Askel 7: viettele kumppanisi. Kuva: Shutterstock
Askel 7: viettele kumppanisi. Kuva: Shutterstock

Pikainen vartti on myytti. Seksissä aikaa kuluu paljon muuhunkin kuin itse aktiin.

Nykyään kuulee usein murehdittavan sitä, että ihmiset eivät enää harrasta tarpeeksi seksiä. Haluttomuuden syyksi mainitaan tyypillisesti väsymys ja ajanpuute.

Samalla kun tavalliset ihmiset suunnistavat työn, perheen, kodinhoidon, sosiaalisten suhteiden ja harrastusten ryteikössä, asiantuntijat julistavat, että seksille kuuluu raivata aikaa.

Muun muassa bloggari Megan Conley otti neuvosta vaarin ja päätti harrastaa miehensä kanssa seksiä joka päivä.

– Treenaan joka ikinen päivä. Menen zumbaan ja nöyryytän itseäni 45 naisen edessä joka päivä, koska olen päättänyt, että kehoni ansaitsee sen ja haluaisin pukeutua joskus uimapukuun. Joten miksi en voi antaa 15 minuuttia päivässä parisuhteelleni? bloggari sanoi Huffington Postin haastattelussa.

Tässä kohtaa saavumme suuren mysteerin äärelle. Ne, joiden mielestä kiire ei ole riittävä tekosyy olla harrastamatta seksiä, tuntuvat aina väittävän, että jokaiselta löytyy päivästä 15 minuuttia aikaa, jos niin tahtoo.

Totta. Mutta totuus on, että seksiin kuluu huomattavasti enemmän aikaa kuin 15 minuuttia! Kuka muka onnistuu oikeassa elämässä harrastamaan tyydyttävää seksiä niin, että vartin kuluttua ensiajatuksesta pöksyt ovat jälleen jalassa ja hiukset ojennuksessa?

Tämän verran seksin harrastamiseen menee oikeasti aikaa

1. Kello käynnistyy siinä vaiheessa, kun mieleesi pilkahtaa ajatus siitä, pitäisikö tänään harrastaa seksiä. Sitten kuulostelet itseäsi, tekisikö mieli? Tulet lopputulokseen: kyllä. Onnittelut! 2 min.

2. Vilkaiset vaivihkaa kumppaniasi. Mitä hän tekee? Istuu sohvalla syömässä voileipää ja katsomassa telkkaria. Pitäisikö siirto tehdä vasta illalla sängyssä vai heti, kun hän on saanut leipänsä syötyä? Teet pikaisesti toimintasuunnitelman. Valitset leipävaihtoehdon. 3 min.

3. Päätät käväistä pesulla. 4 min.

4. Yhtäkkiä muistat, että päivällä syömässäsi gulassissa saattoi olla valkosipulia. Päätät pestä myös hampaat. 2 min.

5. Matkalla vessasta huomaat lattialla koiran/kissan oksennuksen. Tunnelma on pilalla, ellet siivoa sitä. 3 min.

6. Siivouspuuhien jälkeen tunnelma on joka tapauksessa pilalla. Mietit, pitäisikö luovuttaa? Päätät itsepintaisesti innostua uudelleen. 3 min.

7. Lähestyt kumppaniasi ja teet siirtosi. Joudut kilpailemaan hetken televisio-ohjelman kanssa. Voitto tulee ajassa: 3 min.

8. Siirrytte makuuhuoneeseen tai vajoatte sohvalle. Tyhjennätte selän alta ylimääräisen rojun, kuten sängyllä lojuneet vaatteet tai sohvan raosta selkää painavan kännykän. Riisutte toisenne. 1 min.

9. Innostutte kunnolla. Esileikki: 5 min.

10. Varsinainen akti. Parisuhteessa elävien yhdyntä kestää tutkitusti keskimäärin noin 10 min.

11. Makoilette tyytyväisinä yhdessä ja annatte hengityksen tasaantua. 5 min.

12. Käyt pesulla. 3 min.

13. Pukeudut. 1 min.

Yhteensä: 45 minuuttia.

Seksiin siis todellakin kuluu kauemmin kuin 15 minuuttia. Mutta onneksi se on lähes aina joka minuutin arvoista!

Lue myös:

Bloggari kokeili: Seksiä siipan kanssa joka päivä – mitä tapahtui?

Miten olisi pikaiset? Näin teet seksistä hauskaa kiireessäkin

Girls-tähti Lena Dunham neuvoo: näin lopetat huonen seksin harrastamisen