Unohda hankalat iskurepliikit ja sano moi.

Miksi ihastuit juuri puolisoosi tai talutit yökerhosta kotiin sen punapaitaisen adoniksen? Vaikka ulkonäkö saattoi ensihetkillä tuntua siltä ratkaisevalta tekijältä, selitys on monimutkaisempi. Kumppanivalintoihimme vaikuttavat nimittäin niin biologiamme, psykologiset syyt sekä ympäristö.

The Good Men Project -sivuston artikkelissa selitetään, miksi viehätymme juuri niistä tyypeistä, joista viehätymme. Ainakin nämä kymmenen tieteellisesti todistettua tekijää vaikuttavat seksi- tai seurustelukumppanin valintaan.

1. Sama naama

Oletko kuullut naimanaamoista? Siis pariskunnista, joiden kasvonpiirteet ovat hämmästyttävän samanlaiset. Jostain syystä ihmiset on ohjelmoitu pitämään itsensä näköisistä tyypeistä. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa henkilöille esitettiin kasvokuvia, joiden viehättävyyttä tutkittavien piti arvioida. Eniten pisteitä sai tuntemattomien kasvojen sekaan ujutettu kuva, jossa tutkittavana olevan henkilön kasvokuva oli muunnettu kuvankäsittelyn avulla vastakkaisen sukupuolen kasvoiksi.

2. Muistuttaa isää tai äitiä

Kukapa haluaisi seurustella vanhempansa kanssa, mutta silti vanhempia muistuttavat kumppanit miellyttävät monia. Eräässä tutkimuksessa esimerkiksi todettiin, että iäkkäille vanhemmille syntyneet lapset viehättyvät myös aikuisina itseään vanhemmista kumppaniehdokkaista.

3. Tapasitte salilla

Kun keho käy kierroksilla, esimerkiksi kuntoilun jälkeen, uuteen tuttavuuteen ihastuminen käy helpommin. Kehon viestit menevät sekaisin, etkä tajua, että sydämen läpätys saattaakin johtuu treenistä eikä kiinnostuksen heräämisestä.

4. Joit hänet ihanaksi

Tämän on todennut varmaan jokainen omassakin elämässään, mutta myös tutkijat ovat havainneet, että testihenkilöt arvioivat vastakkaisen sukupuolen edustajat sitä kauniimmiksi, mitä enemmän alkoholia oli veressä. Tuoppi kädessä myös itsetunto kohoaa, ja oma peilikuvakin alkaa näyttää tavallista paremmalta.

5. Hän leikkii vaikeasti tavoiteltavaa

Romantiikankaipuinen kapsahtaa helpommin vaikeasti tavoiteltavan tyypin kaulaan. Vain seksiä etsiskelevä sen sijaan alkaa hyvin äkkiä katsella muihin pöytiin.

6. Iskurepliikki oli simppeli

"Moi!" ja "Lähdetkö tanssimaan?" toimivat paremmin kuin "Sun vaatteet näyttäisi hyvältä mun makuuhuoneen lattialla." Sekä miehiin että naisiin uppoavat paremmin yksinkertaiset iskurepliikit.

7. Ulkonäön lisäksi muukin klikkasi

Kumppanin valinnassa kaikki aistit ovat mukana pelissä. Ulkonäön lisäksi väliä on tuoksulla, maulla (jos pussailuun asti pääsee) ja niin edelleen.

8. Keho teki tepposet

Tai no, toimi vain sille luonnollisella tavalla. Heteronaiset todistetusti suosivat ovulaation aikoihin maskuliinisempia miehiä kuin muulloin kuukautiskiertonsa aikana.

9. Hän oli pukeutunut punaiseen

Heteromiehen silmä tarttuu herkemmin punaiseen pukeutuneeseen naiseen kuin muita värejä ylleen valinneeseen. Joidenkin teorioiden mukaan viehtymys punaiseen johtuisi siitä, että naisen keho punastuu kiihottuessaan. Tuore tutkimus sen sijaan väittää, että naiset alitajuisesti valitsisivat punaista ylleen ollessaan hedelmällisimmillään – ja jahdatessaan niitä maskuliisia uroksia. Jep jep.

10. Vuodenaika vaikutti

Tutkimusten mukaan naisvartalot ja rinnat kiinnostavat heteromiehiä enemmän talvella kuin kesällä. Ettei nyt vaan johtuisi siitä, että kesällä paljasta pintaa on paljon helpompi tirkistellä kuin toppatakkien alta?


Lue myös:

8 hetkeä, jolloin erityisesti kannattaa harrastaa seksiä

Nämä leffojen seksikohtaukset ovat naisten mieleen

20 seksifaktaa, joita tarvitset elämässäsi – tai ainakin haluat tietää

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Vierailija

Vaginan painonnostojumppa takaa vahvempia orgasmeja ja auttaa pömppikseen – fysioterapeutilta tarkat treeniohjeet

Lantionpohjanoteerauslokakuu menee kivasti siinä naistenkirjallisuutta-mitäköhän se on- lukiessa metoo metoo metoo alkaa meno tämä hiljalleen etoo ei ole miehellä help help help-poo-bo-bo-bo-pi-dooo olisikohan valamossa vielä paikkoja auki kaksinaismoralismi jyllää vaikka yksinäismoralismikin olisi jo ihan tarpeeksi haukion kala haukion kala istu ja pala leipää lauloi jo waltari markka aikoina...
Lue kommentti

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys