Jooga opettaa hengittämään ja rentoutumaan, mikä on tärkeää sujuvalle seksielämälle. Kuva: Colourbox
Jooga opettaa hengittämään ja rentoutumaan, mikä on tärkeää sujuvalle seksielämälle. Kuva: Colourbox

Jooga tunnetaan uskomattomana stressin lievittäjänä, joka tekee ihmisestä psyykkisesti ja fyysisesti vahvemman sekä tietenkin notkeamman. Mutta tiesitkö, että jooga myös lisää seksuaalista nautintoa ja muun muassa voimistaa orgasmia?

Joogeilla on parempi seksielämä. Näin väittävät alan tutkijat ja muut ammattilaiset Yoga Journal -lehdessä. Mutta mihin nämä väitteet perustuvat?

1. Vahvemmat lantio- ja vatsalihakset

Jooga voi tutkitusti parantaa sekä naisen että miehen seksielämää, sanoo intialaistutkimus. Tohtori Vikas Dhikavin tutkijajoukko selvitti, että tunnin päivittäinen joogaharjoitus vahvistaa lantio- ja vatsalihaksia. Tämä puolestaan kehittää seksuaalista kestävyyttä ja suorituskykyä.

– Selvitimme myös, että jooga rentouttaa mielen ja tasapainottaa aivojärjestelmää, mikä lisää tyytyväisyyttä sekä rentoutta sängyssä.

Dhikavin tutkimus julkaistiin The Journal of Sexual Medicine -julkaisussa.

Katso Kylli Kukkin vinkit: Tämän vuoksi joogatunti on seksielämäsi paras piristys

2. Enemmän onnellisuutta ja verenkiertoa

Monien mukaan jooga tukee erityisesti naisten seksielämää.

Onnellisimmat naiset harrastavat kehon- ja mielenhuoltoa, esimerkiksi joogan avulla, vahvistaa asiaa tutkinut, Vagina-kirjan kirjoittaja Naomi Wolf.

– Joogaavilla naisilla on vahvempi tuntoaisti, koska jooga vahvistaa selkärankaa ja sitä kautta verenkiertoa, Wolf mainitsee.

”Joogaavilla naisilla on vahvempi tuntoaisti, koska jooga vahvistaa selkärankaa.”

3. Hallitumpaa hengitystä ja elinvoimaisuutta

Hengityksen hallinta. Notkeus. Eläminen hetkessä. Nämä ovat muutamia syitä sille, että kaikki joogaavat ihmiset ovat parempia rakastajia, kertoo kuuluisa joogaopettaja Charles Muir.

Muir pitää muun muassa oikeaa hengitystyyliä lähtökohtana paremmille orgasmeille, mutta kaiken takana on lopulta tantrajooga.  Hänen mielestään rakkauden todellisia ammattilaisia ovatkin tantrajoogit.

– Tantrajooga on keino lisätä seksuaalista energiaa, mikä ei tarkoita vain intohimoa. Se on myös luovuuden energiaa. Ja nämä kaikki pitävät meidät nuorena ja elinvoimaisina, selvittää Muir Yoga Journalissa.

Lue myös: Tantralla syvyyttä parisuhteeseen

Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Ja niin on muuten myös touhulla, jota harrastellaan ennen lapsen syntymää.

Panna, bylsiä, kuksia. Seksin harrastamiselle, seksimiselle eli sekstailulle riittää synonyymejä.

Jo pelkästään stadin slangissa on vähintään 200 seksin harrastamista kuvaavaa sanaa, kerrotaan vuonna 2013 julkaistussa Martti Kahlan kokoamassa Dokasitsä – bylsittekste? -slangisanakirjassa.

Mutta mikä synonyymeistä on paras? Listasimme 40 lennokasta synonyymia seksin harrastamiselle – valitse suosikkisi tai ehdota omaa!

