Intohimoa. Erotiikkaa. Hyttysenpaukamia. Näin toteutuu rakkauden kesä.

Ulkoilmaseksi

Mies katsoo neitokaiseen merkitsevästi. Tanssipaikan humu jää taakse, kun he poistuvat kisaillen tyhjään latoon. Nainen kainostelee aluksi, mutta pian heinät antavat periksi selän alla. Mies kuiskailee korvaan, ja sitten kuva hämärtyy...

Keskikesä, heinälato, kaurapelto ja taivaalla lipuvat pilvet ovat suomalaisen seksin avainkuvastoa, ainakin Suomi-filmeissä. Maalaismaisema on vähän erilaista kuin 50-luvulla, mutta juhannustansseista voi vieläkin poistua luonnon helmaan sekstaamaan.
 

Käyttäjä kertoo:

”Olimme viettämässä mökkijuhannusta kaveriporukalla, ja jossain vaiheessa sain poikaystäväni kanssa kuningasidean soudella syrjäiseen saareen sekstailemaan. Haahuilimme veneellä ympäri järveä, kunnes löysimme aution kaistaleen, johon uskalsimme rantautua.

Seksi meni kilpajuoksuksi verenimijöiden kanssa. Rannassa pörräsi järkyttävä määrä hyttysiä. Jyystäminen oli kuitenkin pakko suorittaa loppuun, kun sitä varten oltiin tultu. Loppujuhannuksen pakarat olivat paukamilla.” Jenni, 30

Ota huomioon:

– Eläimistö/kasvillisuus. Tarkista lemmenkeidas muurahaispolkujen, nokkosten ja käpyjen varalta. Karhut pysyvät turvallisella etäisyydellä, jos ihminen pitää vähänkin ääntä maastossa.

– Muuttuva maaseutu. Perinteiset heinäladot ovat nykyään harvassa, koska heinät pakataan pyöröpaaleiksi pellon laitaan. Muovimötiköiden romanttisuus on pomppulinnan luokkaa.
 

Salaseksi

Joka kymmenes pettää lomalla puolisoaan, julistaa lööppi.
Hyvänen aika. Ei kai minun puolisoni? Pitäisikö sitä kokeilla itsekin?
 

Käyttäjä kertoo:

”Kesäleskeys, aijai sitä aikaa. Vanha suola alkoi toissa kesänä lähettää yllättäen sähköpostia. Oma mies lomaili muualla vain pari viikkoa, joten romanssin kanssa tuli kiire. Meilailuun ja virittelyyn meni viikko ja tapaaminen jäi pariin viimeiseen päivään. Seksin kanssa ei ehditty päästä mihinkään mahtaviin sfääreihin, mutta kiihkeämpää se kyllä oli kuin vakisuhteessa.

Ongelmaksi muodostui suhteen katkaisu. Olisin halunnut toisaalta säästää kakun, toisaalta syödä sen. Loppusaldoksi jäi pelkkää hankaluutta: ensin salarakas sai tarpeekseen, sitten oma mies meinasi lähteä kun hädissäni tunnustin hänelle vähän liikaa. Jälkipyykkiä pestiin vuosi.” Annu, 38

Ota huomioon:

– Salailu vie aikaa ja energiaa, ja silti jää vahingossa väärän dödön tuoksu ihoon tai aukko alibiin.
– Oletko valmis eroamaan puolisostasi? Saattaa olla pakko, jos jäät kiinni. Eron jälkeen ihana kesäheila voi paljastua varsinaiseksi urpoksi, jonka kanssa ei haluakaan parisuhteeseen.
 

Spesiaaliseksi

Uimaranta, puisto, baarin vessa, lentokone, hissi, valtatien levähdyspaikka, tanssilava, kylpylän poreallas, juna, sovituskoppi, yökerho, hotellin aula, K-kaupan parkkipaikka, työpaikan kopiohuone...

Maailma on täynnä julkisia paikkoja, joissa mielikuvitukseton tekee vain sitä, mihin ne on tarkoitettu. Joka kolmas suomalainen haluaa kuitenkin harrastaa julkisissa paikoissa myös seksiä (MTV3:n seksitutkimus 2010).
 

Käyttäjä kertoo:

”Olin aloittanut pari kuukautta aiemmin seurustelun nykyisen mieheni kanssa, kun sain kesän alennusmyynneissä päähänpiston harrastaa seksiä vaatekaupan pukukopissa.

Mieheni oli sovittamassa housuja, kun ängin verholla varustettuun koppiin sisälle ja ehdotinasiaa.

