Marja Hintikka uskoo, että pariskunnat voivat saada seksielämänsä kuntoon kuuden viikon seksikoululla.

Ylen uusi keskusteluohjelma Marja Hintikka Live on saanut aikaan pienen kohun jo ennen kuin siitä on näytetty yhtään jaksoa. Ohjelman yhtenä osiona nähdään seksikoulu, jossa annetaan vinkkejä seksielämän piristämiseksi.

Etukäteen eniten on ihmetyttänyt se, että ohjelmaa varten Yle kuvasi, kun suomalaispari harrasti seksiä kameroiden edessä. Pariskunnan piti näyttää videolla erilaisia seksiasentoja ja antaa muita vinkkejä seksiin. Tv:ssä ei kuitenkaan nähdä ”oikeaa aktia”, vaan kuvattu materiaali animoidaan.

– Se on siis seksikoulu, joka on suunnattu ruuhkavuosia viettäville pienten lasten vanhemmille, Marja selvensi ideaa Radio Suomipopin Popstudiossa.

– Tutkimusten mukaan se on suurin ongelma siinä, että meidän erotilastot on mitä on. Pienten lasten vanhemmat eroavat ihan valtavasti, ja pienten lasten äitejä petetään eniten tässä maassa.

Marjan mukaan Väestöliiton tutkijat auttoivat tekemään seksikouluosion suunnittelussa.

– Heidän (Väestöliiton) pääviestinsä oli, että jos te haluatte puhua seksistä ja kertoa ihmisille jotain ohjeita, teidän on pakko puhua asioista suoraan. On saatava ihmiset tekemään jotain ja kohtaamaan puolisonsa.

Seksikoulun idea on se, että katsojille annetaan erilaisia tehtäviä kuuden viikon ajaksi.

– Pariskuntien ei tarvitse välttämättä puhua yhtään, vaan ne voi vain sanoa, että hei, tehdään se Hintikan seksikoulu. Tämä saattaa kuulosta siltä, että esiinnyn siellä itse, mutta en esiinny, Marja kertoi.

Marja Hintikka Live alkaa TV2:lla ma 12.10.