Hiukan entistä parempi seksielämä voi olla yhden silmiä avaavan vinkin päässä. Kuva: Shutterstock
Hiukan entistä parempi seksielämä voi olla yhden silmiä avaavan vinkin päässä. Kuva: Shutterstock

Kaipaatko potkua sooloseksiin tai lisää lämpöä ruuhkavuosiin? Jatka lukemista.

Seksuaalisuus on sen verran moniulotteinen elämänalue, ettei seksielämä välttämättä nouse uusiin sfääreihin yksinkertaisella kikka kolmosella. Joskus asiantuntijan näkemys tai samassa tilanteessa olleen ihmisen kokemus voi kuitenkin avata silmiä. Siksi kokosimme 10 seksielämään liittyvää toivetta ja neuvot, joiden avulla toive voi toteutua.

Haluaisin...

Saada orgasmeja myös kumppanini kanssa.

Orgasmin puutteessa ei välttämättä ole kyse kumppanin taitojen puutteesta. Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström on neuvonut, että ennen kumppanin tekniikoiden pohtimista kannattaa kiinnittää huomiota näihin asioihin:

 1. Orgasmin saamisessa tärkeintä on, että kokee itse asian tärkeäksi, eikä unohdu epäitsekkyyteen.
 2. Jos ei pidä itseään kauniina ja haluttavana, nauttiminen ei välttämättä onnistu.
 3. Lauetakseen täytyy pystyä päästämään irti kontrollista.

Piristää väsähtänyttä seksielämää parisuhteessa.

Testatkaa simppeliä seitsemän päivän seksihaastetta tai seksuaaliterapeutin laatimaa kuuden viikon ohjelmaa.

Lue myös: Nuupahtanut seksielämä kuntoon kahdessa viikossa! Lue Saaran ja Esan seksipäiväkirja

Saada voimakkaampia orgasmeja.

Nautintoa voi kasvattaa pitkittämällä orgasmia, eli laskemalla tietoisesti kierroksia ennen laukeamista. Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen mukaan hengitteleminen, pysähtyminen tai asennon vaihtaminen voi auttaa vähentämään kiihottumista sen verran, että orgasmi pitkittyy. Neuvo toimii niin yksin kuin kumppanin kanssakin.

Kun kysyimme Me Naisten lukijoilta hyviksi todettuja vinkkejä voimakkaampiin orgasmeihin, esiin nousivat apuvälineet ja mielikuvitus.

Oppia puhumaan seksistä luontevasti.

Keneltä tahansa kysyykin, puhumista pidetään yleensä patenttiratkaisuna seksi- ja rakkauspulmiin. Mutta mikä neuvoksi, jos ajatuskin seksistä puhumisesta saa suun kuivumaan Saharaksi? Oma rakas ei seksuaaliterapeutti Anna Kolsterin mukaan välttämättä ole se ihminen, jonka kanssa seksistä jutustelu kannattaa aloittaa. Seksuaaliterapeutti tai ystävä voi olla paineettomampi juttukaveri.

Kun kumppanin kanssa puhumiseen päästään, Kolster neuvoo lähestymään seksiin liittyviä aiheita positiivisesti ja varomaan loukkaamasta kumppanin tunteita.

Löytää uutta potkua sooloseksiin.

Piristäisivätkö seksivalmentajan laatimat masturbointitekniikat, lukijoiden hyviksi havaitsemat itsetyydytysvinkit tai vibraattoritestin tulokset?

Lue myös: Käytin vibraattoria 2 viikon ajan – moni yllättävä asia elämässäni muuttui

Päästä eroon orgasmien teeskentelemisestä.

Hups. Tuliko feikattua orgasmi hyvässä tarkoituksessa? Jos oikean orgasmin saavuttaminen ja teeskentelyn lopettaminen kiinnostaa, kliinisen seksologin Tarja Sandbergin vinkit voivat olla avuksi: keskity, rentoudu ja päästä irti kontrollista.

