Hiukan entistä parempi seksielämä voi olla yhden silmiä avaavan vinkin päässä. Kuva: Shutterstock
Hiukan entistä parempi seksielämä voi olla yhden silmiä avaavan vinkin päässä. Kuva: Shutterstock

Kaipaatko potkua sooloseksiin tai lisää lämpöä ruuhkavuosiin? Jatka lukemista.

Seksuaalisuus on sen verran moniulotteinen elämänalue, ettei seksielämä välttämättä nouse uusiin sfääreihin yksinkertaisella kikka kolmosella. Joskus asiantuntijan näkemys tai samassa tilanteessa olleen ihmisen kokemus voi kuitenkin avata silmiä. Siksi kokosimme 10 seksielämään liittyvää toivetta ja neuvot, joiden avulla toive voi toteutua.

Haluaisin...

Saada orgasmeja myös kumppanini kanssa.

Orgasmin puutteessa ei välttämättä ole kyse kumppanin taitojen puutteesta. Erityistason seksuaaliterapeutti Marja Kihlström on neuvonut, että ennen kumppanin tekniikoiden pohtimista kannattaa kiinnittää huomiota näihin asioihin:

  1. Orgasmin saamisessa tärkeintä on, että kokee itse asian tärkeäksi, eikä unohdu epäitsekkyyteen.
  2. Jos ei pidä itseään kauniina ja haluttavana, nauttiminen ei välttämättä onnistu.
  3. Lauetakseen täytyy pystyä päästämään irti kontrollista.

Piristää väsähtänyttä seksielämää parisuhteessa.

Testatkaa simppeliä seitsemän päivän seksihaastetta tai seksuaaliterapeutin laatimaa kuuden viikon ohjelmaa.

Lue myös: Nuupahtanut seksielämä kuntoon kahdessa viikossa! Lue Saaran ja Esan seksipäiväkirja

Saada voimakkaampia orgasmeja.

Nautintoa voi kasvattaa pitkittämällä orgasmia, eli laskemalla tietoisesti kierroksia ennen laukeamista. Erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskasen mukaan hengitteleminen, pysähtyminen tai asennon vaihtaminen voi auttaa vähentämään kiihottumista sen verran, että orgasmi pitkittyy. Neuvo toimii niin yksin kuin kumppanin kanssakin.

Kun kysyimme Me Naisten lukijoilta hyviksi todettuja vinkkejä voimakkaampiin orgasmeihin, esiin nousivat apuvälineet ja mielikuvitus.

Oppia puhumaan seksistä luontevasti.

Keneltä tahansa kysyykin, puhumista pidetään yleensä patenttiratkaisuna seksi- ja rakkauspulmiin. Mutta mikä neuvoksi, jos ajatuskin seksistä puhumisesta saa suun kuivumaan Saharaksi? Oma rakas ei seksuaaliterapeutti Anna Kolsterin mukaan välttämättä ole se ihminen, jonka kanssa seksistä jutustelu kannattaa aloittaa. Seksuaaliterapeutti tai ystävä voi olla paineettomampi juttukaveri.

Kun kumppanin kanssa puhumiseen päästään, Kolster neuvoo lähestymään seksiin liittyviä aiheita positiivisesti ja varomaan loukkaamasta kumppanin tunteita.

Löytää uutta potkua sooloseksiin.

Piristäisivätkö seksivalmentajan laatimat masturbointitekniikat, lukijoiden hyviksi havaitsemat itsetyydytysvinkit tai vibraattoritestin tulokset?

Lue myös: Käytin vibraattoria 2 viikon ajan – moni yllättävä asia elämässäni muuttui

Päästä eroon orgasmien teeskentelemisestä.

Hups. Tuliko feikattua orgasmi hyvässä tarkoituksessa? Jos oikean orgasmin saavuttaminen ja teeskentelyn lopettaminen kiinnostaa, kliinisen seksologin Tarja Sandbergin vinkit voivat olla avuksi: keskity, rentoudu ja päästä irti kontrollista.

Jos pelkäät kumppanin tunteiden loukkaamista, Sandberg kehottaa lukemaan seksiin liittyvän kirjan tai artikkelin, kertomaan siitä kumppanille ja ehdottamaan, että kokeilisitte jotakin uutta tapaa harrastaa seksiä. Silloin tuntuu luonnolliselta, että orgasmia joutuu hieman hakemaan.

Kokeilla kolmen kimppaa.

Ryhmäseksi voi olla upea kokemus tai katastrofi. Jotta jälkimmäinen tilanne vältetään, kaikkien osapuolten pitää olla kiinnostuneita toisistaan, turvasana on hyvä olla mietittynä ja alkoholia on syytä ottaa hillitysti, jos ollenkaan. Kimppakivaa kokeilleiden mukaan on myös hyvä varautua siihen, että kokeilu herättää yllättäviä tunteita ja että kaikille ei riitä tekemistä koko ajaksi.

Päästä yli petetyksi tulemisesta.

On tavallista, että uskottomuudesta yli pääseminen vie runsaasti aikaa, eikä seksi maistu ollenkaan tai ainakaan samalta. Kun pahimmasta vaiheesta on selvitty, kannattaa Elina Tanskasen mukaan pohtia, voiko uskottomuudella rikottua parisuhdesopimusta uusia tai päivittää. Jos parin seksuaaliset halut ja mieltymykset ovat kovin erilaiset, avoin suhde saattaa olla ratkaisu.

Lue myös: Parisuhde paremmaksi! Rakkaussopimukseen kirjataan kotityöt, seksi, raha-asiat ja erityistoiveet

Päästä eroon seksiin liittyvästä jännittämisestä.

Kaikenikäiset jännittävät seksiä erityisesti uuden kumppanin kanssa, seksuaaliterapeutti Oona Turunen lohduttaa. Turusen mukaan paras keino jännityksen lievittämiseen on kumppanin kanssa puhuminen. Sekin on hyvä muistaa, ettei seksiin tai varsinkaan yhdyntään pitäisi olla tulipalokiire.

Ehtiä ja jaksaa harrastaa seksiä ruuhkavuosina.

Vaikea tehtävä, muttei mahdoton. Pienten lasten äidin testatut ja toimiviksi havaitut vinkit sisältävät muun muassa saunan lämmitystä ja kuiskuttelua. Parikymmentä vuotta parisuhteessa ollut perheenäiti taas vähensi työntekoa, alkoi lukea eroottista kirjallisuutta ja sanoi lapsille, ettei äidin ja isän makuuhuoneeseen tulla koputtamatta.

Mihin muuhun seksiin liittyvään asiaan kaipaisit vinkkejä? Kerro kommenteissa!