Mies luuli, että olen aikaisemminkin harrastanut julkista seksiä ja varmaan suostui siksi,  ettei olisi nynnympi kuin joku entinen. Todellisuudessa edellinen suhteeni oli seksin suhteen täysin kuollut. En ole koskaan korjannut tätä väärinkäsitystä.

Seksi pukukopin nahkajakkaralla kesti ehkä neljä minuuttia. Sovituskoppien ulkopuolella oli hirveä jono ja tunsin itseni ihan mahtavaksi. Suhteen ensimmäisenä vuonna harrastimme seksiä pari kertaa muillakin yleisillä paikoilla, mutta sittemmin homma on hyytynyt makuuhuonetasolle.” Sara, 28

Ota huomioon:

Rikoslain 17. luku, 21. artikla:
– Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen voi aiheuttaa sakot.
– Onko noloa jäädä kiinni jostain pallomerestä, onko?
 

Pakkoseksi

Lomalla kuuluu harrastaa rentoutunutta, hyvää seksiä vähintään kolme kertaa viikossa! Väitteestä ei pääse eroon, koska kaiken maailman lehdet julkaisevat joka kesä seksijuttuja. Katsokaa vaikka.

Oikeasti suomalaisten elämä ei keskimäärin ole jatkuvaa erotiikkaa. Kondomivalmistaja RFSU:n teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan vain kahdeksan  prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä monta kertaa viikossa – kolmasosa vain muutaman kerran kuukaudessa.

Seksuaaliterapeutti Anu Suomelan mukaan kesän tulon huomaa siitä, että terapiaan on ruuhkaa. Suomela arvelee, että loman alla parisuhde kriisiytyy helposti, kun aletaan riidellä lomasuunnitelmista. Kesällä keskinäistä aikaa on normaalia enemmän, ehkä liikaakin. Siipan naama alkaa helposti hermostuttaa, kun sitä joutuu yhtäkkiä katselemaan aamusta iltaan.

Tyypillinen syy terapiaan tuloon on Suomelan mukaan mielikuva siitä, että normaalin ihmisen pitää haluta seksiä tietty määrä viikossa.

– Kaikki standardit ja vertailut ovat kamalia. Ihminen saa olla
ilman seksiä, jos ei huvita. Jos postimerkkeily tai auton rassaaminen kiinnostaa enemmän, niin siitä vaan! Ei naapurillakaan aina niin lystiä ole.

 

Hissiin ja kymppikerhoon?

Miten hissin saa pysähtymään kerrosten väliin?
Vanhoissa, 60–70-luvun hisseissä on mahdollisuudet yksityiseen seksiin, koska niiden hissikorissa on seis-nappi. Turvatekniikan keskuksen hissiasiantuntija Sakari Hatakan mukaan nappi on pakollinen turvalaite hissityypeissä, joissa ovien väliin voi jäädä jotain. Nappi on käyttäjäystävällinen: kun hissin pysäyttää kerrosten väliin, se lähtee uudestaan liikkeelle vain korista käsin.

Uusimmissa, automaattiovellisissa hisseissä seis-toiminto on harvinaistunut, mutta nykyhissitkin voivat juuttua vikatilanteissa kerrosten väliin. Hatakan tietoon on tullut tapauksia, joissa hissi on otettu eroottiseen käyttöön korjausta odotellessa.

Kuuluvatko kaikki muut kymppikerhoon paitsi minä?
Eivät. Kymppikerhoon pääsee, jos harrastaa seksiä lentokoneessa, mutta kotimaisen lentoyhtiön työntekijät epäilevät koko kerhoa legendaksi:

– Jos on asioinut lentokoneen vessassa, on ehkä huomannut,
että seksi siellä saattaisi olla teknisesti melko vaikeaa.
Kansainvälisellä kerholla on kuitenkin sivusto (milehighclub.com), jossa on muun muassa kerhoonliittymisohjeet sekä lennokkaita tarinoita.

 Nyt vietetään lantionpohjalokakuuta! Vaikka lantionpohjan ”ilolihakset” ovat piilossa, niiden hyvinvoinnista on paljon hyötyä naiselle.

Lantiopohjan lihasten kuntouttaminen on harjoittelua, jonka monet naiset helposti laiminlyövät. Nehän ovat piilossa, tarvitseeko niitä nyt edes mihinkään, joku saattaa ajatella.

Vaan tiesitkö, että vaginaa voi ja kannattaa treenata samoilla metodeilla kuin esimerkiksi hauista? Lajia kutsutaan vaginapainonnostoksi, joka tarkoittaa eri painoisten ja muotoisten geishakuulien nostamista lantiopohjan lihaksilla. 