Jos pelkäät kumppanin tunteiden loukkaamista, Sandberg kehottaa lukemaan seksiin liittyvän kirjan tai artikkelin, kertomaan siitä kumppanille ja ehdottamaan, että kokeilisitte jotakin uutta tapaa harrastaa seksiä. Silloin tuntuu luonnolliselta, että orgasmia joutuu hieman hakemaan.

Kokeilla kolmen kimppaa.

Ryhmäseksi voi olla upea kokemus tai katastrofi. Jotta jälkimmäinen tilanne vältetään, kaikkien osapuolten pitää olla kiinnostuneita toisistaan, turvasana on hyvä olla mietittynä ja alkoholia on syytä ottaa hillitysti, jos ollenkaan. Kimppakivaa kokeilleiden mukaan on myös hyvä varautua siihen, että kokeilu herättää yllättäviä tunteita ja että kaikille ei riitä tekemistä koko ajaksi.

Päästä yli petetyksi tulemisesta.

On tavallista, että uskottomuudesta yli pääseminen vie runsaasti aikaa, eikä seksi maistu ollenkaan tai ainakaan samalta. Kun pahimmasta vaiheesta on selvitty, kannattaa Elina Tanskasen mukaan pohtia, voiko uskottomuudella rikottua parisuhdesopimusta uusia tai päivittää. Jos parin seksuaaliset halut ja mieltymykset ovat kovin erilaiset, avoin suhde saattaa olla ratkaisu.

Lue myös: Parisuhde paremmaksi! Rakkaussopimukseen kirjataan kotityöt, seksi, raha-asiat ja erityistoiveet

Päästä eroon seksiin liittyvästä jännittämisestä.

Kaikenikäiset jännittävät seksiä erityisesti uuden kumppanin kanssa, seksuaaliterapeutti Oona Turunen lohduttaa. Turusen mukaan paras keino jännityksen lievittämiseen on kumppanin kanssa puhuminen. Sekin on hyvä muistaa, ettei seksiin tai varsinkaan yhdyntään pitäisi olla tulipalokiire.

Ehtiä ja jaksaa harrastaa seksiä ruuhkavuosina.

Vaikea tehtävä, muttei mahdoton. Pienten lasten äidin testatut ja toimiviksi havaitut vinkit sisältävät muun muassa saunan lämmitystä ja kuiskuttelua. Parikymmentä vuotta parisuhteessa ollut perheenäiti taas vähensi työntekoa, alkoi lukea eroottista kirjallisuutta ja sanoi lapsille, ettei äidin ja isän makuuhuoneeseen tulla koputtamatta.

Mihin muuhun seksiin liittyvään asiaan kaipaisit vinkkejä? Kerro kommenteissa!

Hyväilyseksi – jota aikaisemmin saatettiin pettingiksikin kutsua – on taas täällä.

Onko pussailu, halailu ja koskettaminen seksiä? Kyllä, sanovat seksuaalisuuden ammattilaiset. Väestöliiton mukaan hyväilyseksiä halutaan yhä enemmän tuoda yleiseksi seksin harrastamisen muodoksi seksuaalikasvatuksen kautta. 

Hyväilyseksi, eli englantilaisittain petting, on kehon hyväilyä yksin tai kumppanin kanssa. Se on toiseen tutustumista ja nautinnon tuottamista.

Lue myös: Erikoisin seksikokemus uuden ihmisen kanssa – 10 tarinaa

Väestöliiton seksuaaliterapeutti Jonna Pietikäinen kertoo, että seksuaalivalistuksessa ollaan pyristelemässä eroon yhdyntäkeskeisyydestä. Seksin käsite laajenee jatkuvasti ja seksuaalikasvatus muuttuu.

– Seksiä on pidetty pitkään yhdyntäkeskeisenä, ja muunlainen nautinnon tuottaminen on unohdettu. Seksin on ajateltu sijaitsevan genitaaleissa.

”Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.”

Pietikäinen muistuttaa, että kehossa on paljon muitakin herkkiä alueita ja kohtia genitaalien lisäksi. Iho on herkkä ja kaipaa kosketusta.

