sovittiin vain seksistä. Yheiset säännöt auttoivat. Hän oli todella mukava, ystävällinen ja keskusteleva. Kiihkeä ja hellä rakastaja, joka huolehti minusta.

Parasta se voi olla ihan yksinkin

Yli puolet kyselyymme vastanneista sinkuista harrastaa itsetyydytystä vähintään kerran viikossa. Monen mielestä oma kiva on sinkkuna sitä parasta kivaa. Viisikymppinen Pirjo kertoo harrastaneensa parasta seksiä sinkkuna ollessaan aivan omillaan:

– Irroitan suihkun pääosan niin, että vesi tulee suihkusta paineella. Sitä kun osoitan alapäähän, niin kokemus on huikea, hän kertoo.

Seksi tästä vielä puuttuu! Kuva: Shutterstock
Seksi tästä vielä puuttuu! Kuva: Shutterstock

30 lämpöastetta on ehkä helle, mutta seksin kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Kesäloma ja Suomen ilmatilaan pesiytynyt helleaalto saattavat tuoda mieleen vanhan, mutta ah, niin vitsikkään termin seksihelle. Olisiko nyt täydellinen aika lemmelle lämmössä?

Seksihelle-termin isä, toimittaja Vesa Mäkinen, on kertonut Seurassa, että seksihelle ei itse asiassa ole säätila vaan kahden ihmisen välinen mielentila, joka tosin ilmenee yleensä kivalla ilmalla. Helleaalto ei siis automaattisesti tarkoita seksihellettä eikä seksihelle helleaaltoa.

Meteorologi Pekka Pouta puolestaan on ”räväyttänyt naureskellen” Ilta-Sanomissa muutama vuosi sitten seuraavanlaisen analyysin:

– Kehittelimme tuossa äsken kollegoiden kanssa sellaisen määritelmän, että seksihelle on sitä, kun ympäri vuorokauden pystyy naimaan ulkona ja sellaista säätä jatkuu useampi päivä peräjälkeen.

Riippuen sijainnista ja varjoisuudesta Suomessa saattaa paikoitellen olla Pekan ja kollegoiden määritelmän mukainen seksihelle.

Mutta miten heittäytyä hekumaan, kun lämpötila sisällä ja ulkona on sellainen, että aivot tuntuvat sulaneen ja kehonpainosta arviolta 76 prosenttia on hikeä, kysyt.

Vastaus on valitettava, mutta yksinkertainen: älä tee sitä. Helteen seksikkyys on suuri huijaus ainakin näistä syistä:

  1. Suihkuseksi. Huijauksista puheen ollen, suihkuseksi ei ole mikään ratkaisu. Vaikka pesutiloissa sekstailua ihannoidaan monissa elokuvissa, tosielämän suihkuseksiin liittyy lukemattomia uhkakuvia
  2. Seksi vedessä ylipäätään. Jos edellisen kohdan jälkeen aloit pakata kondomeita rantakassiin, lopeta. Seksi sinileväisessä järvessä, meressä tai muussa luonnonvedessä on vielä suihkuseksiäkin huonompi idea. Vesi huuhtoo luonnolliset liukasteet tiehensä, ja sitä paitsi ranta saattaa olla täynnä helteen riehaannuttamia lapsia. 
  3. Tuoksumaailma. On luonnollista, että seksuaalisessa kanssakäymisessä erittyy erilaisia tuoksuja. Ellei sinulla tai kumppanillasi ole hienhajufetissiä, helleseksi saattaa kuitenkin olla hiukan liian tuoksuisa kokemus. Hikiliemessä marinoituneiden vartaloiden ja kuvotuksen tunnetta aiheuttavan kuumuuden yhdistelmä saattaa johtaa pahoinvointiin. 
  4. Paahtava aurinko. Hyvää seksiä kuvaillaan joskus kiihkeäksi ja suorastaan eläimelliseksi. Jos eläimellä tarkoitetaan tässä yhteydessä laiskiaista, saattaa helleseksi tosiaan olla eläimellistä. Kiihko on kuitenkin kaukana, kun kaksi jatkuvan paahteen lamaannuttamaa ameebamaista ihmisentapaista kohtaa. 
  5. Luonnon vaarat. Entäpä ihana luontoseksi metsän mättäällä aitoon Käpy selän alla -tyyliin? Lue ensin juttumme, miten borrelioosia levittävä punkki voi kiinnittyä häpykarvoihin, ja harkitse sitten uudestaan. 
  6. Laiskistuneet siittiöt. Ensi keväänä nähdään luultavasti hetkellinen pudotus suomalaisten syntyvyydessä, koska koko heinäkuun ajan on ollut liian kuuma harrastaa seksiä. Jos joku on lapsentekomielessä intoutunutkin petipuuhiin, hedelmöittyminen lienee ollut epätodennäköistä. Siittiöt eivät nimittäin voi hyvin, jos kivekset pääsevät hautumaan liian kuumissa olosuhteissa. Huom! Tästä huolimatta hellettä ei ole hyväksytty virallisiseksi ehkäisykeinoksi – älä kokeile helle-ehkäisyä, ellet toivo kevätvauvaa. 
  7. Nestehukka. Jos kaikesta huolimatta kovin tekee mieli peuhata helteellä, tehtäköön se nopeasti, energiatehokkaasti ja hyvän vesitankkauksen jälkeen pikaseksin muodossa. Vaikka kesälomalla olisi kerrankin aikaa koko yön kestävään lemmiskelyyn, ei monituntinen seksisessio kannata. Tuntien rasitus voi johtaa nestehukkaan, josta puolestaan saattaa seurata lamaannuttava väsymys. Väsymystä ei saa edes nukuttua pois, koska on liian kuuma hyvin nukkumiseen.
  8. Kuuma vartalo. Kuinka harrastaa seksiä ja välttyä lämpöhalvaukselta, joka voi seurata, kun kaksi läkähdyttävässä kuumuudessa hikoilevaa vartaloa koskettavat toisiaan? Vastaus: ei mitenkään! Jos haluat toteuttaa seksuaalisuuttasi helteellä, tartu vaikka seksipodcastiin lämpöä hönkivän ihmisen sijaan.

