Teemu Selänteen (kesk.) vaimo Sirpa Selänne on Sotshin olympialaisissa kannustamassa miestään. Kuva Reuters
Teemu Selänteen (kesk.) vaimo Sirpa Selänne on Sotshin olympialaisissa kannustamassa miestään. Kuva Reuters

– Olympialaiset eivät ole mikään seurustelu- tai lomanviettopaikka, kokenut jääkiekkovalmentaja Sakari Pietilä sanoo.

Suomen jääkiekkojoukkue kohtaa tänään (19.2.) Venäjän Sotshin olympialaisten puolivälierissä. Pelin panoksena on paikka mitalipeleihin.

Monella pelaajalla on kisoissa puoliso mukana, esimerkiksi Teemu Selänteen vaimo Sirpa Selänne ja Lauri Korpikosken tyttöystävä Janni Hussi ovat tukemassa miehiään. Ennen matsia puolisoiden tuesta ei kuitenkaan ole hyötyä, sillä Janni Hussi kertoi aamulla Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa, että pelaajat viettävät peliä edeltävän yön erillään vaimoistaan ja tyttöystävistään.

Kokenut jääkiekkovalmentaja Sakari Pietilä vahvistaa pelaajien selibaattisäännön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se on ihan yleinen linja. Olympialaiset eivät ole seurustelu- tai lomanviettopaikka. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, Pietilä sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pietilä on kuullut, että esimerkiksi Italian jalkapallomaajoukkue on pantu MM-kisoissa jopa kolmen viikon selibaatille, muttei itse kannata pitkiä selibaattisääntöjä.

– Noin pitkät selibaatit ovat naurettavia!

"Selibaatin vaikutus yksilöllistä"

Seksologi Jukka Virtasen mukaan vakavasti otettavia tieteellisiä tutkimuksia siitä, onko selibaatista hyötyä ennen tärkeää urheilusuorisusta, ei ole tehty. Hän kuitenkin arvelee, että selibaatin vaikutus on hyvin yksilöllistä.

– Esimerkiksi entinen alppihiihtäjä ja kolminkertainen olympiavoittaja Alberto Tomba sanoi aikanaan, että hänen pitää harrastaa seksiä koko yö, jotta saisi itsensä parhaaseen terään kilpailuissa, Virtanen muistelee.

Virtasen mukaan seksin tai selibaatin vaikutukseen voi vaikuttaa myös seksin laatu.

– Jos seksi tuottaakin pettymyksiä tai eripuraa, sen vaikutus voi olla kielteinen. Mutta yleisesti en itse usko, että seksistä olisi mitään haittaakaan. Ehkä joukkuelajeissa selibaattisäännössä on kyse tasavertaisuuden ja ryhmädynamiikan säilyttämisestä joukkueessa, Virtanen arvelee.

Sakari Pietilä ennustaa, että Suomi häviää Venäjälle tänään 3–1, vaikka toivookin olevansa väärässä. Jos Pietilän ennustus toteutuu, lätkäpiireissä kannattaa harkita vakavasti, onko selibaattisääntö tarpeellinen. Jospa seksillä pärjäisikin paremmin!

Miesten jääkiekon puolivälieräottelut Venäjä-Suomi TV2:ssa klo 14.30.

Lue myös:

Onnea Pikkuleijonat! Kuinka monta Rasmusta ja Juusea Suomeen nyt syntyy?

Lue kaikki Sotshin olympialaisiin liittyvät jutut täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla