Viikon puheenaihe, passiivis-aggressiivinen seksinvonkaustaulukko, ei ehkä ole toimivin intohimon herättäjä.

Olettehan nähneet jo sen masentavan excel-taulukon, johon tyytymätön aviomies oli merkannut kaikki seksinvonkaamiskertansa seitsemän viikon ajalta? Niitä oli melkein joka illalle. Useimpina iltoina tuli pakit, ja taulukossa lukee myös jokainen vaimon antama selitys kieltäytymiselle. Mies lähetti taulukon vaimolleen, vaimo latasi sen nettiin kaikkien näkyville.

Maailma keskustelee nyt siitä, kumpi on törpömpi: vonkaava excel-mies vai pihtaava, excelin kaikkien näkyville ladannut vaimo. Mitä väliä sillä on?

Olennaisempi ongelma meinaa jäädä piiloon ja se on se, että seksihalut ovat monissa parisuhteissa epäsynkassa. Paha mieli ei ole ainoastaan sillä osapuolella, joka haluaisi enemmän –  myös haluttomuus aiheuttaa syyllisyyttä, stressiä ja huonommuuden tunnetta.

Analysoi onnistumiset

Mutta jos keskitytään kuitenkin hetkeksi siihen taulukkourpoon ja hänen tarpeisiinsa. Mikä neuvoksi, jos olet henkilö – mies tai nainen – joka haluaa seksiä useimpina päivinä kuukaudessa ja saat sitä vain kolmena päivänä?

Jenkkiläinen psykologian tohtori Jeremy Nicholson ehdottaa blogissaan huomion kiinnittämistä niihin kolmeen päivään. Seksiä siis on aina silloin tällöin, hyvä! Tilanne ei ole menetetty. Nyt täytyy vain ottaa selvää, mistä syistä seksi noina kertoina kiinnostaa kumppaniasi ja miten siitä voisi tehdä hänelle entistä palkitsevampaa, jolloin hän alkaa haluta sitä useammin.

Syitä voi olla monia, esimerkiksi:

1. Ehkä kumppanisi haluaa fyysistä nautintoa kolmena kertana kuukaudessa.
Jos on näin, sinun kannattaa pitää huolta siitä, että hän myös nauttii seksistä silloin, kun sitä harrastaa. Jos on epävarmaa, mistä hän pitää, sanallinen kommunikointi voi olla ratkaisu.

2. Ehkä hän haluaa seksiä saadakseen läheisyyttä.
Silloin tarve kannattaa palkita rakkaudenosoituksilla ja halimisilla erityisesti yhdynnän jälkeen: koeta pysytellä hereillä ja tyydyttää tarvetta.

3. Ehkä hän haluaa olla huomaavainen ja palkita toistuvat pyyntösi tuottamalla sinulle nautintoa.
Jos syy on tämä, muista vastapalkinto: kerro ja osoita hänelle jälkeenpäin, miten paljon arvostat huomaavaisuutta.

4. Ehkä hän haluaa seksistä jonkin toisenlaisen vastapalveluksen. Sellaisenkin voi tehdä vastavuoroisuuden hengessä ja myös oma lehmä ojassa, oli se sitten kunnollinen hartiahieronta, imuroitu auto tai osallistuminen hänen sukulaisensa rippijuhlaan ilman valittamista.

Tee johtopäätökset

Toisin sanoen: koeta saada selville kumppanisi tarpeet, jotka häämöttävät seksiin ryhtymisen taustalla. Kun ne ovat selvillä, lopetat ensin jatkuvan vonkaamisen. Sitten, panosta kyseisten tarpeiden tyydyttämiseen – mutta huom, ei jatkuvasti ja ilman muuta, vaan ikään kuin palkintona silloin, kun hänkin osallistuu sinun tarpeidesi tyydyttämiseen.

Seurauksena on palkitsemiskierre. Saattaa kuulostaa inhottavalta peliltä ja kyyniseltä vallankäytöltä, mutta älä tuomitse! Se voi nimittäin olla yhtä hyvin positiivista kierrettä ruokkivaa nautinnon dynamiikkaa, jossa kummallekin tulee hyvä olo, rakkaus ja halu osoittaa rakkautta lisääntyvät ja seksikin alkaa toivottavasti toimia.

Lue myös:

Haluatko useammin seksiä? Älä tee näin

Kun seksittömyys venyy parisuhteessa pitkäksi, hyvät neuvot ovat tarpeen. Oletko sinä onnistunut päättämään kuivan kauden? Kerro meille miten – voit voittaa palkinnon!

Amerikkalainen laulaja Pink, 38, ei ole koskaan epäröinyt sanoa asioita niin kuin ne ovat. Eikä hän epäröi The Guardianin tuoreessa haastattelussakaan, jossa hän puhuu suorasanaisesti parisuhteestaan ja seksielämästään.

Pink on ollut naimisissa motocross-ajaja Carey Hartin, 42, kanssa hieman yli kymmenen vuotta. Haastattelussa laulaja kertoo, että suhteeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita.

