Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

On syitä ja tekosyitä olla harrastamatta seksiä. Lue neljä vinkkiä, mitä kannattaa yrittää, jos molemmat haluavat seksiä, mutta seksi vain jää.

1. Aikataulutettu seksi voi olla parempaa kuin kokonaan seksitön elämä. Sovitun lemmiskelyn odottamisesta voi parhaassa tapauksessa tulla pitkitetty esileikki. Jos kalenterirakastelu toimii, sopikaa joskus vaikka seksikuurista. Joskus uuteen alkuun pääseminen vaatii nimittäin pientä kiriä.

2. Keskity hengitykseen. Jos ajatuksesi jatkuvasti karkaavat jonnekin muualle tai huomaat asettavasi tavoitteita seksille, kokeile keskittyä hengitykseesi ja aistimuksiisi. Anna ajatusten ja tuntemustan tulla ja mennä vapaasti ilman, että jäät niihin jumiin.

3. On syitä ja tekosyitä olla harrastamatta seksiä. Tärkeille asioille löytyy aina aikaa. Joskus on fiksua keskustella siitä, miksi ja miten tärkeää seksi on parisuhteellenne. Sopivien sekstailutilanteiden luomiseksi kannattaa käyttää luovuutta. Miten olisi aamulla keittiössä? Kyseenalaistakaa myös uskomuksenne siitä, mitä seksin aikana kuuluu tapahtua. Jos aika tai voimat ovat kortilla, voisiko vain toinen tuottaa nautintoa ja olla itse saamapuolella seuraavalla kerralla? Tai pitääkö rakastelun aikana kummankaan saada orgasmia?

4. Niin se vain on: vaihtelu virkistää. Onko seksistänne tullut niin ennalta-arvattavaa, ettei se voita lempisarjan katsomista tai Facebookissa päivystämistä? Erilaisten kokeilujen ehdottaminen tuiki tutulle ihmiselle saattaa tuntua hämmentävältä, mutta vaihtelun virkistävyyttä ei kannata aliarvioida. Miettikää yhdessä, mitä haluaisitte kokeilla, oli se sitten tantraa tai piiskausta. Unohtakaa suorituspaineet. Vain sillä on merkitystä, että teette jotakin toisin kuin yleensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoittaja on seksuaalineuvoja ja logoterapeutti.

Lue myös:

Haluatko seksiä, muttet kumppaniasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla