Me Naiset
|
Heidi Heino
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Viikon puheenaihe, passiivis-aggressiivinen seksinvonkaustaulukko, ei ehkä ole toimivin intohimon herättäjä.

Olettehan nähneet jo sen masentavan excel-taulukon, johon tyytymätön aviomies oli merkannut kaikki seksinvonkaamiskertansa seitsemän viikon ajalta? Niitä oli melkein joka illalle. Useimpina iltoina tuli pakit, ja taulukossa lukee myös jokainen vaimon antama selitys kieltäytymiselle. Mies lähetti taulukon vaimolleen, vaimo latasi sen nettiin kaikkien näkyville.

Maailma keskustelee nyt siitä, kumpi on törpömpi: vonkaava excel-mies vai pihtaava, excelin kaikkien näkyville ladannut vaimo. Mitä väliä sillä on?

Olennaisempi ongelma meinaa jäädä piiloon ja se on se, että seksihalut ovat monissa parisuhteissa epäsynkassa. Paha mieli ei ole ainoastaan sillä osapuolella, joka haluaisi enemmän –  myös haluttomuus aiheuttaa syyllisyyttä, stressiä ja huonommuuden tunnetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Analysoi onnistumiset

Mutta jos keskitytään kuitenkin hetkeksi siihen taulukkourpoon ja hänen tarpeisiinsa. Mikä neuvoksi, jos olet henkilö – mies tai nainen – joka haluaa seksiä useimpina päivinä kuukaudessa ja saat sitä vain kolmena päivänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jenkkiläinen psykologian tohtori Jeremy Nicholson ehdottaa blogissaan huomion kiinnittämistä niihin kolmeen päivään. Seksiä siis on aina silloin tällöin, hyvä! Tilanne ei ole menetetty. Nyt täytyy vain ottaa selvää, mistä syistä seksi noina kertoina kiinnostaa kumppaniasi ja miten siitä voisi tehdä hänelle entistä palkitsevampaa, jolloin hän alkaa haluta sitä useammin.

Syitä voi olla monia, esimerkiksi:

1. Ehkä kumppanisi haluaa fyysistä nautintoa kolmena kertana kuukaudessa.
Jos on näin, sinun kannattaa pitää huolta siitä, että hän myös nauttii seksistä silloin, kun sitä harrastaa. Jos on epävarmaa, mistä hän pitää, sanallinen kommunikointi voi olla ratkaisu.

2. Ehkä hän haluaa seksiä saadakseen läheisyyttä.
Silloin tarve kannattaa palkita rakkaudenosoituksilla ja halimisilla erityisesti yhdynnän jälkeen: koeta pysytellä hereillä ja tyydyttää tarvetta.

3. Ehkä hän haluaa olla huomaavainen ja palkita toistuvat pyyntösi tuottamalla sinulle nautintoa.
Jos syy on tämä, muista vastapalkinto: kerro ja osoita hänelle jälkeenpäin, miten paljon arvostat huomaavaisuutta.

4. Ehkä hän haluaa seksistä jonkin toisenlaisen vastapalveluksen. Sellaisenkin voi tehdä vastavuoroisuuden hengessä ja myös oma lehmä ojassa, oli se sitten kunnollinen hartiahieronta, imuroitu auto tai osallistuminen hänen sukulaisensa rippijuhlaan ilman valittamista.

Tee johtopäätökset

Toisin sanoen: koeta saada selville kumppanisi tarpeet, jotka häämöttävät seksiin ryhtymisen taustalla. Kun ne ovat selvillä, lopetat ensin jatkuvan vonkaamisen. Sitten, panosta kyseisten tarpeiden tyydyttämiseen – mutta huom, ei jatkuvasti ja ilman muuta, vaan ikään kuin palkintona silloin, kun hänkin osallistuu sinun tarpeidesi tyydyttämiseen.

Seurauksena on palkitsemiskierre. Saattaa kuulostaa inhottavalta peliltä ja kyyniseltä vallankäytöltä, mutta älä tuomitse! Se voi nimittäin olla yhtä hyvin positiivista kierrettä ruokkivaa nautinnon dynamiikkaa, jossa kummallekin tulee hyvä olo, rakkaus ja halu osoittaa rakkautta lisääntyvät ja seksikin alkaa toivottavasti toimia.

Lue myös:

Haluatko useammin seksiä? Älä tee näin

Sisältö jatkuu mainoksen alla