Kumppani saattaa loukkaantua, jos tv-ohjelma menee hänen edelleen, mutta paha mieli tuskin helpottaa Excel-taulukon avulla. Kuva: Shutterstock
Kumppani saattaa loukkaantua, jos tv-ohjelma menee hänen edelleen, mutta paha mieli tuskin helpottaa Excel-taulukon avulla. Kuva: Shutterstock

Seksistä kieltäytymiseen ei pitäisi tarvita tekosyitä.

Erään nuoren avioparin seksielämä on noussut nettikeskustelujen aiheeksi sen jälkeen kun joku, oletettavasti vaimo, julkaisi Reddit-verkkosivustolla miehensä tekemän taulukon, johon mies oli kirjannut kaikki kerrat, jolloin oli ehdottanut seksiä ja syyt, joilla vaimo oli seksistä kieltäytynyt.

Seitsemän viikon aikana mies ehdotti seksiä 28 kertaa. Vaimo suostui ehdotukseen kolmesti. Mies kirjoitti taulukkoon myös ne kaikki 25 selitystä, joilla vaimo perusteli seksistä kieltäytymisensä.

Syitä olivat esimerkiksi tv:n katselu, juuri syöty ateria, ajanpuute, väsymys ja että vaimo tunsi itsensä likaiseksi.

Olivat seksistä kieltäytymisen syyt mitä tahansa, taulukko oli selvästi väärä tapa ottaa asia esille. Redditin ketju on lukittu, mutta tässä 26-vuotiaan vaimon näkemys The Concourse -sivuston mukaan:

"Eilen aamulla olin taksissa matkalla lentokentälle, kun aviomieheni lähetti viestin työsähköpostiini, jota pystyn lukemaan kännykälläni. Hän ei ole tehnyt tällaista koskaan, vaan keskustelemme aina kasvotusten tai tekstiviesteillä. Avasin viestin, joka sisälsi sarkastisen palopuheen. Sen sisältö oli, ettei mies kaipaisi minua kymmenen päivän matkani aikana. Liitteenä oli taulukko kaikista kerroista, jolloin hän oli yrittänyt ehdottaa seksiä. Yhdessä sarakkeessa olivat ”tekosyyt”, lauseet joilla olin kertonut ettei minua huvittanut juuri sillä hetkellä. Hänen tiedostonsa mukaan olimme harrastaneet seksiä vain kolmesti viimeisen seitsemän viikon aikana, kaikkiaan 27:stä hänen tekemästään yrityksestä huolimatta."

Osa kommentoijista symppasi seksittä kärvistelevää miestä, osa piti miehen käytöstä huonona ja oli naisen puolella. Kritiikkiä sai erityisesti passiivis-aggressiivinen keskustelutapa, jolla 26-vuotias mies yritti saada vaimonsa ymmärtämään tilanteen. Ei näin!

Tosin olisi vaimollakin parantamisen varaa. Seksistä kieltäytymiseen ei ehkä ole yhtä hyvää tapaa, mutta tarvitseeko selitystä edes olla? Eikö riitä, ettei vain huvita? Parempi sekin kuin jokin keksityltä kuulostava tekosyy. Esimerkiksi vanha kunnon: "Rakastan sinua, mutta ei kiitos juuri nyt" toimisi paremmin.

Pariskunnan erilaisia haluja sen sijaan neuvotaan hoitamaan keskustelemalla. Aiheesta on kirjoitettu paljon hyviä kirjoja, ja jos apua ei löydy edes niistä, kannattaa hakeutua ammattilaisen luo – ei puida ongelmiaan koko nettikansan edessä.

Lue myös:

Pidätkö itseäsi lemmenguruna? Älä usko ainakaan näihin seksimyytteihin

Hedelmä, joka parantaa seksielämääsi

Kesän kuumin juttu: Helleseksi ilman hikeä