”Välillä tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä Careyssä mistään.”

– On hetkiä, jolloin katson Careyta ja hän näyttää silmiini ajattelevaiselta, loogiselta ja järkevältä. Ajattelen, kuinka täydellinen mies, isä ja puoliso hän on, Pink kertoo.

– Välillä kuitenkin tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä hänessä mistään. Ajattelen, ettei meillä ole mitään yhteistä, en pidä mistään mitä hän tekee enkä halua nähdä häntä enää koskaan. Mutta mieleni muuttuu kahden viikon jälkeen.

Välillä Pinkin ja Careyn suhde ei ole kuitenkaan kääntynyt takaisin raiteilleen huonon vaiheen päätteeksi. Pari erosi vuonna 2007. He kuitenkin palasivat yhteen vuonna 2009.

”Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee.”

Pink kertoo tuoreessa haastattelussa, että myös seksielämän kanssa on ollut suhteessa tekemistä.

– Olet siinä pisteessä, että et ole harrastanut seksiä vuoteen. Mietin, onko tämä nyt suhteemme loppu. Haluanko minä häntä? Haluaako hän minua? Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee, hän kertoo haastattelussa.

Miten kuivan kauden saa päättymään? Kerro meille!

Haastattelussa Pink ei kerro sen enempää siitä, kuinka hän ja Carey ovat saaneet seksielämänsä korjattua pitkän kuivan kauden jälkeen.

Ongelma on kuitenkin tuttu monille pidemmässä parisuhteessa olleille.

Onko sinulla vastaus siihen, miten kuivan kauden voi saada päättymään? Jos on, kerro se meille! Autat samalla jutun teossa.

Kyselyyn voi osallistua nimettömänä. Vastaajien kesken arvomme naissupersankarileffa Wonder Womanin Blu-ray- tai DVD-version (arvo noin 19,95 euroa). Lue lisää elokuvasta tämän linkin kautta.

(Kysely alkaa kuvan jälkeen.)

Auta meitä jutunteossa ja vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Koolla on tutkijoiden mukaan todellakin väliä siinä, kuinka mieluusti mies käyttää kondomia.

Kaikki miehet eivät mielellään käyttäisi kondomia seksin aikana.

Syitä ja selityksiä tähän on lukuisia. Yksi sanoo, että kuminen ehkäisyväline vie nautinnon mennessään. Toinen puolestaan syyttää kondomia siitä, että se tuhoaa seksihetkestä kaiken tunnelman. Kolmas väittää, että penis on yksinkertaisesti niin iso, että kondomi kiristää sitä ihan liikaa.

Jotkut vihaavat kondomin käyttöä niin paljon, että ottavat sen salaa pois yhdynnän aikana. Seksikumppanille täysin törppöä tekoa kutsutaan englanniksi termillä stealthing. Voit lukea aiheesta lisää tämän linkin kautta.

Mutta mikä on yleisin syy sille, miksi miehet eivät välitä kondomeista?

Tutkijoiden mukaan se, että kondomit ovat monelle miehelle liian isoja.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan valtaosa kondomeista on keskiverto penikselle pari senttiä liian suuria. Normaalikokoisen kondomin pituus on noin 17 senttiä. Tutkimusten mukaan penikset ovat puolestaan keskimäärin noin 13 senttiä pitkiä erektiossa.

– Kondomien alkuperäinen idea on se, että kumi on sopiva useimmille miehille. Loppuosan voi jättää rullalle, Debby Herbenick Indianan yliopistosta kertoo New York Timesin haastattelussa.

Liian suuret kondomit ovat kuitenkin monelle epämiellyttäviä. Jos kondomi on liian suuri, se saattaa liukua pois paikaltaan iso tai rullalle jäävä osuus saattaa jäädä epämiellyttävän pitkäksi, jolloin ehkäisyväline puristaa epämiellyttävästi.

Oikeankokoinen ehkäisyväline tekee ihmeitä

Tällä hetkellä markkinoilla on melko vähän erikokoisia kondomeja. MyONE-niminen yritys on yksi harvoista yrityisistä, joka myy kondomeja 60 eri koossa.

New York Timesin haastattelema yrityksen johtaja David Wedel kertoo, että heidän tuotteidensa on tarkoitus taata, ettei kondomi liu’u seksin aikana pois tai aiheuta muita epämiellyttäviä tuntemuksia.

Lisäksi erikokoisten kondomien on tarkoitus vähentää miesten kokemia epävarmuuden tunteita siitä, ettei heidän peniksensä täytä kondomin kokoa. Hänen mukaansa kondomien nimeäminen ”pieneksi”, ”suureksi” tai ”normaaliksi” voi olla kova kolaus itsetunnolle.

– Jos ostaa pieneksi nimetyn kondomin ja se on edelleen liian suuri, kokemus voi olla todella kammottava, hän kertoo.