Onkohan rakastelu järvessä sittenkään kovin hyvä idea? Kuva: Shutterstock
Onkohan rakastelu järvessä sittenkään kovin hyvä idea? Kuva: Shutterstock

Laituri ei ehkä ole se kaikista käytännöllisin paikka seksille, vaikka kesäillan romantiikka saisikin niin ajattelemaan.

Kun kesäloma ja mökkiviikonloput alkavat olla ajankohtaisia, tekee mieli vapauden kunniaksi piristää seksielämääkin. Onko mitään romanttisempaa kuin rakastella lämpimänä kesäyönä metsän siimeksessä tai lämpimällä rantahiekalla?

Todennäköisesti on. Kesäseksi erikoisine paikkoineen on usein todellisuudessa huomattavasti vähemmän romanttista kuin mitä annetaan ymmärtää.

Lue myös, millaista on helleseksi ilman hikeä.

Tässä tulee yhdeksän totuutta hehkutetusta ja villistä kesäseksistä:

1. Laituri

Ilta-aurinko, hiljainen mökkimaisema ja oma laituri, rauhallinen paikka herkälle hetkelle? Tai sitten ruhjoutuneet polvet ja pistelevät tikut kankuissa. Laituri on alustana todella epämukava jo pelkästään kovan puun takia, ja lautojen väliset raot häiritsevät polvien tai selän alla vielä enemmän. Tasapainoakin koetellaan, kun laituri heiluu vedessä miten sattuu. Ei kiitos.

2. Metsä

Seksin harrastamisessa keskellä korpea on oudolla tavalla jotain kiehtovaa. Saa olla kirjaimellisesti luonnon helmassa. Ympärillä on vain linnun laulua ja metsän tuoksuja. Sitten on myös oksia, havuja, likaa, mutaa, ötököitä ja kiviä – kaikkia näitä hiuksissa, suussa ja siellä jalkojen välissä. Vaikka olisi kuinka ihanaa, lika ja roskat hiuksissa alkavat äkkiä ärsyttämään, puhumattakaan ympärillä pörräävistä hyttysistä.

3. Hiekkaranta

Seksi rauhallisella hiekkarannalla on kumman suosittua ainakin elokuvissa, kun totuus on niin kaukana ihanasta kuin olla voi. Kuten metsässäkin, vääriä asioita päätyy vääriin paikkoihin. Hiekkaa on erityisen tuskallista yrittää puhdistaa varsinkin, kun se tarttuu kosteissa tunnelmissa entistä tiukemmin kaikkialle ihoon ja hiuksiin. Rannalta on romantiikka kaukana, kun kaikki keskittyminen menee sen varomisessa, että hiekka ei leviäisi joka paikkaan – mikä on tietenkin täysin mahdoton tehtävä.

4. Järvi

Vedessä olo on kevyt ja sopivan vilpoisa helteellä, mutta ihan helppoa hommailu ei ole sielläkään. Vedessä rakastelulla on muitakin haittoja kuin vaikeus, nimittäin riski lian ja bakteerien päätymisestä vaginaan – järvivesi ei nimittäin ole loppujen lopuksi kovin puhdasta. Lisäksi vesi huuhtoo luonnollista liukkautta pois, joten tuskin rakastelu edes tuntuu vedessä kovin hyvältä. Jos veden läheisyys tuntuu tarpeelliselta, suihku lienee parempi vaihtoehto.

5. Riippukeinu

Periksi antava kangas, vähän tilaa ja huojuvaa liikettä – kokeilemattakin voi kuvitella, ettei seksin harrastamisesta tule mitään riippukeinussa. Rentoon loikoiluun se on tietenkin otollinen, mutta seksiä varten tukevampi pohja liikkumista varten tulee tarpeeseen. Aina voi kokeilla, mutta tuloksena on todennäköisesti maahan putoaminen kesken kaiken.

6. Heinikko tai pelto

Onko klassisempaa mielikuvaa kesäseksistä kuin yhdessä rauhalliselle pellolle karkaaminen ja kaatuminen heinikkoon kesken kiihkeän suutelun? Ajatus on kaunis, lopputulos ei niinkään. Jos kutittavat heinät ja maassa mönkivät ötökät eivät häiritse, niin punkkien pelon luulisi viimeistään vievän halut koko hommasta. Mitä jos niitä pääsee vaikka varpaiden väliin tai kainaloihin – tai vielä pahempiin paikkoihin? Painajaismaista.

7. Auto

Kun täyteen ystäviä tai sukulaisia ahdettu kesämökki alkaa kyllästyttää, eikä kahdenkeskeistä rauhaa ole missään, voi kahdenkeskeinen kauppareissu ja auton pysäyttäminen matkan varrelle vähäksi aikaa kuulostaa houkuttelevalta. Autoseksistä ei vaan mitenkään saa kovin nautittavaa: liian vähän tilaa, tuskallisen kuuma ja raajat sojottavat epämukavasti kummallisissa asennoissa. Olisipa vaikka patjalla varustettu peräkärry mukana.

8. Mökkisauna

Saunassa on jo valmiina kuuma tunnelma: iho on hikinen, tila hämärä ja rauha taattu. Äkkiä on kuitenkin jo niin kuuma, ettei saa happea ja toisessa kiinni oleminen tuntuu vain pahentavan ahdistusta. Eivät saunanlauteet muutenkaan kovin otolliset ole: alusta on kova, tilaa on liian vähän joka suunnassa, ja kyllähän hohkaava kiuas siinä puolen metrin päässä pikkuisen huolestuttaa. 

