Me Naiset
|
Virpi Salmi
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tiesitkö, että on yhtäaikaa mahdollista lukea hyvää kirjaa ja hyviä seksikohtauksia.

Ei sillä, etteikö 50 Shades -tyyppisissä kirjoissa olisi vahvuutensa, mutta fakta on, että kun on lukenut yhden 50 Shades -seksikohtauksen, on lukenut ne kaikki. Sellaista se porno on, toistoa.

Mutta seksi oikeassa kirjallisuudessa on paljon vaihtelevampaa, ja eikö vaihtelu tässä asiassa ole ainakin kolmanneksi tärkein pointti.

Joka tapauksessa, mene kirjastoon ja etsi nämä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juha Seppälä: Super Market (Wsoy, 1991). Helsingin Sanomat kuvaili aikanaan teosta "riettaaksi ja kömpelöksi anaali- ja panojuttujen kokoelmaksi". Jes!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teija Niemi: Striptease (Tammi, 1991). Seksahtavan novellikokoelman mieleenpainuvimmassa tekstissä haaveillaan, millaista olisi rakastella todella, todella lihavan miehen kanssa.

Ralf Königin sarjakuvat. Saksalaisen Königin homosarjikset ovat sekä hauskoja että kiinnostavia sillä tavalla. Esimerkiksi Vapautunut mies (Like 1993) on klassikko.

Markiisi de Sade: Sodoman 120 päivää (muun muassa Love-kirjat 1989). Tähän ne 50 Shadesitkin etäisesti perustuvat. Vuonna 1785 kirjoitettu ja vuonna 1904 ensimmäisen kerran julkaistu irstailuklassikko kertoo törkeistä orgioista syrjäisessä linnassa.

Henry Miller: Kravun kääntöpiiri (Gummerus 1962). Miller on myös rakkauden tekojen kuvauksen klassikko. Aikoinaan kirjan ilmestyttyä Jyväskylän raastuvanoikeus takavarikoi oikeusministeriön käskystä teoksen epäsiveellisenä. Nythän sitä taas saa.

Raisa Lardot: Eläimellisiä tarinoita (Wsoy 2006). Tätä kehtaa lukea tädin luonakin. Kiihkeimmässä kohtauksessa vain vähän lipaistaan "osteria".

Riitta Uosukainen: Liehuva liekinvarsi (Wsoy 1996). Kauan ennen 2000-luvun pääministerin uuniperunamieltymysten paljastuksia eduskunnan puhemies kertoi muistelmissaan, kuinka kotona vesisänky loiskuaa.

Lue myös:

A Girl Walks into a Bar -kirjan arvio: Pikkareilla vai ilman?

Fifty Shades of Grey -elokuva rikkoi ennätyksiä jo ennen ensi-iltaansa

Suosittu muusikko: Näin pysyt seksikkäänä 20 vuotta pidempään

Sisältö jatkuu mainoksen alla