Hetki itselle voi tehdä monella tavalla hyvää. Kuva: Shutterstock
Hetki itselle voi tehdä monella tavalla hyvää. Kuva: Shutterstock

Seksilelujen käyttö voi edistää seksuaalista hyvinvointia ja itsetuntemusta. 40-vuotias naispuolinen testaaja halusi selvittää, mitä hyötyjä tai mahdollisia haittoja klitoriskiihottimen käytöstä voi seurata.

”Olin aluksi erittäin epäileväinen, kun sain käteeni parinsadan euron klitoriskiihottimen. Womanizer w500 on kuulemma oman alansa Rolls-Royce. Iso mötikkä mahtui juuri ja juuri käteeni. Kun painoin laitteen imutehon täysille ja testasin sitä käteeni, sain vain pienen tuntuman sormenpäähän.

Tämänkö kosketuksen avulla minun, keski-ikäisen naisen, pitäisi saada orgasmi? Tai ainakin seksuaalista nautintoa?

Laite lupaa orgasmeja jo muutamassa minuutissa, ja sitä on hehkutettu vuosia kansainvälisessä mediassa. Entäpä jos käyttäjä ei lainkaan tykkää suorasta kosketuksesta klitorikseen, vaan kaipaa myös perinteistä yhdyntää ja kokonaisvaltaista kosketusta?

Testivälineeni jujun pitäisi olla imemistä muistuttava toiminto. Menen selälleni makuulle ja kokeilen pienintä imutehoa. Se aiheuttaa vilunväreitä, vaikka teho on todella vaisu.

Tuntemusta on vaikea kuvailla: se ei matki mielestäni imemistä, mutta ei ole tyypillistä hieromasauvatärinääkään. 

 

 

Kun säädän tehoja kovemmaksi, kehoni alkaa reagoida. Alapäässä tuntuu edelleen hassulta, mutta alan rentoutua ja tunnen jo pienenpientä mielihyvää. Painelen välillä laitetta kämmenelläni ja pyörittelen sitä, koska klitoriksen huppua parempi kosketuspaikka on kuulemma sivukohdat, noin kello olisi yhden kohdalta.

Ensimmäisellä kerralla orgasmin saaminen kestää 15 minuuttia. Se on maksimiaika, jota suositellaan yhden alueen stimulointiin – ja minusta aivan liian pitkä aika yksinkertaisen seksilelun käyttöön. Huipputuntemus jää vaisuksi. Mutta en valita: en välttämättä haluaisi saadakaan orgasmia minuutissa, se tuntuisi liian nopealta. Näin olen ainakin aina aiemmin ajatellut.

Seuraavana päivänä huomaan jo odottavani hetkeä uuden lelun kanssa. Kun pääsen töistä kotiini, laitan lempimusiikkiani soimaan ja otan aikaa itselleni. Tuntemus muistuttaa edelleen erikoista painetta, mutta tällä kertaa laite toimii kuitenkin vikkelämmin. Huippu on kuitenkin edelleen laimea. Mietin, olenko niin stressaantunut töistä tai jopa lelun testaamisesta, että en saa kokemuksesta enempää irti.

”Miksi käyttäisin painetta muodostavan klitoriskiihottimen kanssa liukuvoidetta?”

Kolmantena päivänä kuulen, että klitoriksen kiihottamiseen kannattaakin käyttää liukuvoidetta. Mitä? En ole käyttänyt liukkaria koskaan aiemminkaan, en edes seksikumppaninikaan kanssa. Miksi käyttäisin liukuvoidetta laitteen kanssa?

Päätän kuitenkin kokeilla, ja minkä eron se tuokaan! Stimulaatio toimii hetkessä.

Käytän pientä luksusvekotinta aluksi joka ilta. Seuraavalla viikolla otan sen käyttöön aamuisinkin – ja saan aamutohinoihin lisää virtaa. Aikaa menee muutama minuutti lisää, mutta pystyn ottamaan lelun suihkuun mukaan tai lukemaan sähköpostit sängyssä samalla, kun se hoitaa tehtävänsä.

Yllättyneenä tajuan, että tämän laitteen kohdalla olen koko ajan valmis ottamaan lisää nautintoa vastaan. Muutaman minuutin tauko, ja olen valmis uudestaan – mutta vain, jos olen käyttänyt liukuvoidetta. Ilman sitä orgasmi on huomattavasti vaikeampi saada, enkä voisi edes kuvitella peräkkäistä käyttökertaa.

Kymmenentenä päivänä voin myöntää: en taida luopua liukuvoiteesta ikinä.”