Naisten fysioterapeutti Sari Vannas kertoo, että vaginan painonnostotreeni aloitetaan isoista ja kevyistä kuulista. Lihasvoiman kehittyessä edetään pieniin, suipon mallisiin ja painavampiin kuuliin. 

”Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi.”

– Vaginapainonnostossa lienee sama idea kuin hauistreenissä, eli painoja lisätään voiman lisääntyessä. Suipompi, tamponin mallinen kuula on haastavampi jo muodon vuoksi, Vannas kertoo.

Muun muassa Rosa Meriläinen kertoi Me Naisille treenaavansa tietoisesti lantionpohjan lihaksiaan painoilla.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä, Rosa kertoo.

Voimaa orgasmeihin

Rosa Meriläinen kertoo, että vaginapainonnoston ansiosta hän on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä, Meriläinen kertoo.

Ja treenistä on todella hyötyä – myös Vannaksen mukaan. Kun lantionpohjassa on voimaa, tuntoakin on enemmän. Kun lihakset supistelevat, orgasmit on voimakkaampia ja seksi paranee. Heterosuhteessa iloa saa myös kumppani.

”Korsettialueen kuntouttaminen auttaa vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan.”

– Treenatut lantionpohjanlihakset tuntuvat hyvältä yhdynnässä myös miehelle, kun emätin supistelee ja puristaa penistä, Vannas kertoo.

Lantionpohja on osa naisen niin kutsuttua korsettialuetta. Sen kuntouttaminen auttaa lisäksi vatsalihasten erkaumaan ja pömppömahaan. Treeni auttaa myös ryhtiin ja selkäkipuihin. 

Lantionpohjan lihaskuntotreeniä voi tehdä hyvin ilman painojakin.

– Voimaharjoittelua suositellaan erityisesti synnyttäneille naisille. Synnyttäneiden naisten pitäisi aloittaa heti synnytyksen jälkeen ensimmäiset supisteluharjoitukset tunnustellen ja ilman lisäpainoja.

Vaginaakin voi vaivata ylikunto

Painonnostoharjoittelua aloittaessa on syytä olla varovainen, sillä liiallisessa jumppaamisessa on aina riskinsä.

 Jos lantionpohjan lihaksia harjoittaa liikaa, ne voivat mennä jumiin kuten muutkin lihakset.

– Kun lantionpohjalihakset menevät ylijännitystilaan, niistä tulee riesa – tila on kivulias, se voi vaikeuttaa seksiä ja  aiheuttaa virtsankarkailua, Vannas kertoo.

”Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeastikin kramppiin.”

Jos kyse on voimaharjoittelusta kuulilla, on tärkeää myös rentouttaa lihaksia.

– Harjoitusajat ovat aluksi vain muutamia minuutteja. Jos unohtaa kuulan vaginaan, lihakset voivat mennä nopeasti kramppiin. 

Vannas muistuttaa, että lantiopohjan lihaksia treenatessa ei pidä harjoitella pelkkää kestävyyttä, vaan myös nopeutta ja maksimivoimaa. Vaginapainonnosto kehittää erityisesti kestävyyttä. 

– Vaginapainonnoston mieltäisin helpoksi tavaksi harjoittaa lihaksia. Siihen ei tarvitse varata omaa aikaa, vaan harjoittelua voi tehdä missä vaan, esimerkiksi kotihommia tehdessä, Vannas sanoo.

Kuula kehiin ja jumpalle siis!

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku, tietää seksuaalisesti älykäs tyyppi.

Millainen ihminen on oikeasti viisas? Filosofi Markus Neuvonen kiteytti kysymykseen hiljattain loistavan vastauksen Helsingin Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että viisas ihminen on kärsivällinen, pystyy ajattelemaan asioita toisten näkökulmasta ja suhtautuu maailmaan uteliaasti.

Mutta entäs millainen tyyppi on seksuaalisesti älykäs?

No, oikeastaan ihan samanlainen.

Seksuaalinen älykkyys on amerikkalaistutkijoiden kehittelemällä termi, jolla tarkoittaa ihmisen henkisiä, sosiaalisia ja fyysisiä tietoja sekä taitoja, jotka liittyvät seksiin. Tutkijoiden mukaan seksuaalisesti älykäs tyyppi on sinut oman kehonsa kanssa ja ymmärtää, että jokainen ihminen on seksuaalisesti erilainen. Hän on petipuuhissa kärsivällinen, huomaavainen ja valmis kokeilemaan jotain uutta.

Löytyykö sinulta seksuaalista älykkyyttä? Tee testi ja tiedä.

Lähteet: Ester Perel: Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence, Sheree Conrad ja Michalel Millburn: Sexual Intelligence, Men’s Health, Kauneus ja Terveys