Vaginassa piipahtaneita tikkukaramelleja myydään nettisaiteilla usein käytettyjen pikkuhousujen kylkiäisinä.

Nettikaupat- ja palstat ovat pullollaan mitä kummastuttavampia asioita. Aiemmin kerroimme Ninnistä ja Millasta, jotka tekevät lisätienestiä myymällä käytettyjä alushousuja. Tämän lisäksi naiset ovat saaneet ostajilta erikoisia pyyntöjä muun muassa auton tuhoamisesta, autoon pissaamisesta sekä ylensyönnistä ja myöhemmin sen ”tyhjentämisestä” kulhoon videoidusti.

Sen lisäksi, että suomalaisia kiinnostavat aromipikkarit, erotiikkapalstoilla tarjotaan myös niin kutsuttuja pillutikkareita toistenlaisten fetissien tyydyttämiseen.

Ai häh?

Pillutikkari tarkoittaa juuri sitä, mitä nimi antaa ymmärtää: naisen vaginassa käynyttä tikkaria tai tikkaria, jolla nainen on masturboinut itseään.

”Pillutikkaribisnestä tehdään tyypillisesti yhdessä alushousukaupan kanssa.”

Toimitan herkullisen tikkarin sinulle ilmatiiviissä pakkauksessa huomaamattomasti. Näillä tikkareilla on hintaa vain 5€, ja ne nappaakin kätevästi kiimapikkareiden kylkiäisiksi, kuuluu eräs myynti-ilmoitus.

Tikkaribisnestä tehdään tyypillisesti yhdessä alushousukaupan kanssa – tikkukaramelleja myydään ”hyvään hintaan” alkkareiden kylkijäisiksi tai sitten ihan vain itsenäisesti erikseen. Lukuisten ilmoitusten perusteella kysyntä näyttäisi olevan kohdillaan Suomessakin, vaikka asiakaskunta lienee marginaalinen.

Mikä saa ostamaan pillutikkarin?

Sexpon puheenjohtajan ja seksologi Tiia Forsströmin mukaan on vaikea sanoa, mistä tällainen fetissi johtaa juurensa, sillä ihmisen seksuaalisuus on monimuotoista. Suurin osa ostajista tuskin osaa itsekään sanoa, miksi tikkarit kiihottavat.

– Toisaalta fetissi on hyvin ymmärrettävä. Siinä yhdistyy valtavirrassa tavalliseen seksiin mielletyt asiat, kuten suu, aistit ja vagina, Forsstöm sanoo.

”Jotkut ostajat kiinnostuvat pillutikkareista ostamisen tähden.”

Erilaiset materiaalit, asusteet, eritteet, ruumiinosat tai kehon eri aistimukset ovat yleisimpiä fetissejä. Fetissit eivät useinkaan määritä ihmisen seksuaalisuutta sen tarkemmin, vaan antavat siihen lisämaustetta, Sexpo määrittelee fetissejä sivuillaan.

– Jotkut ostajat kiinnostuvat pillutikkareista ostamisen tähden. Osa ihmisistä saa kiksit seksipalveluiden ostamisesta nimenomaan siksi, että siinä raha vaihtaa omistajaa, Forsström arvioi.

Hygienian puolesta tikkarin ja vaginan yhdistäminen on tietysti aika arveluttavaa – sekä myyjän että ostajan kannalta.