Tuntuuko usein siltä, että nukkumaan saa mennä aina pettyneenä? Kuva: Shutterstock
Tuntuuko usein siltä, että nukkumaan saa mennä aina pettyneenä? Kuva: Shutterstock

Enemmän haluavan tarpeita on mahdollista tyydyttää monella tapaa.

Sujuisipa parisuhteen seksielämä aina näin mukavasti: molemmat kaipaavat saman verran seksiä samaan aikaan päivästä, ja aina kun toinen sänkypuuhia sattuu ehdottamaan, toinenkin on heti mukana menossa.

Totuus kuitenkin on, että parisuhteen osapuolen seksihalut eivät käy juuri koskaan yksiin. Ero voi olla hyvin mitätön, mutta pahimmillaan se aiheuttaa suhteeseen isoja ongelmia.

Lue myös: Mitä tehdä, kun toinen haluaa enemmän seksiä? Asiantuntija kertoo

Miksi seksi sitten kiinnostaa toisia vähemmän? Siihen on lukemattomia syitä. Yksinkertaisimmillaan kyse on siitä, että seksiä vain tekee mieli kumppania harvemmin – yhtä oikeaa seksikertojen määrää viikossa ei ole. Haluttomuuteen voivat vaikuttaa myös seksin rutinoituminen tai arvaamattomammat  syyt, kuten nestehukka tai uusi lääkitys.

Kun seksihalut vaihtelevat kumppaneiden välillä paljon, voi tilanne aiheuttaa riitoja monesta syystä. Enemmän seksiä haluava osapuoli saattaa tuntea olonsa epäviehättäväksi ja loukatuksi, kun kumppani torjuu hänet. Seksiä vähemmän kaipaava voi puolestaan murehtia sitä, miten kykenee vastaamaan kumppaninsa tarpeisiin, jotta ei pahoittaisi hänen mieltään.

Erilaisista seksihaluista puhuminen voi olla parille vaikeaa. Erityisesti vähemmän haluavalle saattaa olla vaikeaa ilmaista ajatuksiaan ääneen. 

Siksi Huffpost-sivusto on listannut asioita, joita seksiä enemmän kaipaavien tulisi pitää mielessä: 

  1. Haluttomuus ei johdu kumppanista. Vaikka joskus ei tekisikään mieli harrastaa seksiä, se ei tarkoita, etteikö kumppania rakastaisi, arvostaisi ja pitäisi viehättävänä.
  2. Kun päivästä kuluu iso osa kiirehtimiseen tai esimerkiksi pienen lapsen perässä juoksemiseen, oikeaa rentoutunutta mielentilaa voi olla vaikea löytää. Väsymys on ihan oikea syy haluttomuudelle.
  3. Seksin harrastaminen toisen mieliksi ei ole pidemmän päälle kannattavaa. Halut voivat nuupahtaa entisestään, jos seksin harrastaminen tuntuu usein pakotetulta.
  4. Kompromissit ja luovuus ovat tärkeitä, ja enemmän haluavan tarpeita on mahdollista tyydyttää monella tapaa. Esimerkiksi pussailulla ja seksileluilla voi saada ihmeitä aikaan, eikä kumppanin haluttomuudesta tarvitse tehdä numeroa.
  5. Aiheesta ei kannata tehdä tabua, koska silloin keskusteleminen vaikeutuu entisestään. Jos kumppanin haluttomuudesta suuttuu, aiheesta sopiminen ja kompromissien teko muuttuvat nopeasti mahdottomaksi.

Kun seksittömyys venyy parisuhteessa pitkäksi, hyvät neuvot ovat tarpeen. Oletko sinä onnistunut päättämään kuivan kauden? Kerro meille miten – voit voittaa palkinnon!

Amerikkalainen laulaja Pink, 38, ei ole koskaan epäröinyt sanoa asioita niin kuin ne ovat. Eikä hän epäröi The Guardianin tuoreessa haastattelussakaan, jossa hän puhuu suorasanaisesti parisuhteestaan ja seksielämästään.

Pink on ollut naimisissa motocross-ajaja Carey Hartin, 42, kanssa hieman yli kymmenen vuotta. Haastattelussa laulaja kertoo, että suhteeseen on mahtunut monenlaisia vaiheita.

”Välillä tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä Careyssä mistään.”

– On hetkiä, jolloin katson Careyta ja hän näyttää silmiini ajattelevaiselta, loogiselta ja järkevältä. Ajattelen, kuinka täydellinen mies, isä ja puoliso hän on, Pink kertoo.