1. Naputella

2. Humputella

3. Laittaa (esim. kettu koloon / postit laatikkoon)

4. Ryhtyä hommiin

5. Antaa mennä

6. Aloittaa bisnekset 

7. Viedä finaaliin saakka

8. Kokeilla onneaan

9. Töötätä 

10. Pölyttää

11. Tampata

12. Tupsutella

13. Tutisuttaa

14. Kutitella 

15. Köllötellä

16. Saksia

17. Lahnailla

18. Laittaa lämmöt päälle

19. Tökötellä

20. Ratsastaa 

21. Hiihtää

22. Vetää pulkkaa

23. Työntää kuulaa

24. Taputella

25. Vetää viikseen

26. Puhaltaa pilliin

27. Käynnistää liimalinko

28. Panna pökköä pesään

29. Sorvata

30. Hinata

31. Vetäistä

32. Päiväkahvitella

33. Keitellä iltateet

34. Katsoa Netflixiä ja rentoutua

35. Leikkiä lääkäriä

36. Hipeltää

37. Ilotella

38. Pärisyttää

39. Pamputtaa

40. Soittaa bongorumpua

Äänestä suosikkiasi jutun lopussa! Tai jos keksit paremman, kerro se kommenteissa.

Kysely

Mikä näistä on mielestäsi paras lempinimi seksille?

Anaaliseksi on melkein jokaisen nuoren ”pakko kokeilla” -listalla.

Nuoret aikuiset ovat huomattavasti avoimempia erilaisille seksikokeiluille kuin 20 vuotta. Tämä selviää tutkimuksessa, joka on julkaistu Journal of Adolescent Health -julkaisussa. 

Lontoolaistutkijat analysoivat yli 45 000 heteroseksuaalin haastattelua, jotka on tehty viimeisen 22 vuoden aikana. Haastateltavat olivat iältään 16–24-vuotiaita brittejä. Yksi asia, jossa tutkijat huomasivat avoimuuden lisääntyneen, oli anaaliseksi. Nuoret suhtautuvat siihen avoimemmin ja mutkattomammin kuin aikaisemmat sukupolvet. Lisäksi nuoret myös haluavat kokeilla anaaliseksiä. Anaaliseksi kokeileminen on tuplaantunut 20 vuodessa. 

– Yksi syy, miksi nuoret ovat niin innostuneita anaaliseksistä, on se, että sitä on perinteisesti pidetty tabuna. Se, että joku asia on tabu, lisää sen houkuttelevuutta. Anaaliseksi on melkein jokaisen nuoren ”pakko kokeilla” -listalla, kliininen seksologi ja American Sexual Health Associationin johtaja Sunny Rodgers kertoo Bustle-sivustolle.

Se, että nuoret ovat avoimempia kokeilemaan anaaliseksiä, ei tietenkään kerro mitään siitä, harrastavatko he sitä säännöllisemmin tai nauttivatko he siitä enemmän kuin vanhemmat sukupolvet.

Me kysyimme runsas vuosi sitten Me Naisten lukijoilta, onko anaaliseksistä tullut arkipäivää suomalaisten makuuhuoneissa. Vastaus kuului: kyllä ja ei. 

83 prosenttia vastaajista kertoi kokeilleensa sitä, mutta säännöllisesti sitä kertoi harrastavansa vain 25 prosenttia. Kyselyyn vastanneita oli noin kuusisataa, ja valtaosa vastaajista oli naisia.

Me Naisten kyselyyn vastanneiden voi ajatella olevan keskimääräistä kokeilunhaluisempaa porukkaa, sillä vuoden 2015 Finsex-tutkimuksen mukaan 36 prosenttia suomalaisista on kokeillut anaaliseksiä. Mutta 1990-luvun alussa samaan kyselyyn vastanneista sitä oli testannut vain 18 prosenttia suomalaisista.

Lue täältä, millaisia kokemuksia vastanneilla oli anaaliseksistä: