Turhauttaako? Älä luovuta vielä. Kuva: Shutterstock
Turhauttaako? Älä luovuta vielä. Kuva: Shutterstock

Orgasmia voi yrittää houkutella usealla eri tavalla.

Mikä ihme siinä on, että yksin orgasmin saaminen onnistuu kirjaimellisesti käden käänteessä, mutta kumppanin kanssa yhdynnässä kliimaksin saaminen on todella vaikeaa tai jopa mahdotonta?

Kyseessä lienee yksi naisten yleisimmistä seksipulmista, joten onneksi myös asiantuntijavinkkejä on runsaasti saatavilla.

Ensinnäkin, orgasmin saaminen yhdynnässä ei ole niin yleistä kuin voisi kuvitella. Riippumatta asennosta tai seksin kestosta arviolta vain neljännes naisista onnistuu pääsemään yhdynnässä kliimaksiin asti, kertoo Psychology Today. Siihen nähden on ihmeellistä, kuinka yhdyntä- ja orgasmikeskeistä seksi silti tuntuu olevan.

Mutta saa orgasmia silti tavoitella! Kannattaa kuitenkin ottaa rennosti ja keskittyä nauttimaan seksistä ja läheisyydestä myös muuten.

Pelkässä yhdynnässä naisen klitoris jää useimmiten vaille stimulaatiota, mikä on yksi syy siihen, ettei orgasmiakaan kuulu. Itsetyydytyksessä puolestaan keskitytään yleensä juuri klitoriksen hyväilyyn. Tästä ei ole kovin vaikeaa tehdä johtopäätöksiä siitä, mitä yhdyntäänkin kannattaa lisätä.

Seksielämän ongelmiin erikoistunut psykoterapeutti Pamela Stephenson Connolly neuvoo The Guardianin kysymyspalstalla naisia ohjeistamaan kumppaneitaan hellin sanoin hyväilemään klitorista käsin tai vaikkapa jonkin seksilelun avulla. Siitä on hyötyä, että tuntee oman kehonsa. Keho myös tottuu erilaiseen kosketukseen vähitellen, joten kannattaa keskittyä nauttimaan hetkestä sen sijaan, että murehtisi jonkin tietynlaisen orgasmin saamista.

Toisessa vastauksessaan Pamela suosittelee etsimään G-pistettä. Sen olemassaolosta kiistellään edelleen, mutta jotkut väittävät löytäneensä seksuaalisen mielihyvän pisteen vaginansa sisäseinästä. Nainen päällä on hyvä asento mystisen G-pisteen etsiskelyyn, koska ohjat ovat silloin naisella.

Kumppanilleen voi myös esittää Reetta Aallon lyhytelokuvan Pillua aloittelijoille, joka kisailee eniten klikatun videon tittelistä Ylen Klikkaussodassa. Opetusvideolla esitetään yksi tapa, jonka avulla naisen on mahdollista saavuttaa orgasmi. Alastomuutta sisältävä piirroselokuva löytyy täältä.

Lue myös:

Näytteleekö miehesi orgasmin?

Älä riisu sukkia ennen seksiä – orgasmitakuu!

Nainen voi saada orgasmin vain yhdellä tavalla

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamppoonin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys