Toiveet ja toteutunut seksin määrä kohtaavat harvoin. Kuva: Shutterstock
Toiveet ja toteutunut seksin määrä kohtaavat harvoin. Kuva: Shutterstock

Sekä seksielämäänsä tyytyväisten että tyytymättömien mielestä hyviä seksikumppaneita on harvoin tarjolla – mutta suhtautuminen asiaan vaihtelee.

Stereotypia villistä, vapaata seksiä harrastavasta sinkusta elää yhä. Todellisuus on monelle yksineläjälle kuitenkin toinen.

Me Naiset kysyi hiljattain sinkuilta, kuinka tyydyttävää heidän seksielämänsä on ja kuinka usein he harrastava seksiä. Kysymykseen seksin määrästä vastasi 142 ihmistä.

Vastaajista vain kolme prosenttia kertoo harrastavansa seksiä kumppanin kanssa keskimäärin monta kertaa viikossa. Neljä prosenttia vastaajista ei ole koskaan harrastanut seksiä toisen kanssa. Vastaajista joka kuudes on petipuuhissa keskimäärin kerran tai kahdesti viikossa, ja joka viides muutaman kerran kuukaudessa. 35 prosenttia harrastaa seksiä kumppanin kanssa harvemmin kuin kerran kuukaudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sekin on tavallista, että seksin määrä vaihtelee. Yli 20 prosentilla vastaajista seksin määrä vaihtelee niin paljon, ettei mikään tietty seksikertojen määrä kuukaudessa vastaa heidän kokemustaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toiveet ja todellisuus

Moni yksineläjä valitsisi mieluiten hyvin aktiivisen seksielämän, jos sopivia seksikumppaneita löytyisi ja olosuhteet olisivat suotuisat. 

Kysymykseen siitä, kuinka usein haluaisi harrastaa seksiä, vastasi 144 ihmistä. Heistä 12 prosenttia haluaisi seksiä päivittäin ja lähes 70 prosenttia vähintään kerran viikossa, moni useamminkin. Harvemmallakin tahdilla on puolustajansa: noin neljä prosenttia vastaajista ei tunne kiinnostusta seksiin laisinkaan. 

”Oikein hyvin menee lelujen kanssa.”

Toiveet seksin määrästä ja toteutuneet seksikerrat eivät siis useinkaan kohtaa. Kyselyvastausten perusteella sillä on suuri vaikutus siihen, kuinka tyydyttäväksi seksielämä kuvataan.

Kyselyvastauksissa erottuvat ääripäät, joista toinen on seksielämäänsä erittäin tyytyväisten ryhmä. Tähän porukkaan kuuluvilla halut ja seksin määrä kohtaavat suurin piirtein tai useimmiten. Se ei tarkoita, että kaikilla erittäin tyytyväisillä olisi paljon seksiä. 

”Kuukausittain harrastan seksiä, mutta se ei ole mulle kovin tärkeä tai edes kiinnostava juttu”, eräs tyytyväinen vastaaja kirjoittaa. 

Moni erittäin tyytyväisistä nauttii myös itsetyydytyksestä täysin rinnoin. Seksi on hyvää niin yksin kuin muiden kanssakin.

”Oikein hyvin menee lelujen kanssa”, yksi vastaaja tiivistää seksielämänsä.

Valinnanvaraa vai ei?

Toinen ääripää on joukko, joka kokee seksielämänsä erittäin epätyydyttäväksi. Tähän ryhmään kuuluvilla ei pääsääntöisesti ole lainkaan seksiä toisten ihmisten kanssa. Jos seksiä on, sitä on harvoin, eikä se ole tyydyttävää.

”Olematonta”, eräs vastaaja kuvailee seksielämäänsä.

Kyselyn perusteella ero seksin todellisessa ja toivotussa määrässä selittyy paljolti sillä, että useimmat kaipaavat seksiltä jotain muuta kuin pelkkää fyysistä toimenpidettä kenen tahansa kanssa. Seksin puute voi johtua esimerkiksi siitä, ettei pidä yhden illan jutuista, ei nauti seksistä ilman tunnesidettä tai ei halua etsiä humalaista seksiseuraa baarista. 

”Varattuja miehiä olisi paljonkin tarjolla.”

”Sooloseksiä harrastan säännöllisesti, mutta seksipartnereita ei ole viime vuosina juuri ollut, koska sopivia miehiä on vaikea löytää”, toteaa vastaaja, joka on seksielämäänsä melko tyytymätön.

Edellisestä vastauksesta käy ilmi olennainen ero melko tyytymättömien ja melko tyytyväisten vastaajien välillä. Siinä missä tyytymätömän mielestä sopivia kumppaneita ei löydy, tyytyväinen analysoi olevansa itse tarkka siitä, kenen kanssa lähtee vällyjen väliin.

”On omasta aktiivisuudesta kiinni, kuinka paljon seksiä saisi. Vakituisia seksikumppaneita on pari ja lisääkin saisi, mutta iän myötä olen muuttunut entistä ronkelimmaksi. Varattuja miehiä olisi paljonkin tarjolla”, kirjoittaa seksielämäänsä melko tyytyväinen vastaaja.

Vierailija

Saariselän saamaton kirjoitti:
- MItä yhteistä on Sinkulla ja Varatulla?

- Kumpikin luulee että toinen saa useammin..

Suosittelenkin sitoutuneena antautumaan useamman, olethan valinnut kumppanisi itse ;) 
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla