Me Naiset
|
Elina Tanskanen
Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Seksiin pätee­ sama kuin muuhunkin elämään: eriparisten halujen kanssa voi mainiosti elää, kunhan ne eivät revi kuilua lempiväisten väliin. Mitä tehdä, kun haluaa seksiä, muttei kumppaniaan?

1. Kartoita tilanne ja ole raadollisen rehellinen itsellesi. Millä tavalla kumppanistasi on tullut sinulle vastenmielinen? Miten parisuhteenne ylipäätään voi? Esimerkiksi kumppanin välinpitämätön tai ilkeä käytös voi vaikuttaa siihen, tunnetko häneen vetoa. Myös muutokset kumppanin ulkonäössä tai luonteessa voivat vaikuttaa haluihin. Vai onko syy seksitaidoissa? Suhteen alussa roihu on voinut olla sen verran kuuma, että vähän välttävämpikin seksi on saattanut pitää tyytyväisenä. Huuman haihduttua kaipaatkin kenties jotain muuta, mitä kumppanisi osaa sinulle tarjota.

2. Pohdi ratkaisuehdotuksia – mielellään useampia. Pienenkin solmun aukeaminen voi edesauttaa asioiden kehittymistä toivomaasi suuntaan.

3. Puhu! Ellet ota seksitoiveitasi puheeksi, kumppanisi saattaa luulla sinun olevan tyytyväinen. Pohdi kuitenkin etukäteen, miten asetat sanasi. Miten toivoisit kumppanisi puhuvan, jos hänellä olisi vastaavanlaista asiaa­ sinulle? Kun sitten keskustelette, muista, ettei kumppanisi ole ehtinyt valmistautua siihen, että kerrot olevasti tyytymätön petipuuhiinne. Yritä tukea kumppaniasi ja kuuntele häntä. Hän saattaa tarvita aikaa kertomasi sulat­teluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Jos viisarisi ei värähdä kaikesta yrittämisestä huolimatta, älä vähättele tilannetta. Kehosi on viisas, ja sillä saattaa olla sinulle­ asiaa. Ehkä suhteenne ei ole teille kummallekaan hyväksi­ vaikka teoriassa kumppanisi näyttäisi täydelliseltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoittaja ja vinkkien antaja on seksuaalineuvoja ja logoterapeutti.

Lue myös:

Kun kumppani ei halua seksiä – lue vinkit

Sisältö jatkuu mainoksen alla