– Välillä kuitenkin tulee hetkiä, kun ajattelen, etten pidä hänessä mistään. Ajattelen, ettei meillä ole mitään yhteistä, en pidä mistään mitä hän tekee enkä halua nähdä häntä enää koskaan. Mutta mieleni muuttuu kahden viikon jälkeen.

Välillä Pinkin ja Careyn suhde ei ole kuitenkaan kääntynyt takaisin raiteilleen huonon vaiheen päätteeksi. Pari erosi vuonna 2007. He kuitenkin palasivat yhteen vuonna 2009.

”Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee.”

Pink kertoo tuoreessa haastattelussa, että myös seksielämän kanssa on ollut suhteessa tekemistä.

– Olet siinä pisteessä, että et ole harrastanut seksiä vuoteen. Mietin, onko tämä nyt suhteemme loppu. Haluanko minä häntä? Haluaako hän minua? Yhden ihmisen kanssa oleminen vaatii työtä, mutta kun teet sen, se palkitsee, hän kertoo haastattelussa.

Miten kuivan kauden saa päättymään? Kerro meille!

Haastattelussa Pink ei kerro sen enempää siitä, kuinka hän ja Carey ovat saaneet seksielämänsä korjattua pitkän kuivan kauden jälkeen.

Ongelma on kuitenkin tuttu monille pidemmässä parisuhteessa olleille.

Onko sinulla vastaus siihen, miten kuivan kauden voi saada päättymään? Jos on, kerro se meille! Autat samalla jutun teossa.

Kyselyyn voi osallistua nimettömänä. Vastaajien kesken arvomme naissupersankarileffa Wonder Womanin Blu-ray- tai DVD-version (arvo noin 19,95 euroa). Lue lisää elokuvasta tämän linkin kautta.

(Kysely alkaa kuvan jälkeen.)

Auta meitä jutunteossa ja vastaa kyselyyn!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Koolla on tutkijoiden mukaan todellakin väliä siinä, kuinka mieluusti mies käyttää kondomia.

Kaikki miehet eivät mielellään käyttäisi kondomia seksin aikana.

Syitä ja selityksiä tähän on lukuisia. Yksi sanoo, että kuminen ehkäisyväline vie nautinnon mennessään. Toinen puolestaan syyttää kondomia siitä, että se tuhoaa seksihetkestä kaiken tunnelman. Kolmas väittää, että penis on yksinkertaisesti niin iso, että kondomi kiristää sitä ihan liikaa.

Jotkut vihaavat kondomin käyttöä niin paljon, että ottavat sen salaa pois yhdynnän aikana. Seksikumppanille täysin törppöä tekoa kutsutaan englanniksi termillä stealthing. Voit lukea aiheesta lisää tämän linkin kautta.

Mutta mikä on yleisin syy sille, miksi miehet eivät välitä kondomeista?

Tutkijoiden mukaan se, että kondomit ovat monelle miehelle liian isoja.

Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan valtaosa kondomeista on keskiverto penikselle pari senttiä liian suuria. Normaalikokoisen kondomin pituus on noin 17 senttiä. Tutkimusten mukaan penikset ovat puolestaan keskimäärin noin 13 senttiä pitkiä erektiossa.

– Kondomien alkuperäinen idea on se, että kumi on sopiva useimmille miehille. Loppuosan voi jättää rullalle, Debby Herbenick Indianan yliopistosta kertoo New York Timesin haastattelussa.

Liian suuret kondomit ovat kuitenkin monelle epämiellyttäviä. Jos kondomi on liian suuri, se saattaa liukua pois paikaltaan iso tai rullalle jäävä osuus saattaa jäädä epämiellyttävän pitkäksi, jolloin ehkäisyväline puristaa epämiellyttävästi.

Oikeankokoinen ehkäisyväline tekee ihmeitä

Tällä hetkellä markkinoilla on melko vähän erikokoisia kondomeja. MyONE-niminen yritys on yksi harvoista yrityisistä, joka myy kondomeja 60 eri koossa.

New York Timesin haastattelema yrityksen johtaja David Wedel kertoo, että heidän tuotteidensa on tarkoitus taata, ettei kondomi liu’u seksin aikana pois tai aiheuta muita epämiellyttäviä tuntemuksia.

Lisäksi erikokoisten kondomien on tarkoitus vähentää miesten kokemia epävarmuuden tunteita siitä, ettei heidän peniksensä täytä kondomin kokoa. Hänen mukaansa kondomien nimeäminen ”pieneksi”, ”suureksi” tai ”normaaliksi” voi olla kova kolaus itsetunnolle.

– Jos ostaa pieneksi nimetyn kondomin ja se on edelleen liian suuri, kokemus voi olla todella kammottava, hän kertoo.