9. Soutuvene

Veneessä rakastelijoiden täytyy olla todellisia akrobaatteja, jotta mikään voisi onnistua. Jos seisominenkin tuottaa jo uskomattomia vaikeuksia, miten seksin harrastaminen sitten onnistuu pienessä, epävakaassa tilassa? Keskellä tyyntä järveä on tietenkin ihanaa, mutta veneessä kannattaa tyytyä suuteluun ja vähäeleisempään hyväilyyn jo turvallisuudenkin takia. Lisäksi pelastusliivit eivät asuna ole välttämättä seksikkäimmästä päästä.

Hyväilyseksi – jota aikaisemmin saatettiin pettingiksikin kutsua – on taas täällä.

Onko pussailu, halailu ja koskettaminen seksiä? Kyllä, sanovat seksuaalisuuden ammattilaiset. Väestöliiton mukaan hyväilyseksiä halutaan yhä enemmän tuoda yleiseksi seksin harrastamisen muodoksi seksuaalikasvatuksen kautta. 

Hyväilyseksi, eli englantilaisittain petting, on kehon hyväilyä yksin tai kumppanin kanssa. Se on toiseen tutustumista ja nautinnon tuottamista.

Lue myös: Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen kertoo, että seksuaalivalistuksessa ollaan pyristelemässä eroon yhdyntäkeskeisyydestä. Seksin käsite laajenee jatkuvasti ja seksuaalikasvatus muuttuu.

– Seksiä on pidetty pitkään yhdyntäkeskeisenä, ja muunlainen nautinnon tuottaminen on unohdettu. Seksin on ajateltu sijaitsevan genitaaleissa.

”Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.”

Pietikäinen muistuttaa, että kehossa on paljon muitakin herkkiä alueita ja kohtia genitaalien lisäksi. Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.

Kenelle hyväilyseksi sitten sopii? Pietikäisen mukaan tietysti kaikille, mutta siitä on erityistä apua erilaisiin seksielämän haasteisiin. Hyväilyseksi on aikuisille sopiva seksin muoto, vaikka siitä on totuttu puhumaan nuorten kanssa.

– Hyväilyseksi sopii pariskunnille, joilla on esimerkiksi halun puutetta. Hyväilyseksiä kannattaa kokeilla myös silloin, jos on vaikeutta saada orgasmia.

– Kehoa herätellään ensin kosketuksen kautta, eikä mennä heti genitaaleille. Pysähtyminen kehon äärelle ja seksin lähtöpisteeseen palaaminen on äärimmäisen tärkeää, Pietikäinen sanoo.

Kun seksi muuttuu arkiseksi, on aika heittäytyä luovaksi.

Jokaisen parin kannattaa ainakin kerran luoda yksi seksin bucket list. Kun seksi muuttuu arkiseksi tai ideat ovat vähissä, bucket listilta saa helposti lisää virikettä sänkyyn. Siksi mekin kokosimme aiemmin 20 vinkin listan asioista, joita kannattaa kokeilla sängyssä.

Mutta mitä tehdä, kun kaikki edelliset on jo kokeiltu? No tietenkin testata jotain uutta!

Näistä vinkeistä voi napata seksiin aivan uutta vauhtia omien rajojen puitteissa:

”Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.”

 1. Katsokaa pornoa yhdessä. Valitkaa kumpikin mieluiset videot, jotka katsotte. Saatte varmasti aikaan keskustelua ja ehkäpä jotain muutakin.
 2. Kokeilkaa sadan eri seksiasennon haastetta.
 3. Katsokaa toistenne masturbointia. Yksityisestä tulee yhteistä, mikä on äärimmäisen kiihottavaa.
 4. Yrittäkää yhdessä saada nainen ejakuloimaan. Googlettelemalla löytyy erilaisia ohjevideoita naisen ejakulaatioon. 
 5. Kokeilkaa pepputappeja seksin aikana. Pepputapit antavat yhdyntään lisää tuntoa.
 6. Harrastakaa intiimiä seksiä kylvyssä tai poreammeessa.
 7. Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.
 8. Metsässä luonnon helmassa harrastettu seksi on äärimmäisen romanttista. Kunhan muistaa viltin pepun alle.
 9. Menkkaseksi on asennekysymys ja todellinen mahdollisuus.
 10. Kokeilkaa rohkeasti roolileikkiä, jossa toinen on alistava ja toinen alistuva. Vaihtakaa rooleja.
 11. Lähettäkää toisillenne tuhmia kuvia kesken päivän. Töihin saa aivan uutta puhtia!
 12. Varatkaa kalentereistanne aika erityiselle luksusseksille
 13. Nakuilkaa enemmän yhdessä – nakuilu johtaa helpommin rakasteluun.
 14. Menkää yhdessä ostoksille seksikauppaan tai surffatkaa sellaiseen netissä. Voitte saada uusia ideoita ja virikkeitä.
 15. Leikitelkää aistien kanssa ”poistamalla” yksi aisti, esimerkiksi sitomalla silmät.
 16. Yrittäkää Suurta Loppuhuipennusta, eli samanaikaista orgasmia.
 17. Pidättele hengitystäsi orgasmin aikana – huhujen mukaan tämä voimistaa orgasmia. 
Skylla

17 uutta asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Minä olisin ehdottanut höyrytettyjä nakkeja kystän eli kypsän sipulin kanssa. Toinen idea olisi etunojapunnerrukset takaperin kerien. Sitten voisi aina piereskellä kilpaa. Mikään ei latista romantiikkaa ja vetovoimaa paremmin kuin perusteellinen tutustuminen toisen ihmisen tapoihin kaivella nenää tai korvia, nautiskella eli syödä leikkaamiansa varpaankynsiä tai varvasvälimuhennosta sati päätellä pierun hajusta, että vaimo on näköjään syönyt taas liian raakaa kaalia, kun haaveilee vegaaniudesta...
Lue kommentti