Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kieli keskelle suuta, nyt liikutaan herkällä alueella.

”Olipa ankeaa jyystöä.” ”Ei tolleen!” ”Sattui & kutitti.” ”Huomasitko, että minäkin olen tässä?”

Unohda nuo! Paitsi, jos haluat vain olla ilkeä. Jos oikeasti tahdot seksielämääsi muutoksia, palaute pitää antaa eri tavalla, neuvovat seksiterapeutit Vanessa Marin ja Aline Zoldbrod. Mikään ei nimittäin loukkaa ihmistä yhtä herkästi kuin omaan persoonaan ja seksuaalisuuteen kohdistuva kritiikki.

1. Mieti etukäteen: mikä sujuu hyvin?

Tee mielessäsi listaa niistä asioista, joista voit antaa positiivista palautetta. Kumppanin ulkomuodosta? Jostain tietystä, kivasta tavasta koskettaa? Hyvästä tuoksusta tai mausta?

2. Valitse oikea tilanne

Seksin jälkeinen, kiireetön hetki on paras aika puheelle. Mieti jalkapallo-ottelun jälkeistä kisastudiota, jossa sedät analysoivat innostuneena peliä. Tehkää tilanteesta vähän samanlainen. Puhukaa hyvistä asioista. Ottakaa seksiin voimaannuttava tiimilähestyminen: mitkä alueet Meillä Kahdella ovat mahtavasti.

3. Nyt sitä positiivista palautetta

Kehu sitä osuutta, jonka kumppanisi osaa ja kannusta jatkamaan samaan malliin: ”Se kun puraisit vähän niskasta, tykkäsin siitä tosi paljon.” ”Oli ihanaa, kun teit silleen hitaasti.”

Muista aidon, vuorovaikutteisen kisastudion hengessä kysyä myös kumppaniltasi, mikä hänestä tuntui hyvältä. Voi olla, että hänelläkin on toiveita.

4. Ujuta sekaan lisätoive

Tässä kohdassa sinun pitää tietää, mitä haluat ja mistä kiihotut. Tutustu itseesi ja ota selvää. Sitten kerrot ja näytät: ”Sen lisäksi tykkäisin ehkä myös tällaisesta, että...” ”Mahtavia nuo tuhmat puheet, lisää!”

5. Pienin muutoksin kohti jättiläisorgasmia

Älä koeta panna koko pakkaa kerralla kuntoon. Aloittakaa yhdestä pikkuasiasta ja harjoitelkaa sitä. Kun onnistuu, muista antaa hyvää palautetta.

Hyvä! Nyt pää on avattu ja välillänne on puheyhteys. Seuraavalla kerralla seksistä puhuminen ja toiveiden esittäminen on astetta rennompaa.

Siitä seuraa parempaa seksiä.

Lue myös:

Eikö seksi kiinnosta? 100-vuotias seksuaaliterapeutti tietää, miksi

Haluatko useammin seksiä? Heivaa taulukot ja tee näin

Kaikki seksiin liittyvät jutut löydät täältä.