Kenelle hyväilyseksi sitten sopii? Pietikäisen mukaan tietysti kaikille, mutta siitä on erityistä apua erilaisiin seksielämän haasteisiin. Hyväilyseksi on aikuisille sopiva seksin muoto, vaikka siitä on totuttu puhumaan nuorten kanssa.

– Hyväilyseksi sopii pariskunnille, joilla on esimerkiksi halun puutetta. Hyväilyseksiä kannattaa kokeilla myös silloin, jos on vaikeutta saada orgasmia.

– Kehoa herätellään ensin kosketuksen kautta, eikä mennä heti genitaaleille. Pysähtyminen kehon äärelle ja seksin lähtöpisteeseen palaaminen on äärimmäisen tärkeää, Pietikäinen sanoo.

Kun seksi muuttuu arkiseksi, on aika heittäytyä luovaksi.

Jokaisen parin kannattaa ainakin kerran luoda yksi seksin bucket list. Kun seksi muuttuu arkiseksi tai ideat ovat vähissä, bucket listilta saa helposti lisää virikettä sänkyyn. Siksi mekin kokosimme aiemmin 20 vinkin listan asioista, joita kannattaa kokeilla sängyssä.

Mutta mitä tehdä, kun kaikki edelliset on jo kokeiltu? No tietenkin testata jotain uutta!

Näistä vinkeistä voi napata seksiin aivan uutta vauhtia omien rajojen puitteissa:

”Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.”

 1. Katsokaa pornoa yhdessä. Valitkaa kumpikin mieluiset videot, jotka katsotte. Saatte varmasti aikaan keskustelua ja ehkäpä jotain muutakin.
 2. Kokeilkaa sadan eri seksiasennon haastetta.
 3. Katsokaa toistenne masturbointia. Yksityisestä tulee yhteistä, mikä on äärimmäisen kiihottavaa.
 4. Yrittäkää yhdessä saada nainen ejakuloimaan. Googlettelemalla löytyy erilaisia ohjevideoita naisen ejakulaatioon. 
 5. Kokeilkaa pepputappeja seksin aikana. Pepputapit antavat yhdyntään lisää tuntoa.
 6. Harrastakaa intiimiä seksiä kylvyssä tai poreammeessa.
 7. Jääpalaleikki tekee esileikistä ohjelmanumeron.
 8. Metsässä luonnon helmassa harrastettu seksi on äärimmäisen romanttista. Kunhan muistaa viltin pepun alle.
 9. Menkkaseksi on asennekysymys ja todellinen mahdollisuus.
 10. Kokeilkaa rohkeasti roolileikkiä, jossa toinen on alistava ja toinen alistuva. Vaihtakaa rooleja.
 11. Lähettäkää toisillenne tuhmia kuvia kesken päivän. Töihin saa aivan uutta puhtia!
 12. Varatkaa kalentereistanne aika erityiselle luksusseksille
 13. Nakuilkaa enemmän yhdessä – nakuilu johtaa helpommin rakasteluun.
 14. Menkää yhdessä ostoksille seksikauppaan tai surffatkaa sellaiseen netissä. Voitte saada uusia ideoita ja virikkeitä.
 15. Leikitelkää aistien kanssa ”poistamalla” yksi aisti, esimerkiksi sitomalla silmät.
 16. Yrittäkää Suurta Loppuhuipennusta, eli samanaikaista orgasmia.
 17. Pidättele hengitystäsi orgasmin aikana – huhujen mukaan tämä voimistaa orgasmia. 
Skylla

17 uutta asiaa, joita kannattaa kokeilla sängyssä

Minä olisin ehdottanut höyrytettyjä nakkeja kystän eli kypsän sipulin kanssa. Toinen idea olisi etunojapunnerrukset takaperin kerien. Sitten voisi aina piereskellä kilpaa. Mikään ei latista romantiikkaa ja vetovoimaa paremmin kuin perusteellinen tutustuminen toisen ihmisen tapoihin kaivella nenää tai korvia, nautiskella eli syödä leikkaamiansa varpaankynsiä tai varvasvälimuhennosta sati päätellä pierun hajusta, että vaimo on näköjään syönyt taas liian raakaa kaalia, kun haaveilee vegaaniudesta...
Lue kommentti