"Ihan ensiksi haluaisin kysyä, kuinka meikkisi on voinut pysyä noin tahrattomana." Kuva: Shutterstock
"Ihan ensiksi haluaisin kysyä, kuinka meikkisi on voinut pysyä noin tahrattomana." Kuva: Shutterstock

Nyt ei ole puhe seksistä, vaan puheesta seksin jälkeen. Lue, mitä seksinjälkeinen sanailu kertoo suhteen tilasta.

On aikoja ja paikkoja puhumiselle. Keskustelut seksin jälkeen ovat oma lukunsa, sillä ne saattavat paljastaa ihmissuhteestasi enemmän kuin arvaatkaan. Amerikkalaistutkimus kartoitti pariskuntien aktinjälkeisiä juttutuokioita. Mitä selvisi?

No, tulokset liputtavat vahvasti sen puolesta, että seksin jälkeen kannattaa avautua. Mitä enemmän tutkimukseen osallistuneet pariskunnat juttelivat, sitä onnellisemmaksi he arvioivat suhteensa. Aiheet kannattaa arvatenkin valikoida: onnellisissa sängyissä kuultiin pehmeitä asioita, kehuja ja kiintymyksenosoituksia. Kritiikki ja tulenarat puheenaiheet säästettiin aamupalapöytään.

Tutkimuksessa todettiin myös selvä yhteys naisen orgasmin ja sänkypuheiden sävyn välillä. Orgasmin jälkeen naiset pysyivät selvästi myönteisempinä sanoissaan, kun taas päinvastaisessa tilanteessa puheen sävy viileni. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että vakavissaan seurustelevat katuvat vain harvoin seksinjälkeisiä tunnustuksiaan.

Vielä tästä ei opittu, mikä on syytä, mikä seurausta. Johtaako säännöllinen avautuminen seksin jälkeen siis onnelliseen parisuhteeseen, vai puliseeko laatupari ahkerasti ihan luonnostaan? Jäämme odottamaan jatkoa tutkimukselle.

Lähde: refinery29.com 

Lue lisää:

20 seksifaktaa, joita tarvitset elämässäsi - tai ainakin haluat tietää

Näin saat naisen valitsemaan seksin voileipäkakun sijasta

Piristystä seksiin: Näin opit puhumaan tuhmia